• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 17. februāra noteikumi Nr. 166 "Kārtība, kādā veidojamas, finansējamas un sagatavojamas Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības, kas piedalās starptautiskajās operācijās un ātrās reaģēšanas spēkos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2009., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188333

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.71

Par Ministru prezidenta 2009.gada 17.februāra rīkojuma Nr.64 "Par īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās vietas izpildītāju" atzīšanu par spēku zaudējušu

Vēl šajā numurā

26.02.2009., Nr. 32

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 166

Pieņemts: 17.02.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.166

Rīgā 2009.gada 17.februārī (prot. Nr.13 60.§)
Kārtība, kādā veidojamas, finansējamas un sagatavojamas Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības, kas piedalās starptautiskajās operācijās un ātrās reaģēšanas spēkos
Izdoti saskaņā ar likuma “Latvijas Nacionālo bruņoto spēku
piedalīšanās starptautiskajās operācijās” 6.pantu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā veidojamas, finansējamas un sagatavojamas Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības, kas piedalās starptautiskajās operācijās un ātrās reaģēšanas spēkos (turpmāk – militārie formējumi).
2. Starptautiskajās operācijās un ātrās reaģēšanas spēkos piedalās šādi militārie formējumi:

2.1. Latvijas Nacionālo bruņoto spēku sastāvā esošie militārie formējumi;

2.2. militārie formējumi, kas īpaši izveidoti uz operācijai vai dalībai ātrās reaģēšanas spēkos noteikto laiku.
3. Militāro formējumu komplektē no profesionālā dienesta karavīriem, zemessargiem un militārajiem darbiniekiem.
4. Pirms piedalīšanās starptautiskajā operācijā un ātrās reaģēšanas spēkos militārā formējuma personāls apgūst apmācības kursu.
5. Apmācība notiek saskaņā ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku koman­diera apstiprinātu programmu Nacionālo bruņoto spēku mācību centros.
6. Ja nepieciešams, Aizsardzības ministrija var vienoties ar citas valsts aizsardzības ministriju, bruņotajiem spēkiem vai starptautisko organizāciju par apmācības kursa rīkošanu citā valstī.
7. Aizsardzības ministrija nodrošina militāro formējumu ar materiāl­tehniskajiem un finanšu resursiem (tajā skaitā finanšu līdzekļiem, kas paredzēti reprezentācijas pasākumiem starptautiskās operācijas rajonā).
8. Starptautiskās operācijas rajonā reprezentācijas pasākumiem paredzēto līdzekļu apmērs (vienai starptautiskajai operācijai) ir 100 latu, ko atkarībā no misijā iesaistītā militārā formējuma personāla skaita palielina par trim latiem uz katru profesionālā dienesta karavīru, zemessargu un militāro darbinieku.
9. Militārā formējuma reprezentācijas izdevumu tāmi apstiprina Nacionālo bruņoto spēku komandieris.
10. Starptautiskās operācijas rajonā reprezentācijas pasākumiem pare­dzētos līdzekļus izsniedz militārā formējuma komandierim.
11. Aizsardzības ministrija var vienoties ar citas valsts aizsardzības ministriju, bruņotajiem spēkiem vai starptautisko organizāciju par militārā formējuma materiāltehnisko nodrošinājumu.
12. Aizsardzības ministrija no tai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem militārā formējuma personālam sedz ceļa izdevumus līdz dienesta vietai ārvalstī un atpakaļ.
13. Aizsardzības ministrija no tai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem militārā formējuma personālam par laiku, kas pavadīts ceļā līdz dienesta vietai ārvalstī un atpakaļ, atlīdzina dienas naudas izdevumus un izdevumus par viesnīcu (naktsmītni), ja tādi ir radušies un ir iesniegti attiecīgos izdevumus apliecinoši dokumenti. Izdevumu apmērs nedrīkst pārsniegt dienas naudas un viesnīcas maksas normu, kas noteikta normatīvajos aktos, kuri nosaka kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem un darbinieku darba braucieniem saistītie izdevumi. Pamatojoties uz profesionālā dienesta karavīra, zemessarga vai militārā darbinieka iesniegumu par neparedzētiem apstākļiem brauciena laikā, ar Nacionālo bruņoto spēku komandiera atļauju viņam var atlīdzināt faktiskos izdevumus par viesnīcu (naktsmītni).
14. Pēc atgriešanās no starptautiskās operācijas profesionālā dienesta karavīram, zemessargam un militārajam darbiniekam ir tiesības ieņemt iepriekšējo amatu.
Ministru prezidents I.Godmanis

Aizsardzības ministrs V.Veldre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!