• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunā Būvniecības likuma apspriešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2009., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188170

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunu noieta tirgu sekmēšanu un reklāmas kampaņu

Vēl šajā numurā

24.02.2009., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunā Būvniecības likuma apspriešanu

 

20.februārī Ekonomikas ministrijas Būvniecības departamenta speciālisti tikās ar būvniecības nozares pārstāvjiem, kuri 2008.gada nogalē parakstīja sadarbības memorandu ar Ekonomikas ministriju un citiem nozares ekspertiem.

Tikšanās laikā Ekonomikas ministrijas speciālisti iepazīstināja klātesošos ar saviem ierosinājumiem par nepieciešamajām izmaiņām būvniecības likumdošanā un būvniecības procesā. Nevalstisko organizāciju pārstāvji pozitīvi novērtēja EM priekšlikumus un pauda gatavību aktīvi piedalīties turpmākajās diskusijās jau par konkrētām jaunā Būvniecības likuma redakcijām.

Saskaņā ar 16.janvārī Ministru kabinetā apstiprināto Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānu 2009.gadam Ekonomikas ministrija izstrādās jaunu Būvniecības likumu. Plānots, ka ar jauno Būvniecības likumprojektu būvniecības process tiks saskaņots ar Administratīvā procesa likumu, kā arī tiks noteiktas būvniecības dalībnieku savstarpējās attiecības, tiesības, pienākumi un atbildība. Turklāt likumdošanas līmenī tiks pārskatīts būvniecības process, lai padarītu to iespējami ātrāku un vienkāršāku gan būvniecības ieceres īstenotājiem, gan valsts un pašvaldību institūcijām.

2008.gada 23.oktobrī ekonomikas ministrs K.Gerhards un būvniecības nozares nevalstiskās organizācijas parakstīja sadarbības memorandu par būvniecības nozarē aktuālo jautājumu risināšanu. Tajā noteikts, ka sadarbība tiks balstīta uz NVO priekšlikumiem par būvniecības politikas turpmāko attīstību, būvniecību reglamentējošo normatīvo aktu sistēmas pilnveidošanu un attiecīgi izstrādājamajiem normatīvajiem aktiem. Ministrija tos izvērtēs un iekļaus kopējā rīcības plānā, kura izpildē plaši tiks iesaistītas arī nevalstiskās organizācijas, lai uzraudzītu rīcības plāna izpildi un izstrādātu atbilstošas izmaiņas normatīvajos aktos.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!