• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs : - sarunā ar Privatizācijas aģentūras vadītāju - risinot jautājumu par ieņēmumiem - tiekoties ar Pašvaldību savienības pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.1999., Nr. 279/280 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18833

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Ir jāpiedāvā mums visiem konkrēti risinājumi" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

31.08.1999., Nr. 279/280

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs :

— sarunā ar Privatizācijas aģentūras vadītāju

Piektdien, 27. augustā, ekonomikas ministram Vladimiram Makarovam tiekoties ar Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektoru Jāni Nagli, tika nolemts, ka Privatizācijas aģentūra līdz pirmdienai sagatavos grozījumus Privatizācijas aģentūras statūtos, paredzot, ka PA valdē ir pieci cilvēki.

Jau sākotnēji statūtos bija noteikts, ka valdes sastāvā ir pieci locekļi. Pagājušajā gadā tika veikti grozījumi, paredzot, ka valdē ir ne vairāk kā 7 locekļi. Valde tika papildināta šā gada pavasarī.

"Valdes locekļu skaita palielināšana nav attaisnojusies. Līdzekļu taupīšanas labad valdes locekļu skaits ir jāsamazina. Mēs lūgsim Ministru kabinetu šo jautājumu kā Ministru kabineta lietu izskatīt jau nākamajā valdības sēdē. Ir vienreiz skaidri un gaiši jāpasaka — privatizācija tuvojas noslēgumam, darba apjoms pakāpeniski samazinās un nav pieļaujami nekādi spekulatīvi mēģinājumi vēlreiz un vēlreiz palielināt valdes sastāvu," pēc sarunas ar J.Nagli sacīja V.Makarovs.

— risinot jautājumu par ieņēmumiem

Respektējot Ministru prezidenta Andra Šķēles piektdien, 27. augustā, paustās bažas par nepietiekamajiem ieņēmumiem Valsts īpašuma privatizācijas fondā, ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs pieprasījis Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektoram Jānim Naglim līdz 31. augustam sniegt ziņas par privatizācijas subjektiem, kuri nepilda saistības saskaņā ar noslēgtajiem pirkuma līgumiem, kā arī informāciju par aģentūras veiktajiem pasākumiem, lai sekmētu šo saistību izpildi.

— tiekoties ar Pašvaldību savienības pārstāvjiem

"Latvijas Pašvaldību savienībai un Ekonomikas ministrijai turpmāk jādarbojas ciešā saskaņā, kopīgi meklējot risinājumus daudzos aktuālos ar valsts attīstību saistītos jautājumos," vakar, 30. augustā, tiekoties ar Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjiem, teica ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs.

Apspriežot mazo un vidējo uzņēmumu attīstību, Pašvaldību savienības pārstāvji izteica vienprātīgu atbalstu Ekonomikas ministrijas sagatavotajai mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanas koncepcijai.

Tika panākta vienošanās, ka Pašvaldību savienība tiks iepazīstināta ar Ekonomikas ministrijā topošo enerģētikas sektorpolitiku pirms tās pieņemšanas, lai varētu iesniegt arī savus priekšlikumus. Veidojot darba grupas likumprojektu izstrādei, tiks pieaicināti arī Pašvaldību savienības pārstāvji.

Vienota nostāja ministram un Pašvaldību savienības pārstāvjiem bija arī jautājumā par Valsts investīciju programmas izlietojumu, proti, nedrīkstētu pieļaut pašvaldību attīstībai paredzēto investīciju samazināšanos, lielāka uzmanība jāvelta mācību programmām, jo tās vistiešākā veidā ir vērstas uz attīstību, investīciju programmas nepieciešams saskaņot ar reģionu attīstības programmām, tā stimulējot reģionālos attīstības projektus, kā arī jātiecas, lai privatizācijas fonda līdzekļi tiktu izmantoti investīcijām, nevis patēriņam.

Sarunas laikā tika panākta vienošanās par darba grupas izveidi Valsts privatizācijas fonda un pašvaldību privatizācijas fondu savstarpējo norēķinu sakārtošanai. Ministrs izteica atbalstu Pašvaldību kreditēšanas fonda darbībai, paužot gatavību veicināt tā turpmākajai darbībai nepieciešamo normatīvo aktu pieņemšanu.

Puses vienojās, ka nākamā tikšanās būs pēc trim nedēļām.

Romāns Meļņiks,

ekonomikas ministra

preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!