• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienkāršotām prasībām ES fondu ūdenssaimniecības projektu iesniedzējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2009., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188174

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrija: Par koku izciršanu pie Rīgas krematorijas

Vēl šajā numurā

24.02.2009., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienkāršotām prasībām ES fondu ūdenssaimniecības projektu iesniedzējiem

 

Vides ministrija informē par ES fondu projektu iesniegšanas procedūru vienkāršošanu jau izsludinātajā Eiropas Reģionālās attīstības fonda atklātas projektu iesniegumu atlases pirmās kārtas projektu iesniegumu iesniegšanā. To paredz Vides ministrijas izstrādātie grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 28.jūlija noteikumos Nr.606 “Noteikumi par darbības programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.4.1.1.aktivitāti “Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstības apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000””, kurus Ministru kabinetā plānots apstiprināt 24.februārī.

Lielākās izmaiņas skar projektus, kuru kopējās izmaksas nepārsniedz 702 804 latus, un tās veiktas saistībā ar pasākumiem administratīvā sloga mazināšanai projektu iesniedzējiem ūdenssaimniecības projektu ietvaros.

Projektam ar maksimālo attiecināmo izmaksu summu līdz 351 402 latiem un kopējām izmaksām zem 702 804 latiem atbalsta likme no Eiropas Reģionālās attīstības fonda sastādīs 85%, jo Eiropas Komisija ir atteikusies no finansējuma deficīta metodes principa, nosakot projekta atbalsta likmi projektiem, kuru kopējās izmaksas nepārsniedz 702 804 latus. Šīs izmaiņas noteiktas 2008.gada 18.decembra Padomes Regulā (EK) Nr.1341/2008, ar kuru attiecībā uz atsevišķiem projektiem, no kuriem gūst ienākumus, groza Regulu (EK) Nr.1083/2006, ar ko paredz vispārīgus noteikumus par Eiropas Reģionālās attīstības fondu, Eiropas Sociālo fondu un Kohēzijas fondu. Šī regula stājās spēkā 2008.gada 25.decembrī.

Ministru kabineta noteikumu grozījumu projekts ietver arī vienkāršotus projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijus, kuri ļaus atteikties no atsevišķiem iesniedzamiem dokumentiem un atvieglos projektu iesniegumu sagatavošanu.

Par grozījumu statusu lūdzam lasīt informāciju Vides ministrijas mājaslapā. Pēc grozījumu pieņemšanas aicinām pārbaudīt, lai tiktu aizpildīta pēdējā projekta iesnieguma veidlapas versija. Pēc Ministru kabineta noteikumu grozījumu apstiprināšanas tiks publicētas precizētās vadlīnijas projektu iesniegumu sagatavotājiem un 2009.gada marta sākumā tiks organizēts noslēguma seminārs projektu iesniedzējiem, lai pārrunātu aktuālos jautājumus projektu iesniegumu aizpildīšanā.

Projektu iesniegumus 3.4.1.1.aktivitātē “Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstības apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000” var iesniegt Vides ministrijā līdz 27.martam. Informācija par projektu iesniegumu sagatavošanu ir Vides ministrijas mājaslapas sadaļā “Fondi un investīcijas” / 2007–2013 / Informācija projektu iesniedzējiem un vērtētājiem / 3.4.1.1.aktivitāte.

3.4.1.1.aktivitātes “Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000” mērķis ir ūdenssaimniecības pakalpojumu – ūdensapgādes un notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas – kvalitātes uzlabošana un ūdenssaimniecības pakalpojumu pieejamības paplašināšana, nodrošinot kvalitatīvu dzīves vidi, samazinot vides piesārņojumu un ūdenstilpju eitrofikāciju, sekmējot ūdens resursu un energoresursu racionālu izmantošanu.

Tās ietvaros tiks atbalstīta ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstības projektu realizēšana apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu no 200 līdz 2000 un apdzīvotās vietās, kur iedzīvotāju skaits ir mazāks nekā 200, kā arī autonomas ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas (skolas un citi) attīstība, ja ir būtiski vides piesārņojuma riski, sabiedrības veselības riski vai arī ieguvumi reģionālās attīstības veicināšanai.

Aktivitāte “Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000” tiek īstenota atklātas projektu iesniegumu atlases ietvaros. Tas nozīmē, ka projekta iesniedzējs var būt jebkurš ieinteresētais ūdenssaimniecības sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs, kas saskaņā ar pārvaldes lēmumu, pārvaldes līgumu vai pašvaldības un kapitālsabiedrības līgumu (atkarībā no projekta iesniedzēja juridiskā statusa) sniedz ūdenssaimniecības pakalpojumus projekta teritorijā.

Šos projektus līdzfinansēs no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem.

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!