• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Aizputes iedzīvotājiem un amatpersonām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2009., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188865

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.03.2009., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Aizputes iedzīvotājiem un amatpersonām

 

6.martā Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere darba vizītē apmeklēja Aizputi.

Vizīti prezidents sāka ar viesošanos Aizputes vidusskolā. Savā uzrunā skolēniem un skolotājiem viņš uzteica Aizputes vidusskolas himnu un novēlēja saglabāt lepnumu par sevi un skolu. Skolas laikā ikviens iegūst uzticamus draugus un izveido pasaules uzskatu, tāpēc tai ir ļoti būtiska loma. Kā apliecinājumu, ka V.Zatlers augstu novērtē skolas himnu, viņš parakstījās uz himnas notīm.

Aizputes vidusskolā Valsts prezidents vadīja arī mācību stundu aktīvākajiem un izcilākajiem 7.–12.klašu skolēniem. Valdis Zatlers diskutēja ar skolēniem par Latvijas simboliem – karogu, ģerboņiem, himnu, kas veido tautas vienotību un simbolizē piederību Latvijas valstij. Valsts prezidents minēja arī valodu kā nerakstītu simbolu, kas veicina piederību valstij.

Apmeklējot Aizputes pilsētas domi, Valsts prezidents vispirms iesita piemiņas sudraba naglu Aizputes pilsētas karoga kātā, kas ir viena no pilsētas tradīcijām. Pie domes V.Zatlers tikās arī ar Aizputes iedzīvotājiem. Tāpat prezidentam bija iespēja tikties ar Aizputes uzņēmējiem un pašvaldības uzņēmumu vadītājiem, ar kuriem viņš apsprieda ekonomikas stimulēšanas iespējas.

Aizputes domes apmeklējuma nobeigumā Valsts prezidents ar pašvaldības priekšsēdētāju Juri Grasmani un deputātiem pārrunāja ekonomikas lejupslīdes radītos izaicinājumus pašvaldībai. Domes pārstāvji diskutēja par uzticības krīzi valsts varai, vēlēšanu sistēmas maiņu, jauno administratīvi teritoriālo dalījumu, kā arī aktuālajiem jautājumiem veselības aprūpē. Sarunas laikā V.Zatlers uzsvēra, ka dodas reģionu vizītēs, lai uzklausītu iedzīvotājus un tālāk nodotu informāciju Ministru prezidentam.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!