• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vīzām braucieniem uz Krieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.1999., Nr. 279/280 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

31.08.1999., Nr. 279/280

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vīzām braucieniem uz Krieviju

Sakarā ar regulāru informāciju plašsaziņas līdzekļos par nesakārtotajiem vīzu jautājumiem ar Krieviju, Ārlietu ministrija paziņo, ka šādi apgalvojumi nav pamatoti un neatbilst patiesībai. Vīzu izsniegšanas politika ir valdības akceptēta un atbilstoša Latvijas iekšējās drošības kritērijiem, ārpolitiskajam kursam un uzņemtajām starptautiskajām saistībām. To pozitīvi novērtējuši Eiropas Savienības eksperti nesen notikušajās likumdošanas salīdzināšanas sarunās, t.s. "trešā pīlāra" ietvaros.

Vīzu režīms ar Krieviju ir savstarpēji saskaņots un apstiprināts ar 1994. gada starpvaldību vienošanos par pilsoņu savstarpējiem braucieniem. Tās izpilde tiek regulāri apspriesta divpusējās starpvalstu konsulārajās konsultācijās. Lai stimulētu ekonomisko sadarbību un tirdzniecību ar Krieviju, kā arī ņemot vērā mūsu valsts profesionālo asociāciju vēlmes, Latvija vienpusējā kārtā ir noteikusi dažādus atvieglojumus Latvijas vīzu saņemšanā atsevišķām Krievijas pilsoņu kategorijām, tai skaitā Krievijas autopārvadātājiem. Noteiktie atvieglojumi paredz iespēju Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārzemēs bez maksas, bez rindas un vienkāršotas procedūras kārtībā saņemt iebraukšanas vīzas. Nesen valdība vienpusējā kārtā nolēma atviegloto režīmu attiecināt arī uz daudzkārtējām iebraukšanas vīzām.

Tomēr kā ES asociētajai valstij Latvijai ir saistošas Eiropas Savienības nostādnes vīzu politikas jautājumos. Tas attiecas arī uz citām asociētajām valstīm, kurās vīzu noteikumi vēl ir atšķirīgi no ES noteiktajiem. Ir vērojama tendence, ka visas ES asociētās valstis jau pārkārto vīzu režīmu atbilstoši ES likumdošanai.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!