• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par atvieglojumiem augļu un dārzeņu eksportam un tranzītam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2009., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188772

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 3.martā

Vēl šajā numurā

06.03.2009., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par atvieglojumiem augļu un dārzeņu eksportam un tranzītam

 

Zemkopības ministrija (ZM) un Krievijas Federālais veterinārais un fitosanitārais uzraudzības dienests 2.martā ir vienojušies par papildu memoranda parakstīšanu, kas nodrošinās īpašus noteikumus Latvijas eksportētājiem saistībā ar 2008.gada 28.martā parakstīto Memorandu par augu produktu, kas tiek eksportēti no Eiropas Savienības uz Krievijas Federāciju, drošību attiecībā uz pesticīdu atliekām, nitrātiem un nitrītiem starp Eiropas Komisiju un Krievijas Federālo veterināro un fitosanitāro uzraudzības dienestu.

Jaunā vienošanās paredz atvieglotus nosacījumus augu produkcijas eksportēšanai uz Krievijas Federāciju (KF) un drošības sertifikātu atcelšanu, ja Latvija izpildīs vairākus nosacījumus. Memorandu parakstīja zemkopības ministra pienākumu izpildītājs Raimonds Vējonis un Krievijas Federālā veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta vadītājs Sergejs Dankverts.

Valsts augu aizsardzības dienesta direktors Ringolds Arnītis pārstāvēja Latvijas intereses memoranda izstrādes gaitā. “Ir ieguldīts ievērojams darbs, lai šādu vienošanos panāktu. Šajos krīzes apstākļos tas paver lielas iespējas mūsu eksportam un tranzītam, turklāt valstī ienāks nodokļi un būs darba vietas,” norādīja R.Arnītis.

Saskaņā ar memorandu līdz 2009.gada 15.martam Latvijas puse nodrošina to eksportētāju reģistrāciju, kas piegādā uz KF augu valsts pārtikas produkciju. Latvijai jānodrošina, lai eksportētāji ievēro pārtikas nekaitīguma prasības attiecībā uz pesticīdu, nitrātu un nitrītu saturu eksportējamajā produkcijā saskaņā ar KF likumdošanu.

Savukārt Krievija informēs Latviju par piegādātājiem, kas nepilda Krievijas likumdošanas prasības par augu izcelsmes pārtikas nekaitīgumu attiecībā uz pesticīdu, nitrātu un nitrītu atliekām. Atkārtotu pārkāpumu gadījumā piegādātāji tiks izslēgti no eksportētāju reģistra.

Ja mēneša laikā kopš memoranda parakstīšanas no Latvijas puses netiks konstatēti pārkāpumi, Krievija apņemas atcelt prasību katrai Latvijā ražotās produkcijas kravai pievienot drošības sertifikātu, kurā norādīti testēšanas rezultātā iegūtie pesticīdu atlieku daudzumi. Savukārt citu valstu izcelsmes produkcijai, ievestai no Latvijas uz Krieviju, šī prasība tiks atcelta, ja pārkāpumi netiks konstatēti trīs mēnešu laikā kopš memoranda parakstīšanas.

 

Valsts augu aizsardzības dienesta informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!