• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 29. jūnija noteikumi Nr. 234 "Kārtība, kādā sniedzams atzinums par preces atbilstību Latvijas kombinētās nomenklatūras kodam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.1999., Nr. 217/219 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18906

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.235

Kārtība, kādā atļauts izveidot un turēt akcīzes preču noliktavu alkoholiskajiem dzērieniem vai tabakas izstrādājumiem

Vēl šajā numurā

02.07.1999., Nr. 217/219

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 234

Pieņemts: 29.06.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 234

Rīgā 1999.gada 29.jūnijā (prot. Nr. 33, 8.§)

Kārtība, kādā sniedzams atzinums par preces atbilstību Latvijas kombinētās nomenklatūras kodam

Izdoti saskaņā ar Muitas likuma 13.1 panta pirmo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā uz personas rakstiska iesnieguma pamata Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvalde (turpmāk — atbildīgā muitas iestāde) rakstiski sniedz atzinumu par preces atbilstību Latvijas kombinētās nomenklatūras kodam (turpmāk — atzinums).

2. Atzinumu sniedz šādos trijos posmos:

2.1. preču pirmsmuitošanas posmā;

2.2. preču muitošanas posmā;

2.3. preču pēcmuitošanas posmā.

3. Ar atzinumu saistītā atbildīgās muitas iestādes lēmuma pārsūdzēšanas kārtība ir norādāma vienlaikus ar tā paziņošanu.

II. Preču pirmsmuitošanas posms

4. Preču importētājs vai eksportētājs (turpmāk — persona) šajos noteikumos noteiktajā kārtībā pieprasa atbildīgajai muitas iestādei sniegt atzinumu.

5. Preču pirmsmuitošanas posmā rakstiski sniegtais atbildīgās muitas iestādes atzinums ir saistošs valsts pārvaldes iestādēm tikai attiecībā uz tām precēm, par kurām pēc šī atzinuma saņemšanas ir nokārtotas muitas formalitātes.

6. Personas pieteikums (1.pielikums) attiecināms tikai uz viena veida precēm. Viena veida preces šo noteikumu izpratnē ir preces, kas atbilst vienam Latvijas kombinētās nomenklatūras kodam.

7. Ja, nosakot preces kodu, rodas pamatota nepieciešamība saņemt papildu informāciju, atbildīgā muitas iestāde ir tiesīga no personas pieprasīt papildus šo informāciju.

8. Pirmsmuitošanas posmā atbildīgā muitas iestāde atzinumu izsniedz rakstiski (2.pielikums).

9. Atbildīgā muitas iestāde atzinumu sniedz pēc iespējas nekavējoties, bet ne ilgāk kā triju mēnešu laikā. Ja atzinumu nav iespējams sniegt triju mēnešu laikā, atbildīgās muitas iestādes pienākums ir rakstiski informēt personu, paskaidrojot iemeslus, kāpēc ir nepieciešams termiņa pagarinājums, un norādīt iespējamo atzinuma izsniegšanas laiku.

10. Atbildīgās muitas iestādes izsniegtā atzinuma kopiju kopā ar personas iesniegtās informācijas vienu eksemplāru 10 darbdienu laikā nodod Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes Tarifu daļas Preču klasifikācijas nodaļai.

11. Atzinuma dati normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā uzglabājami atbildīgās muitas iestādes datu bāzē (3.pielikums).

12. Ja atbildīgā muitas iestāde konstatē, ka attiecībā uz viena veida precēm ir izsniegti dažādi atzinumi, un ja kopš pirmā atzinuma izsniegšanas nav pagājuši seši gadi, par atzinumu neatbilstību paziņo personai. Šādā gadījumā atbildīgā muitas iestāde pēc konsultēšanās ar Finansu ministrijas Muitas likumdošanas departamentu un saskaņā ar starptautisko Preču aprakstīšanas un kodēšanas harmonizēto sistēmu, Eiropas Savienības kombinēto nomenklatūru un Latvijas kombinēto nomenklatūru veic atkārtotu iesniegto dokumentu un paraugu pārbaudi, lai noteiktu preces kodu.

13. Ja atbildīgā muitas iestāde konstatē, ka atzinums izsniegts uz nepietiekamu vai nepatiesu ziņu pamata, tā attiecīgo atzinumu atzīst par spēkā neesošu.

III. Preču muitošanas posms

14. Preču muitošanas posmā persona šajos noteikumos noteiktajā kārtībā pieprasa atbildīgajai muitas iestādei noteikt preču atbilstību Latvijas kombinētās nomenklatūras kodam.

15. Lai saņemtu atzinumu, persona iesniedz atbildīgajā muitas iestādē rakstisku pieteikumu (1.pielikums) un visu konkrētā preču sūtījuma dokumentu (piegādes līgums, preču pavadzīme, kvalitāti apliecinoši dokumenti u.c.) kopijas, uzrādot dokumentu oriģinālus.

16. Atbildīgā muitas iestāde atzinumu sniedz šo noteikumu 9.punktā minētajā termiņā.

17. Ja rodas pamatota nepieciešamība pēc papildu informācijas, atbildīgā muitas iestāde ir tiesīga no personas papildus pieprasīt informāciju un preču paraugus.

18. Ja nepieciešams saņemt testēšanas pārskatu, atbildīgā muitas iestāde vēršas ar lūgumu Valsts ieņēmumu dienesta noteiktās iestādes laboratorijā.

19. Ja atbildīgajai muitas iestādei un personai rodas domstarpības, kas saistītas ar atzinumu, atbildīgā muitas iestāde pēc konsultēšanās ar Finansu ministrijas Muitas likumdošanas departamentu normatīvajos aktos noteiktajos termiņos un saskaņā ar starptautisko Preču aprakstīšanas un kodēšanas harmonizēto sistēmu, Eiropas Savienības kombinēto nomenklatūru un Latvijas kombinēto nomenklatūru atkārtoti sagatavo atzinumu.

IV. Preču pēcmuitošanas posms

20. Valsts ieņēmumu dienests pārbauda jau esošos atzinumus, kā arī pārbauda, vai, izsniedzot atzinumus, ir ievērotas procesuālās normas.

V. Noslēguma jautājums

21. Atzīt par spēku zaudējušiem:

21.1. Ministru Padomes 1992.gada 1.oktobra lēmumu Nr.412 "Par kokmateriālu eksportu" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1993, 5./6.nr.; Latvijas Vēstnesis, 1993, 115.nr.);

21.2. Ministru kabineta 1993.gada 9.novembra lēmumu Nr.53 "Par papildinājumiem un grozījumiem Ministru Padomes 1992.gada 1.oktobra lēmumā Nr.412 "Par kokmateriālu eksportu"" (Latvijas Vēstnesis, 1993, 115.nr.);

21.3. Ministru kabineta 1996.gada 19.marta noteikumus Nr.68 "Kārtība, kādā nosakāma preču un citu priekšmetu atbilstība Kombinētās nomenklatūras kodam" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 53.nr.).  

Ministru prezidents V.Krištopans

Finansu ministrs I.Godmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!