• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansiālo situāciju Latvijas Televīzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2009., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188656

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas prioritātēm Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

05.03.2009., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansiālo situāciju Latvijas Televīzijā

 

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 26.februārī iepazinās ar Latvijas Televīzijas finansiālā nodrošinājuma situāciju un plānotajām aktivitātēm šogad.

Komisijas deputāti ir nobažījušies par ievērojamo budžeta samazinājumu LTV, kas jau patlaban ir skāris lielu daļu televīzijas programmu. Ir samazināts finansējums ziņu raidījumiem un izklaides programmām, tostarp arī sporta pārraidēm un bērnu raidījumiem. LTV būs jāatsakās no jaunu seriālu un teātra izrāžu ierakstu veidošanas, dokumentālo raidījumu slejas, sestdienas vakara programmām un koncertu translēšanas. “Mums bija jānosaka prioritāte, un šobrīd tie ir informatīvie un dokumentālie raidījumi,” deputātiem skaidroja LTV ģenerāldirektora vietnieks Arnis Kuprišs.

A.Kuprišs atzina, ka LTV budžeta grozījumi, kas paredz LTV dotācijas samazināšanu par 2,4 miljoniem latu, skar ne tikai programmu finansējumu, bet arī administratīvās izmaksas. Ir atlaisti darbinieki gan finanšu, grāmatvedības un reklāmas nodaļās, gan arī programmu režisori un tehniskie darbinieki.

Atbildot uz komisijas priekšsēdētāja Oskara Kastēna jautājumu par turpmākajiem plāniem finansējuma nodrošināšanā, A.Kuprišs skaidroja, ka LTV vēl joprojām cer uz papildu finansējumu, kas nepieciešams televīzijas darba nodrošināšanai šogad. Ja finansējums netiks piešķirts, pārmaiņas LTV būs vēl sāpīgākas, brīdināja A.Kuprišs. Ir ļoti strauji samazinājušies ieņēmumi arī par reklāmu. 2008.gada janvārī reklāmas līgumi bija noslēgti par 290 tūkstošiem latu, šā gada janvārī – vairs tikai par 27 tūkstošiem latu.

Tikšanās nobeigumā Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti LTV aicināja uz sadarbību, skatot komisijā jauno Audio un audiovizuālo mediju pakalpojumu likumprojektu, kas paredz sabiedriskajiem medijiem piešķirt finansējumu no valsts budžeta 0,3 procentu apmērā no iekšzemes kopprodukta.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!