• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par medicīniskās aprūpes pakalpojumiem mājās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2009., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188621

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par prasībām mājas dzīvnieku audzētavām un audzētājiem

Vēl šajā numurā

04.03.2009., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par medicīniskās aprūpes pakalpojumiem mājās

 

Ar šā gada 1.martu vairāk nekā 60 ārstniecības iestādes sāk nodrošināt iedzīvotājiem medicīnisko aprūpi mājās. Lai nodrošinātu pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem un dotu iespēju ārstniecības iestādēm attīstīt medicīniskās aprūpes pakalpojumus mājās, Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra plāno līdz šā gada 1.jūlijam apmaksāt visus sniegtos pakalpojumus atbilstoši ārstniecības iestādes padarītajam darbam, t.i., nenosakot ārstniecības iestādes veiktā darba apjomu.

Pacients veselības aprūpes pakalpojumus mājās saņems, ja viņam ir nepieciešama pastāvīga ambulatora ārstnieciskā palīdzība, bet medicīnisku indikāciju dēļ pacients nespēj ierasties ārstniecības iestādē ambulatorās aprūpes saņemšanai. Veselības aprūpes pakalpojumus mājās persona varēs saņemt, ja viņai ir ģimenes ārsta nosūtījums vai stacionārās ārstniecības iestādes nosūtījums (pēc izrakstīšanas no stacionāra).

Medicīniskā aprūpe mājās ieviesta, lai pacients pēc operācijas vai pārciestas slimības, traumas vai kādām manipulācijām, pēc kurām vairs nav nepieciešams uzkavēties stacionārā, varētu ātrāk doties mājās. Ja pacients sava veselības stāvokļa dēļ nevarēs ierasties uz kādām procedūrām ārstniecības iestādē, viņam tiks nodrošināta valsts finansēta aprūpe mājās.

Kurzemes reģionā veselības aprūpi mājās veiks sešas veselības aprūpes iestādes, Latgales reģionā – septiņas, Rīgā un Rīgas reģionā – astoņas, Vidzemes reģionā – 37, bet Zemgales reģionā – piecas iestādes.

Veselības ministrija uzskata veselības aprūpi mājās par vienu no prioritārajiem pakalpojumiem un ir sagatavojusi grozījumu projektu veselības aprūpes finansēšanas noteikumos, kas paredz būtiski palielināt medicīniskās aprūpes pakalpojumu mājās sniedzēju skaitu, lai iedzīvotājiem nodrošinātu pieejamus un kvalitatīvus veselības aprūpes pakalpojumus.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!