• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Burundi Republikā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.1999., Nr. 216 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18887

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūži. Leģendas. Mūžība

Vēl šajā numurā

01.07.1999., Nr. 216

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Mums ir sadarbības iespējas"

Žilija Ngirije, Burundi vēstniece, — "Latvijas Vēstnesim"

Turpinājums no 1.lpp.

Kaut arī Latvijas un Burundi sadarbība pagaidām vēl nav ieguvusi konkrētu formu, mēs uzskatām, ka pastāv plašs potenciālo sadarbības iespēju spektrs. Ekonomikā Latvijai ir daudz ražojumu un iespēju, kas interesē Burundi. Vispirms mūs interesē kokmateriāli un papīrs. Burundi Latvijai savukārt var piedāvāt kafiju, tēju un kokvilnu. Piedevām vēl Burundi zemes dzīļu izpēte liecina, ka mūsu valsts varēs sekmīgi izvērst niķeļa ieguvi — šī derīgā izrakteņu krājumus lēš ap 185 miljoniem tonnu, kas varētu būt apmēram 5 procenti no visiem niķeļa krājumiem pasaulē. Tādējādi Latvijas un Burundi darījumu aprindu kontakti varētu sniegt abpusēju labumu mūsu valstīm.

Politiskajā sadarbībā ļoti nozīmīga ir informācijas apmaiņa, kā arī parlamentu un valdību pārstāvju vizīšu apmaiņa. Jāņem vērā, ka abas mūsu valstis ilgus gadus ir bijušas apspiestas, abas cenšas pārvarēt smagu pagātnes mantojumu. Manuprāt, Latvija un Burundi var sekmīgi dalīties savā pagātnes pieredzē un daudz mācīties viena no otras, lai atrastu labākos ceļus pagātnes mantojuma pārvarēšanai.

Tāpēc gribu Latvijas tautai pateikt šādu savu domu: globalizācijas procesi tuvina tautas, un mēs visi esam pasaules pilsoņi. Bet mūsu pasaule kļūst aizvien mazāka — būtībā tā jau atgādina vienu mazu ciematu, kur visiem cilvēkiem jāsadodas rokās un jāizveido vienota miera ķēde.

"Latvijas Vēstneša" lasītājiem es vēlu mieru, uzplaukumu un patīkamu vasaras atpūtu. Bet "Latvijas Vēstneša" darbiniekiem es gribu teikt, ka augstu vērtēju jūsu plašo, atklāto pasaules skatījumu un dziļi profesionālo interesi par visdažādākajām pasaules daļām, arī Āfrikas kontinenta valstīm. Vēlu jums arī turpmākus panākumus.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!