• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par projektu apstiprināšanu Lauku atbalsta dienestā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2009., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188178

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts zivaudzētavu nodošanu iznomāšanai

Vēl šajā numurā

24.02.2009., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par projektu apstiprināšanu Lauku atbalsta dienestā

 

Lauku atbalsta dienests (LAD) Lauku attīstības programmas (LAP) 2007.–2013.gadam iesniegto projektu pieteikumu izskatīšanai paredzēto piecu mēnešu vietā velta uz pusi mazāk laika, tas ir, vidēji divus ar pusi mēnešus. Tas secināts, apkopojot informāciju par izvērtētajiem un apstiprinātajiem atvērto atbalsta pasākumu projektu pieteikumiem.

Pieteikšanās Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākumiem sākās 2007.gadā. Pirmo atvērto LAP pasākumu “Lauku saimniecību modernizācija” un “Atbalsts uzņēmumu attīstībai un radīšanai” pirmā kārta noritēja no 3.septembra līdz 3.oktobrim. Pēc pāris mēnešiem tika atvērtas šo pasākumu nākamās kārtas, kā arī 2008.gadā pakāpeniski sekoja pārējo LAP pasākumu atvēršana.

Lauku atbalsta dienests līdz šā gada 19.februārim jau izvērtējis un apstiprinājis 2926 projektus, kas saņems Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstu, un 83 projektus, kas pretendē uz Eiropas zivsaimniecības fonda (EZF) atbalstu.

No šiem projektu pieteikumiem pasākumā “Lauku saimniecību modernizācija” apstiprināti 2136 pieteikumi, pasākumā “Meža ekonomiskās vērtības uzlabošana” – 470, “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana” – 28, “Mežsaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana un preventīvu pasākumu ieviešana” – 2, “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)” – 115, “Tūrisma aktivitāšu veicināšana” – 6, “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” – 169 pieteikumi. Savukārt pasākumā “Zvejas aktivitāšu pilnīga pārtraukšana” apstiprināti 49 projektu pieteikumi, pasākumā “Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte” – 1 pieteikums, “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos” – 23, “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde” – 6 un pasākumā “Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās” – 4 projektu pieteikumi.

Savukārt, apkopojot informāciju par projektu izvērtēšanas laiku, secināts, ka vidējais termiņš, kādā LAD izskata pieteikumus, ir divi ar pusi mēneši Eiropas Savienības noteikto piecu mēnešu vietā. Piemēram, pasākuma “Lauku saimniecību modernizācija” trīs kārtās iesniegto projektu pieteikumu izvērtēšanas vidējais laiks bijis 2,8 mēneši, pasākuma “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana” pirmās kārtas pieteikumi izvērtēti vidēji 4,3 mēnešos, pasākuma “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstīšanai” divu notikušo kārtu pieteikumi izskatīti nepilnos trīs mēnešos, bet pasākuma “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” pretendenti atbildi par iegūto atbalstu saņēmuši jau pēc diviem mēnešiem no pieteikuma iesniegšanas brīža.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!