• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas-Krievijas politiskajām konsultācijām Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2009., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188870

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO ārlietu ministru sanāksmi Briselē

Vēl šajā numurā

10.03.2009., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas-Krievijas politiskajām konsultācijām Maskavā

 

5.martā Maskavā aizvadītas Latvijas un Krievijas ārlietu ministriju politiskās konsultācijas. Latvijas delegācijas vadītājs, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis un Krievijas puses delegācijas vadītājs, Krievijas ārlietu ministra vietnieks Vladimirs Titovs pārrunāja līdzšinējo un turpmāko divpusējā politiskā dialoga attīstību, kā arī abu valstu praktiskās sadarbības svarīgākos jautājumus.

Puses atzinīgi novērtēja notikušo abu valstu ārlietu ministru vizīšu apmaiņu, kā arī praktisko sadarbību. Tika panākta vienošanās, ka šāda sadarbība ir jāturpina un arī šogad varētu notikt abu valstu ārlietu ministru tikšanās, kuras laikā varētu parakstīt kādu no starpvaldību līgumiem, piemēram, vienošanos par pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu. Tāpat darbs jāturpina pie ekonomiskajiem līgumprojektiem, kā arī līgumprojekta par sadarbību ārkārtējo situāciju novēršanā un līgumprojekta par sadarbību cīņā pret terorismu un organizēto noziedzību.

Tika novērtēta savstarpējās tirdzniecības pozitīvā dinamika, un puses atzina, ka ļoti nozīmīgu lomu praktisko jautājumu risināšanā ieņem Latvijas un Krievijas Starpvaldību komisija, kuras nākamā sēde tiek plānota Rīgā šā gada jūlijā.

A.Teikmanis un V.Titovs bija vienisprātis, ka pēc iespējas drīzāk jāsāk robežas Demarkācijas komisijas un Līguma par apbedījumu vietu Jauktās komisijas darbība. Pēdējās komisijas sekmīgai darbībai Latvijas puse akcentēja apbedījumu vietu sarakstu izveides nozīmi.

A.Teikmanis uzsvēra Krievijas ekspertu iesaistes lielo nozīmi pārvietotā Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma, kas atrodas Krievijā, apzināšanā.

Konsultāciju laikā puses arī apmainījās viedokļiem par Eiropas Savienības–Krievijas un NATO–Krievijas sadarbību un pārrunāja starptautiskās aktualitātes.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!