• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts robežsardze: Par nepieciešamajiem dokumentiem, šķērsojot Latvijas robežu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189204

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts robežsardze: Par nepieciešamajiem dokumentiem, šķērsojot Latvijas robežu

 

Valsts robežsardze atgādina, ka, šķērsojot valsts robežu ar Lietuvu un Igauniju, kā arī ceļojot uz citām Šengenas līguma dalībvalstīm, visiem Latvijas pilsoņiem, nepilsoņiem, bezvalstniekiem un bēgļiem līdzi jābūt derīgam ceļošanas dokumentam – pasei.

Derīgiem ceļošanas dokumentiem (pasei vai identitātes kartei (personas apliecībai)) jābūt arī ārzemniekiem, lai tie likumīgi varētu ieceļot, uzturēties, izceļot vai šķērsot Latviju tranzītā. Par minētās kārtības neievērošanu, ja tas konstatēts pierobežā, pārkāpējam saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 194.1pantu “Valsts robežas režīma pārkāpšana” izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz simt piecdesmit latiem, vai piemēro administratīvo arestu uz laiku līdz piecpadsmit diennaktīm. Par tādu pašu pārkāpumu, ja tas konstatēts valsts iekšienē, pārkāpējam saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 190.13pantu “Uzturēšanās Latvijas Republikā bez derīgas vīzas, uzturēšanās atļaujas vai derīga ceļošanas dokumenta” uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem.

Pēc Latvijas pievienošanās Šengenas telpai, šķērsojot Latvijas–Igaunijas un Latvijas–Lietuvas valsts robežu, robežas šķērsotājiem netiek veiktas robežpārbaudes, tomēr tas nenozīmē, ka valsts robežu var šķērsot bez derīgiem ceļošanas dokumentiem. Valsts robežsardzes teritoriālo pārvalžu imigrācijas struktūrvienības ir tiesīgas veikt un veic imigrācijas kontroli visā valsts teritorijā, tai skaitā īpašu uzmanību pievēršot Latvijas pierobežai – 15 km joslai gar visu Latvijas–Lietuvas un Latvijas–Igaunijas robežu, lai ierobežotu nelegālo imigrāciju Latvijas Republikā.

 

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!