• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par pieteikšanos valsts atbalstam lauksaimniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.02.2009., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188090

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 17.februārī

Vēl šajā numurā

20.02.2009., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par pieteikšanos valsts atbalstam lauksaimniecībā

Jau no šodienas lauksaimnieki un šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijas var sākt pieteikties pirmajiem valsts atbalsta pasākumiem lauksaimniecībā, jo 20.februārī stājas spēkā Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātie noteikumi par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību.

Līdz 1.martam Lauku atbalsta dienests (LAD) gaida iesniegumus no šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijām ciltsdarba atbalstam. Piensaimnieku, gaļas liellopu audzētāju, cūkkopju, zirgkopju, aitkopju, kazkopju organizācijas var pieteikties ciltsgrāmatu kārtošanai.

Piensaimnieku organizācijas tiek aicinātas līdz 1.martam pieteikties atbalstam par ģenētiskās kvalitātes un produktivitātes noteikšanu pārraudzībā esošām govīm. Savukārt uz atbalstu par vaislas buļļu novērtēšanu pēc pēcnācējiem jāpiesakās līdz 1.aprīlim, bet par pārbaudāmā buļļa meitu – līdz 15.martam. Tāpat Lauksaimniecības datu centram un piena laboratorijām atbalstam par pārraudzības analīžu veikšanu jāpiesakās līdz 1.martam.

Cūkkopības organizācijām pieteikumi atbalstam speķa biezuma mērīšanas metodei “PIGLOK” jāiesniedz līdz 1.martam, iesniegumi atbalstam ģenētiskās kvalitātes noteikšanai – līdz 15.martam, bet par kuiļu novērtēšanu pēc pēcnācējiem – līdz 1.aprīlim.

Tāpat šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijām ciltsvērtības un ģenētiskās kvalitātes noteikšanas atbalsta pasākumiem jāpiesakās līdz 1.martam, nepieciešamo ciltsdarba datorprogrammu iegādei vai izstrādei – līdz 1.aprīlim.

No augkopjiem līdz 20.martam tiek gaidīti pieteikumi atbalstam genofonda uzturēšanai, bet līdz 1.aprīlim – gēnu bankas atjaunošanai.

Šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, tiks veicināti dažādi izglītošanās pasākumi. Lai iegūtu atbalstu zinātnes projektiem, pieteikums LAD jāiesniedz mēneša laikā no noteikumu spēkā stāšanās brīža. Savukārt no studentiem iesniegumi tiek gaidīti līdz 1.aprīlim un 15.septembrim. Izglītības veicināšanas pasākumu tehniskajam atbalstam LAD iesniegumus pieņems nepārtraukti.

Atbalstītas tiks arī lauksaimnieku sabiedriskās organizācijas, no kurām iesniegumi tiek gaidīti līdz 1.martam, kā arī kooperatīvi, kam iesniegumi jāiesniedz līdz 1.aprīlim.

Lauksaimniekiem līdz 10.martam un kooperatīviem līdz 1.martam jāpiesakās atbalstam kredītprocentu atmaksai.

Augļkopjiem līdz 1.aprīlim jāiesniedz iesniegumi investīciju atbalstam ilggadīgajiem stādījumiem.

Savukārt atbalsts bioloģiskajai pārstrādei tiks piešķirts, ja iesniegumu iesniegs divu nedēļu laikā pēc šo noteikumu spēkā stāšanās, t.i., līdz 6.martam. Līdz 1.aprīlim jāpiesakās atbalstam tirgus veicināšanas pasākumiem bioloģiskajā lauksaimniecībā.

Katru mēnesi tiks pieņemti pieteikumi risku apdrošināšanas atbalstam.

Lai pieteiktos valsts atbalstam lauksaimniecībā, pretendentam jāaizpilda iesniegums, kura forma atrodama LAD interneta mājaslapā www.lad.gov.lv. Aizpildītā veidlapa jāiesniedz tajā LAD reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē, kur atrodas saimniecība vai atbalstāmā teritorija.

Šogad atbalsta izmaksai ir noteikti termiņi atbilstoši 2009.gadā noteiktajai kārtībai par finanšu plānošanu. Martā atbalstu saņems blakusproduktu savācēji, atsevišķas lauksaimnieku sabiedriskās organizācijas, bioloģiskie lauksaimnieki par investīcijām, kā arī daļa no risku apdrošināšanas atbalsta pretendentiem.

Ministru kabineta noteikumi Nr.107 “Noteikumi par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību” publicēti 19.februāra laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, kā arī pieejami Zemkopības ministrijas un Lauku atbalsta dienesta interneta mājaslapās.

Iesniegumu veidlapas un atbalsta saņemšanas nosacījumi, kā arī informācija par nepieciešamo iepirkuma procedūras dokumentāciju ir atrodama Zemkopības ministrijas interneta mājaslapā www.zm.gov.lv, kā arī Lauku atbalsta dienesta mājaslapā www.lad.gov.lv.

Zemkopības ministrija aicina lauksaimniekus sekot paziņojumiem rajonu laikrakstos, kā arī informācijai ZM un LAD interneta mājaslapās, lai laikus varētu pieteikties valsts un ES atbalsta saņemšanai un nenokavētu pieteikšanās termiņus.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!