• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts izglītības attīstības aģentūra: Par finansējumu profesionālās izglītības izvērstai attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2009., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

05.03.2009., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts izglītības attīstības aģentūra: Par finansējumu profesionālās izglītības izvērstai attīstībai

 

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) 3.martā izsludināja atklātas projektu iesniegumu atlases pirmo kārtu Eiropas Sociālā fonda (ESF) apakšaktivitātē “Atbalsts sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošanas kvalitātes uzlabošanai un īstenošanai” (1.2.1.1.3.). Tās ietvaros plānots uzlabot sākotnējās profesionālās izglītības (profesionālā pamatizglītība, arodizglītība un profesionālā vidējā izglītība, kas nodrošina pirmā, otrā un trešā līmeņa profesionālās kvalifikācijas ieguvi) kvalitāti, veicinot audzēkņu sekmīgas mācības, profesionālo darbību un tālākizglītību.

Atbalsts paredzēts mācību metožu, intelektuālo resursu un mācību norises uzlabošanai, paredzot projektos mācību palīgmateriālu izstrādi, mācību materiālu, grāmatu, programmatūru un citu intelektuālo resursu iegādi, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā, e-resursu un e-mācību vides risinājumu ieviešanu, informācijas tehnoloģiju lietošanas prasmju uzlabošanu, pilnveidojot profesionālās izglītības mācību priekšmetus, kursus un moduļus, kā arī nodrošinot konsultatīvu atbalstu audzēkņiem.

Profesionālās vidējās un arodizglītības programmu audzēkņiem projektu ietvaros būs iespējams iegūt arī kvalifikācijas prasībām atbilstošas praktiskās mācības un īstenot prakses ārpus izglītības iestādes, apgūstot arodu pie amata meistara vai uzņēmumā, tādējādi veicinot amatu izglītības pieejamību.

Projektus var iesniegt un uz ESF finansējumu pretendēt profesionālās izglītības iestādes un koledžas, darba devēju organizācijas vai profesionālās organizācijas, izstrādājot projektu, kura minimālā attiecināmo izmaksu kopsumma ir 70 280 latu, maksimālā attiecināmo izmaksu kopsumma – 702 804 lati.

ESF finansējuma apmērs ir 85% no projekta attiecināmo izmaksu kopsummas, savukārt 15% veido nacionālais finansējums (valsts budžeta līdzekļi, ja projekta iesniedzējs ir valsts budžeta iestāde; pašvaldības budžeta līdzekļi, projekta iesniedzēja rīcībā esošie vai kredītresursu līdzekļi, ja projekta iesniedzējs nav valsts budžeta iestāde). Kopumā atklātas projektu iesniegumu atlases pirmajai kārtai pieejamais publiskais finansējums ir 4 000 000 latu.

Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš ir 2009.gada 7.maijs.

 

Valsts izglītības attīstības aģentūras informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!