• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2009. gada 12. februāra sēdes stenogramma (sākums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2009., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187979

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par Latvijas stabilitātes un konverģences programmu

Vēl šajā numurā

19.02.2009., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2009. gada 12. februāra sēdes stenogramma (sākums)

 

Stenogramma — Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas redakcijā

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Labrīt, godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Sāksim Saeimas 2009.gada 12.februāra sēdi.

Pirms mēs sākam skatīt apstiprināto šodienas sēdes darba kārtību, mums ir jālemj par iespējamiem grozījumiem tajā. Vai varētu palūgt mazliet klusuma…

Tātad saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 51.pantu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz izdarīt izmaiņas Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā un līdz turpmākajam komisijas lēmumam izslēgt no darba kārtības 17.punktu – likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām””. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu “Par Saeimas deputātes Dagnijas Staķes atsaukšanu no Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu “Par Saeimas deputātes Dagnijas Staķes ievēlēšanu Sociālo un darba lietu komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Savukārt Juridiskā komisija lūdz pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu pirms otrā lasījuma likumprojektam “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” ar reģistrācijas numuru 930 līdz 2009.gada 10.martam. Juridiskā komisija arī lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā attiecīgo Saeimas lēmuma projektu un izskatīt to pēc darba kārtības 16.punkta. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par Saeimas deputāta Viļņa Edvīna Breša atsaukšanu no Juridiskās komisijas”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas deputāti lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par Saeimas deputāta Viļņa Edvīna Breša ievēlēšanu Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā”. Arī šo iesniegumu ir parakstījuši desmit deputāti. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu grozījumu? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Un Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūdz šodienas sēdes darba kārtībā kā pirmo darba kārtības jautājumu iekļaut Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas paziņojumu “Par Mārtiņa Rozes 9.Saeimas deputāta mandāta atjaunošanu”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Tātad darba kārtība ir grozīta.

Sākam šodienas sēdi ar Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojumu “Par Mārtiņa Rozes 9.Saeimas deputāta mandāta atjaunošanu”.

Vārds deputātam Sergejam Dolgopolovam.

S.Dolgopolovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Labrīt, cienījamie kolēģi! Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 5.panta otrajā un trešajā daļā noteikto kārtību ziņo, ka, pamatojoties uz Mārtiņa Rozes 2009.gada 4.februāra iesniegumu par deputāta mandāta atjaunošanu, kuru viņš bija nolicis uz ministra amata pildīšanas laiku, tiek atjaunotas viņa deputāta pilnvaras.

Deputāta pienākumus beidz pildīt Guntis Jānis Eniņš, kurš iestājās Saeimā no Zaļo un Zemnieku savienības Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta uz laiku, kamēr no šā saraksta ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Es lūdzu deputātu Mārtiņu Rozi ieņemt vietu Saeimas Sēžu zālē.

Un es vēlos gan savā, gan Saeimas Prezidija, gan visu mūsu vārdā pateikt paldies Guntim Jānim Eniņam par darbu 9.Saeimā.

(Aplausi.)

Godātie kolēģi! Sakarā ar to, ka ir nepieciešama balsošanas iekārtas pārinstalācija, tiek izsludināts tehnisks pārtraukums uz 15 minūtēm. Tiekamies pulksten 9.20.

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Turpināsim sēdi.

Godātie kolēģi! Pirms sākam skatīt sēdes darba kārtību, lūdzu jūs izņemt un vēlreiz ievietot atpakaļ balsošanas iekārtā balsošanas kartes, citādi balsošanas sistēma jūs neatpazīs, jo tā ir pārinstalēta.

Un tagad turpinām sēdi. Saeimas Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem likumprojektiem.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Fizisku personu, kuras veic saimniecisko darbību, diskriminācijas aizlieguma likums” nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Juridiskajai komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Eiropas Sociālās drošības kodeksu” nodot Ārlietu komisijai, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Rīgas Stradiņa universitātes Satversmes grozījumiem” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti prasa balsojumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par Ministru kabineta iesniegtā likumprojekta “Grozījumi Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā” nodošanu Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 52, pret – 19, atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Dzelzceļa pārvadājumu likumā” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Dzelzceļa likumā” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Maksātnespējas likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas iesniegto likumprojektu “Par Latvijas Kultūras akadēmijas Satversmes grozījumiem” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas iesniegto likumprojektu “Par Latvijas Mākslas akadēmijas Satversmes grozījumiem” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Noziedzīgo nodarījumu novēršanas, atklāšanas un izmeklēšanas ziņu apmaiņas likums” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Godātie kolēģi! Pārejam pie šodienas sēdes darba kārtības nākamās sadaļas – “Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Lēmuma projekts “Par Inetas Ozolas apstiprināšanu par Rīgas apgabaltiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Labrīt, godātais Prezidij! Godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija izskatīja un aizklātā balsojumā vienprātīgi atbalstīja lēmuma projektu “Par Inetas Ozolas apstiprināšanu par Rīgas apgabaltiesas tiesnesi”.

Aicinu kolēģus atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Inetas Ozolas apstiprināšanu par Rīgas apgabaltiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Madaras Ābeles iecelšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija izskatīja un aizklātā balsojumā vienprātīgi atbalstīja lēmuma projektu “Par Madaras Ābeles iecelšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi”.

Aicinu kolēģus atbalstīt arī šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Madaras Ābeles iecelšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts “Par Kristīnes Vanagas iecelšanu par Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Juridiskā komisija izskatīja un aizklātā balsojumā arī šo lēmuma projektu vienprātīgi atbalstīja… Tātad atbalstīja lēmuma projektu “Par Kristīnes Vanagas iecelšanu par Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnesi”.

Aicinu kolēģus atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Kristīnes Vanagas iecelšanu par Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts “Par Lalas Apšenieces iecelšanu par Administratīvās rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Juridiskā komisija tāpat arī izskatīja un vienprātīgi atbalstīja lēmuma projektu “Par Lalas Apšenieces iecelšanu par Administratīvās rajona tiesas tiesnesi”.

Aicinu kolēģus atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Lalas Apšenieces iecelšanu par Administratīvās rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts “Par Indras Melderes iecelšanu par Administratīvās rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija izskatīja un aizklātā balsojumā vienprātīgi atbalstīja lēmuma projektu “Par Indras Melderes iecelšanu par Administratīvās rajona tiesas tiesnesi”.

Aicinu kolēģus atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Indras Melderes iecelšanu par Administratīvās rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts “Par Māra Šļakotas iecelšanu par Administratīvās rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Saeimas Juridiskā komisija izskatīja un aizklātā balsojumā arī vienprātīgi atbalstīja lēmuma projektu “Par Māra Šļakotas iecelšanu par Administratīvās rajona tiesas tiesnesi”.

Aicinu kolēģus atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Māra Šļakotas iecelšanu par Administratīvās rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

I.Šlesere.

Paldies, kolēģi!

Sēdes vadītājs.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu pirms otrā lasījuma likumprojektam “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.930/Lp9) līdz 2009.gada 10.martam”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu minētajam likumprojektam! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Pārejam pie šodienas sēdes darba kārtības nākamās sadaļas – “Likumprojektu izskatīšana”. Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par starptautiskas nozīmes svētvietu Aglonā””, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamās kolēģes! Godātie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.3217B. Komisija saņēmusi trīs priekšlikumus.

1. – tieslietu ministra Bērziņa kunga priekšlikums. Komisija to atbalsta, un likumprojekts ir papildināts ar jaunu pantu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

2. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums – arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš.

Arī 3. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums – guva atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Lūdzu akceptēt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par starptautiskas nozīmes svētvietu Aglonā”” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par individuālo (ģimenes) uzņēmumu un zemnieka vai zvejnieka saimniecību””, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Izskatīsim dokumentu Nr.3219B. Komisija saņēma trīs priekšlikumus.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums, kas guva komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļaujot to 3. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš.

Lūdzu akceptēt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par individuālo (ģimenes) uzņēmumu un zemnieka vai zvejnieka saimniecību”” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

O.Spurdziņš.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par aviāciju””, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Aizbalts.

V.Aizbalts (LPP/LC frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Cienījamie kolēģi! Izskatīsim dokumentu Nr.3632B. Likumprojekta “Grozījumi likumā “Par aviāciju”” otrajam lasījumam ir saņemti un izstrādāti kopumā astoņi priekšlikumi.

1. – Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Vitālija Aizbalta priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iekļauts atbildīgās komisijas izstrādātajā 2.priekšlikumā, kas atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

V.Aizbalts.

3. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

V.Aizbalts.

4. – Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Aizbalta priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts jau atbalstītajā 3. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

V.Aizbalts.

5. – Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Aizbalta priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iekļauts komisijas izstrādātajā 6.priekšlikumā, kas atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

V.Aizbalts.

7. – Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Aizbalta priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iekļauts komisijas izstrādātajā 8.priekšlikumā, kas atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

V.Aizbalts.

Paldies.

Līdz ar to visi priekšlikumi izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par aviāciju”” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 70, pret – nav, atturas – 7. Likums pieņemts.

V.Aizbalts.

Paldies, kolēģi, par atbalstu!

Sēdes vadītājs.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Kredītiestāžu likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Priekšsēdētāja kungs! Dāmas un kungi! Labrīt!

Izskatāmā likumprojekta numurs ir 3697B. Kā jau priekšsēdētāja kungs teica, skatīsim likumprojektu “Grozījumi Kredītiestāžu likumā”, kas ir sagatavots atbildīgajā komisijā pieņemšanai otrajā, galīgajā, lasījumā.

Komisija ir saņēmusi 44 priekšlikumus.

No tiem 1. ir rakstījusi komisija pati, un es aicinu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

2. – deputāta Leiškalna priekšlikums par 59.2.pantu. To komisija ir atbalstījusi tikai daļēji, piedāvājot parlamentam savu priekšlikumu – 3. – atbildīgās komisijas priekšlikumu – par 59.2.pantu. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Paldies. Tie bija tie sarežģītākie.

4. – deputāta Leiškalna priekšlikums par 111.pantu. Tas ir par atbildību – par darbinieku atbildību iepretī pašas komisijas atbildībai. Atbildīgā komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Sākam debates.

Vārds debatēs deputātam Aigaram Štokenbergam.

A.Štokenbergs (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Cienījamais Saeimas priekšsēdētāja kungs, godātie kolēģi! 4.priekšlikumā būtībā ir pateikts tas, ka šā likuma autori… Man jāatvainojas Leiškalna kungam, kurš te ar pseidonīmu “Leiškalns” ir uzstājies kā pastnieks starp Finanšu un kapitāla tirgus komisiju un parlamentu.

Man jāsaka, ka šis likumprojekts ļaus turpmāk vienu konkrētu banku sadalīt divās daļās… (No zāles dep. K.Leiškalns: “Šis jau nav tas priekšlikums!”) Tas ir 3. un 4.priekšlikums, Leiškalna kungs! (No zāles dep. K.Leiškalns: “Trešais!”) Un 4.priekšlikumā ir pateikts, ka tiem cilvēkiem, kuri nodarbosies ar vienas bankas labākās daļas pārdošanu, nekāda atbildība par to nedraud. Tāda ir šo pirmo priekšlikumu būtība.

Tāpēc es aicinu tos visus noraidīt, tajā skaitā šo 4.priekšlikumu.

Un, Leiškalna kungs, mēģiniet turpmāk izstrādāt savus priekšlikumus!

Paldies.

(No zāles dep. K.Leiškalns: “Komisijas vārdā noteikti pateikšu!”)

Sēdes vadītājs.

Debates beidzam.

K.Leiškalns.

Štokenberga kungs! “Pastnieki” ir tikai situācijās, kad kāda bijusī lielbanka grib nopirkt vienīgo valsts banku. Tad iet “pastnieki” un runā par lietām, lai saņemtu kaut kādu atalgojumu.

Šajā gadījumā ir runa par Finanšu un kapitālu tirgus komisiju, kas kopā ar Starptautisko Valūtas fondu, kas kopā ar Finanšu ministriju un kopā ar jūsu padevīgo deputātu Leiškalnu sagatavoja priekšlikumus. Es nesaku, ka tur bija liels mans ieguldījums, es tur biju klāt… Un arī kopā ar Saeimas Juridisko biroju mēs veidojām priekšlikumus. Mēs zinām, kāds ir Latvijas Republikas Saeimas kārtības rullis, – to, ka šai komisijai nav tiesību iesniegt priekšlikumus. Bet, ja priekšlikums nav iesniegts, tas nevar nonākt ne komisijas, ne parlamenta darba kārtībā. Un es daru tikai to, kas ir jādara pārstāvības politikas pārstāvim, – es noformēju un parakstos zem priekšlikuma. Un, arī aizstāvot šajā priekšlikumā tās iebildes, kas paver šajā likumā tādu ārkārtīgi grūtu šķautni, iepretī Komerclikumam…

Sēdes vadītājs.

Man gan būtu lūgums runāt komisijas, nevis savā vārdā…

K.Leiškalns.

Tas ir tieši komisijas vārdā, lai beidzot kāds saprastu, kā top likumi un kā likumos top priekšlikumi... ka te nav nekādas “pastnieku” būšanas. “Pastnieki” ir tie, kas iet pelnīt naudu, mēģinot pārdot plaukstošu valsts banku krītošai stulbai bankai.

Sēdes vadītājs.

Vai jums par priekšlikumu arī būtu kaut kas…

K.Leiškalns.

Jā, 4.priekšlikums vairs nerunā ne par kādu banku sadalīšanu, un tad jums bija jānāk un jārunā par iepriekšējiem atbildīgās komisijas priekšlikumiem, kas jau vairs arī nebija Leiškalna priekšlikumi.

Un pie šī… Man nav jābūt mierīgam, kad viens grib mani te apvainot.

Sēdes vadītājs.

Nesarunājieties ar zāli, lūdzu!

K.Leiškalns.

Tātad 4.priekšlikums runā par to, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas darbinieks un pilnvarnieks nav atbildīgi pret trešajām personām par zaudējumiem. Savukārt 5.priekšlikums pasaka, ka par šiem zaudējumiem, ja tādi tiek nodarīti, atbildīga ir pati Finanšu un kapitāla tirgus komisija. Tieši šis ir atbildības jautājums… Pilnvarnieks jau nevar atbildēt, viņa manta bieži vien ir sīka šīs atbildības priekšā. Atbild komisija ar savu budžetu, un, ja komisijas budžets ir par vāju, tad atbild valsts jeb nodokļu maksātāji. Tā ir 4.priekšlikuma jēga. Tā ka aicinu to atbalstīt. Blēži!

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 4. – deputāta Leiškalna priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – 2, atturas – 14. Priekšlikums atbalstīts.

K.Leiškalns.

5.priekšlikums izriet no 4.priekšlikuma, kurš noņēma šo atbildību darbiniekam, bet uzlika tai komisijai, kas pieņem lēmumus. Un aicinu arī šo priekšlikumu atbalstīt, jo kādam ir jāatbild par zaudējumiem pret trešajām personām.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

6. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

7. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

9.priekšlikums, Štokenberga kungs, izriet no tās vēstules, ko atbildīgajai komisijai, respektīvi, parlamentam, atsūtīja Eiropas Centrālā banka. Tā kā Eiropas Centrālā banka nevar iesniegt, Leiškalns šajā vēstulē atrada kopsaucēju un iesniedza šo priekšlikumu, nebūdams nekāds “pastnieks”. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

10. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstījusi komisija.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

11. – Leiškalna priekšlikums. Arī tas izriet no Eiropas Centrālās bankas vēstules. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

12. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

Deputāts Leiškalns 13.priekšlikumu iesniedzis. Redziet, neizdevās pārāk labi, un atbildīgā komisija to ir uzlabojusi, piedāvājot jums savu priekšlikumu – 14.priekšlikumu – par likumprojekta 2.pantu.

Sēdes vadītājs.

Es atvainojos, te gan rakstīts, ka atbalstīts un iekļauts komisijas priekšlikumā – 21.priekšlikumā…

K.Leiškalns.

Tieši tā, es tagad stāstu! Leiškalna priekšlikums ir atbalstīts daļēji, jo komisija neuzskatīja to par pilnīgu, acīmredzot “pastnieks” slikts.

14.priekšlikums ir no Juridiskā biroja, un arī to komisija kopā ar ekspertiem neuzskatīja par pilnīgu, tāpat 15.priekšlikumu, 16.priekšlikumu, 17. – Juridiskā biroja priekšlikumu, 18. – Juridiskā biroja priekšlikumu, 19. – Juridiskā biroja priekšlikumu, 20. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikumu.

Ir runa par to, kas vispār var būt šis administrators. Juridiskā biroja priekšlikumu komisija ārkārtīgi garā, ilgā darbā un diskutējot, nevis pildot kaut kādu pastnieka lomu, izstrādāja, ierakstīja šajā tabulā un šodien piedāvā jums, un aicina jūs to atbalstīt…

Sēdes vadītājs.

…21.priekšlikums. Deputātiem nav iebildumu pret komisijas viedokli.

K.Leiškalns.

22. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī laikam “pastnieka” atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt. Bet, Leiškalna kungs, es jūs lūgtu tomēr, es atvainojos…

K.Leiškalns.

Tad savukārt jūs lūdziet ievērot ētiku tiem, kas te mētājas ar vārdiem!

Sēdes vadītājs.

Šobrīd es jūs lūdzu neaizrauties ar retoriku.

K.Leiškalns.

Piekrītu. Paldies. Piekrītu.

Sēdes vadītājs.

Pārejam pie 23.priekšlikuma.

K.Leiškalns.

23. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

24. – Juridiskā biroja priekšlikums. Protams, atbalstīts. Un paldies Juridiskajam birojam, ka tas tik grūti strādāja pie šā likumprojekta, tiešām grūti.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

25.priekšlikums… Atkal iesniedzis Leiškalns, atkal viņš atbalstīts. Neteikšu, kas viņš ir… (Smiekli zālē.)

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

26. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

27. – Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts. Atbildīgā komisija kopā ar Juridisko biroju tomēr ir to pārstrādājusi un piedāvā jums redakciju, kura ir redzama 28.priekšlikumā. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

29. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

30.priekšlikums – tieši tāpat par likumprojekta 2.pantu – ir Juridiskā biroja priekšlikums. Mēs aicinām atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

31. – Juridiskā biroja priekšlikums–aizstājums, redakcionāls precizējums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

32. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

33. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

Tāpat atbalstīts 34. – Juridiskā biroja priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt… Es atvainojos! Vai jūs, Čepānes kundze, kaut ko par procedūru gribējāt… Vai debatēt par…? (No zāles dep. I.Čepāne: “Par 36.!”) Jā, bet pašlaik mēs runājam par 34.priekšlikumu. Pret 34.priekšlikumu iebildumu nevienam nav.

K.Leiškalns.

35., dāmas un kungi! Tas ir atbildīgās komisijas priekšlikums, tikai tāds deklaratīvs, es drīzāk teiktu... Komisija aicina to atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Čepānes kundze, vai par 35. jums nav nekas piebilstams?... Nē, jūs esat nospiedusi šobrīd debašu pogu, un dators vienkārši visu laiku rāda, ka jūs gribat runāt. Tātad par 35.priekšlikumu jums nav nekas piebilstams? Pret 35.priekšlikumu nevienam nav iebildumu. Atbalstīts.

K.Leiškalns.

36. – Leiškalna priekšlikums, kas izriet no tiem priekšlikumiem, kurus mēs atbalstījām, par pilnvarnieku personisko atbildību, pārliekot šajā gadījumā atbildību attiecīgi uz šo uzraugošo komisiju.

Sēdes vadītājs.

Sākam debates.

Vārds debatēs deputātei Ilmai
Čepānei.

I.Čepāne (partijas “Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Priekšsēdētāja kungs! Kolēģi! Es gribu runāt gan par šo priekšlikumu, gan arī par visiem pārējiem, par kuriem jūs sakāt, ka šeit nevienam pret tiem nav nekādu iebildumu. Redzot kolēģu reakciju, man liekas, ka dažiem… pat lielākajai daļai varbūt te nav pat priekšstata, par ko mēs īsti balsojam, jo šis likumprojekts parādījās tikko – tikai no rīta, un atsevišķās vietās es, piemēram, redzu šos nenoteiktos jēdzienus – par rupju neuzmanīgu… tīšām darbībām, un tā tālāk. Piemēram, iepriekš, par ko es nepaspēju pateikt, Leiškalna kungs bija satraucies: kā tad tā – vai Finanšu un kapitāla tirgus komisija… viņi solidāri atbildēs vai vadītājs atbildēs atsevišķās vietās?

Šajā gadījumā, kad mēs runājam par 36.priekšlikumu – pilnvarnieku atbildību par zaudējumiem, kas radušies darbības vai bezdarbības dēļ, ja viņi rīkojušies tur ar ļaunu nolūku vai rupju neuzmanību… Es tomēr gribētu, lai Leiškalna kungs paskaidro, un nevajadzētu šeit izrādīt kaut kādu īpašu sašutumu, jo kolēģiem šis likumprojekts ir parādījies pirms piecām vai desmit minūtēm.

Sēdes vadītājs.

Debates beidzam.

Vai komisijas vārdā deputāts Leiškalns vēlas ko piebilst?

K.Leiškalns.

Jā, komisijas vārdā es, protams, varu pateikt. Es neizrādu īpašu sašutumu par to, ka kādam kaut kas nav bijis vai nav izlasīts. Jūs varat balsot “par”, “pret”, “atturas” – kā vēlaties!

Es izrādu sašutumu par to, ka kāds kolēģis mani nosauc par kaut kādu muļķīti vai “pastnieku”, kas tur ir salicis lietas, kuras pats nesaprot.

Atbildība, ja mēs runājam par šo konkrēto pilnvarnieka atbildību, būs līdzīga, kāda šobrīd ir KNAB atbildība par tiem darbiniekiem, kas tur ir nozaguši naudu. Līdz ar to KNAB atbild. Tā kā KNAB finanšu resursi šobrīd neļauj izmaksāt to naudu, kas ir nozagta no viņu seifiem, tad viņiem jāprasa no valdības un no valsts budžeta palīdzība. Tad valsts budžets palīdzēs un izglābs KNAB, jo tie prasītāji to naudu prasa atpakaļ… un tad solidāri vērsīsies attiecīgi pret vainīgajiem. Tā ir kā solidāra atbildība. Tātad viņi prasīs atbildēt vainīgajiem.

Arī šajā gadījumā komisija atbild ar savu mantu. Ja viņi norīko pilnvarnieku… tikai un vienīgi komisija var pieņemt lēmumu par bankas darbības pārtraukšanu pēc būtības vai par sava pilnvarnieka iecelšanu tajā. Tā ka, ja pilnvarnieka darbībā parādās ļaunprātība, tad jūs zināt, ka tas ir Krimināllikuma atbildības jautājums. Un šis likums viņu no tās neatbrīvo…

Tā ka – aicinu atbalstīt 36.priekšlikumu.

Sēdes vadītājs.

Vai kāds uzstāj uz balsojumu? Lūdzu zvanu! Balsosim par 36. – deputāta Leiškalna priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 59, pret – 7, atturas – 12. Priekšlikums atbalstīts.

K.Leiškalns.

37.priekšlikums – ne gluži redakcionāls… Tātad rada iespēju izskatīt arī imperatīvi… Ir runa par konkrētiem gadījumiem… Iesniedzis Juridiskais birojs. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Aicinu atbalstīt arī 38. – Juridiskā biroja priekšlikumu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

39. – Juridiskā biroja priekšlikums par likumprojekta 3.pantu. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Komisija ir atbalstījusi 40. – tieslietu ministra Gaida Bērziņa priekšlikumu. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

41. – Juridiskā biroja priekšlikums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

42. – deputāta Leiškalna priekšlikums. Tur ir par kredītiestādes uzņēmumu, kur tiešām ir iekšā gan filiāles, gan portfeļi, gan aizdevumu portfeļi… Tas ir par 173.pantu. Komisijas vārdā aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Sākam debates.

Vārds debatēs deputātam Aigaram Štokenbergam.

(No zāles dep. J.Dobelis: “Vai jūs šodien liksiet viens otram mieru?”)

A.Štokenbergs (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Cienījamais Saeimas priekšsēdētāja kungs! Godātie deputāti! Es gribu, lai jūs saprastu, ko jūs šodien atbalstāt. Un man ir stipras aizdomas, ka šīsdienas balsojums būs sākums vienai parlamentārās izmeklēšanas komisijai, kura pēc tam vairāku gadu vai mēnešu garumā nodarbosies ar to, kā Latvijas valsts, valsts, kuras pārstāvji jūs šeit esat, sadalīja “Parex banku” un pārdeva. Par to ir šis likumprojekts.

Tagad tie cilvēki, kas vismaz kaut ko saprotat no uzņēmumu bilances, iedomājieties, ka ar šo likumprojektu, tātad arī ar šo priekšlikumu, par kuru jūs te tagad grasāties balsot, uzņēmums tiek sadalīts divās daļās, tiek “iztīrīti” labie aktīvi un pārdoti, bet sliktie aktīvi paliek… nu, teiksim tā – vārdā neminētas, valstij joprojām piederošas bankas īpašumā! Kas no šīs procedūras būs ieguvējs? Latvijas valsts noteikti ne. Tās rīcībā paliks sliktie aktīvi.

Kas notiks tālāk attiecībā uz tiesvedībām? Gan Kredītiestāžu likums, gan Komerclikums, gan jebkuri ar uzņēmējdarbību saistīti likumi līdz šim paredzēja to, ka kreditoriem ir vienādas tiesības. Ja runa ir par nenodrošinātiem kreditoriem kaut vai, tad iedomājieties – visi, kas šodien ir aizdevuši bankai naudu, tiks nostādīti sliktākā stāvoklī nekā pārējie kreditori, kuri ir labāki par viņiem, kuri būs savā īpašumā ieguvuši kaut kādus labākus aktīvus, kaut kādu labāku kredītportfeli un tamlīdzīgas lietas.

Es aicinu jūs saprast, par ko jūs šodien balsojat. Jūs balsojat par to, ka Latvijas valsts tuvāko pāris gadu laikā tiks iesaistīta nebeidzamās tiesvedībās, kas būs saistītas ar vienas bankas sadalīšanu un pārdošanu.

Paldies jums par uzmanību.

Sēdes vadītājs.

Debates beidzam.

Vai komisijas vārdā deputāts Leiškalns vēlas ko piebilst?

K.Leiškalns.

42.priekšlikums izriet no balsojuma par 2. un 3.priekšlikumu un tam nav vairs nekāda sakara ar situāciju, kurā kredītiestāde var tikt sadalīta. Jā, “krītoša” kredītiestāde var tikt sadalīta. Ka kredītiestāde ir ne tikai vesels uzņēmums un ka tās patstāvīga daļa ir ne tikai filiāle, bet arī atsevišķs nedalāms mantas kopums, aktīvu vai saistību kopums vai noteikto tipveida līgumu kopums – tas tik tiešām bija ietverts 3.priekšlikumā. Melot es šeit nevienam negribu.

Ko man apliecina valdība un Finanšu un kapitāla tirgus komisija? To, ka šis likums nav unikāls. Ka šādi likumi top šobrīd visā Eiropā un visa Eiropa tieši tā rīkojas, un ka Anglija visā drīzumā tā rīkosies. To, ka šis likums ir rakstīts nevis “Parex bankai”, bet situācijai, kurā, glābjot veselo un dzīvotspējīgo daļu, tik tiešām ir iespējams nodalīt kādu “augoni”, kas ir konkrētā veselīga uzņēmuma daļā varbūt tāpēc, ka ir bijusi pārliecīga kredītu eiforija vai kas līdzīgs, ko ir pieļāvusi gan banka, gan likumdošana.

Tā ka es aicinu atbalstīt 42.priekšlikumu. Pēc būtības mēs to visu jau esam atbalstījuši 2. un 3.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 42. – deputāta Leiškalna priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 58, pret – 22, atturas – nav. Priekšlikums atbalstīts.

K.Leiškalns.

43. – atbildīgās komisijas priekšlikums par 185.pantu. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Elita Šņepste iesniegusi pārejas noteikumu redakciju, kuru komisija, atbalstot daļēji, ir iekļāvusi likuma pamattekstā jeb 1. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Paldies.

Aicinu nobalsot likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Tas ir arī galīgais… Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Kredītiestāžu likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 63, pret – 19, atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Finansu un kapitāla tirgus komisijas likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Dokumenta, kuru jūs tiešām saņēmāt tikai šorīt, jo mēs pagājušajā reizē noteicām izskatīšanas termiņu – ceturtdienu un priekšlikumus lūdzām iesniegt līdz pirmdienas vakaram, numurs ir 3698B – “Grozījumi Finansu un kapitāla tirgus komisijas likumā”, kuru, cerams, nebūs iesniedzis Leiškalns, bet gan Juridiskais birojs.

Un šobrīd 1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Aicinu atbalstīt… Ļoti redakcionāls.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

2. – ļoti redakcionāls, vārdu “finansu” nomainīt ar vārdu “finanšu”. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

3. – Juridiskā biroja priekšlikums – jau pēc būtības ir par normatīvajiem aktiem. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

5. – Juridiskā biroja priekšlikums. Aicinu atbalstīt atsauci.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

6. – Juridiskā biroja priekšlikums. Tāpat aicinu jūs to atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

7. – Juridiskā biroja priekšlikums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Tāpat komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

9. – iesniedzis Juridiskais birojs par likumprojekta 6.pantu. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

Arī 10. ir no Juridiskā biroja. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

11. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā ir guvis atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

12. – Juridiskā biroja priekšlikums par likumprojekta 8.pantu. Arī tas ir komisijas atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

Paldies.

Aicinu atbalstīt otrajā, galīgajā, lasījumā, kā jūs atceraties.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Finansu un kapitāla tirgus komisijas likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret – 2, atturas – 1. Likums pieņemts.

K.Leiškalns.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Noguldījumu garantiju likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Paldies.

Par minēto likumprojektu “Grozījumi Noguldījumu garantiju likumā” ir saņemti 19 priekšlikumi.

1. – Juridiskā biroja tipveida priekšlikums. Komisija atbalstījusi. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

2. tāpat ir Juridiskā biroja priekšlikums, kas, atbalstot daļēji, ir iestrādāts atbildīgās komisijas priekšlikumā. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

Pārcēlums starp pantiem, ko piedāvājis Juridiskais birojs, ir guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

Tāpat 6. – Juridiskā biroja priekšlikums – ir atbalstīts, bet iestrādāts, kā jūs to redzat, atbildīgās komisijas 7.priekšlikumā. Aicinu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Deputāta kā pastnieka… es atvainojos, Leiškalna priekšlikums ar 9.numuru ir tikai daļēji atbalstīts un iekļauts 10.priekšlikumā… (No zāles dep. J.Dobelis: “Vienpadsmitajā!”) 10.priekšlikumā, esiet mierīgs…

Tāpat ir Juridiskā biroja 10.priekš­-likums, kas ir apvienots, pārstrādāts un izteikts atbildīgās komisijas redakcijā, kuras numurs ir 11.

Sēdes vadītājs.

Es gan gribētu precizēt, ka saskaņā ar tabulu deputāta Leiškalna 9.priekšlikums ir daļēji atbalstīts un iekļauts komisijas priekšlikumā numur 11, bet 10. ir Juridiskā biroja priekšlikums, kas arī iekļauts 11.priekšlikumā. 11. ir atbalstīts kā komisijas priekšlikums.

K.Leiškalns.

Tas ir tas, ko es teicu, priekšsēdētāja kungs…

Sēdes vadītājs.

Nē, nu es gan…

K.Leiškalns.

12. iesniedzis Juridiskais birojs. Komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

13. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

14. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Atkal tas pats stāsts. 15. – daļēji atbalstīts. 15.priekšlikumā daļēju atbalstu ir ieguvis Leiškalns. 16.priekšlikumā komisija, daļēji atbalstot Juridisko biroju, parlamentam piedāvā savu redakciju ar 17.numuru, kuru aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

18.priekšlikums ir no Juridiskā biroja. Tas, protams, ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

19.priekšlikumu par 21.pantu iesniedzis deputāts Leiškalns. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Visi priekšlikumi izskatīti. Aicinu nobalsot otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Noguldījumu garantiju likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret – 1, atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Civilprocesa likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārda – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Par likumprojektu “Grozījumi Civilprocesa likumā” komisija formāli nav saņēmusi priekšlikumus, bet ir Juridiskā biroja ierosinājumi pārskatīt 5 dienu termiņu un padarīt to nedaudz garāku. Komisija ir atbalstījusi Juridiskā biroja vēlmi, skaitļa “5” vietā ierakstot skaitli “7”, kas dod iespēju problēmu risināt pēc būtības.

Tā ka es aicinu atbalstīt atbildīgo komisiju.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Civilprocesa likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Godātie kolēģi! Pirms mēs sākam skatīt nākamo likumprojektu, mums vēl jālemj par iespējamiem grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā, jo Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 86.pantu lūdz šīs pašas komisijas izstrādāto likumprojektu “Par Latvijas Kultūras akadēmijas Satversmes grozījumiem” iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā skatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Analoģisks lūgums no šīs pašas komisijas ir arī par šīs komisijas izstrādāto likumprojektu “Par Latvijas Mākslas akadēmijas Satversmes grozījumiem”, aicinot to iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju””, trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Jānis Lagzdiņš.

J.Lagzdiņš (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi deputāti! Sagatavojot trešajam, galīgajam, lasījumam likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju””, komisija izvērtēja trīs priekšlikumus.

1. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums par pārejas noteikumu 41.punktu. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš.

Arī 2. ir Juridiskā biroja priekšlikums, kas paredz papildināt pārejas noteikumus ar 42.punktu, ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš.

Arī 3. un pēdējais – Juridiskā biroja priekšlikums – ir atbalstīts.

Aicinu komisijas vārdā atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts “Vispārīgās programmas “Solidaritāte un migrācijas plūsmu pārvaldība” ietvaros izveidoto fondu vadības likums”, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Paldies, priekšsēdētāja kungs!

Likumprojekts “Vispārīgās programmas “Solidaritāte un migrācijas plūsmu pārvaldība” ietvaros izveidoto fondu vadības likums” izriet no valdības protokollēmuma.

Es aicinu minēto likumprojektu atbalstīt pirmajā lasījumā, jo šeit ir runa tikai par fonda, kas tiek izveidots pēc zināmiem nosacījumiem, pārvaldīšanu jeb vadību.

Tā ka es aicinu atbalstīt pirmajā lasījumā. Sarežģīts nosaukums, bet vienkāršs likums.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Vispārīgās programmas “Solidaritāte un migrācijas plūsmu pārvaldība” ietvaros izveidoto fondu vadības likums” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

K.Leiškalns.

Komisija lūdz par termiņu noteikt šā gada 23.februāri.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā””, otrais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Jānis Lagzdiņš.

J.Lagzdiņš (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi deputāti! Sagatavojot otrajam lasījumam likumprojektu “Grozījumi likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā””, komisija izvērtēja četrus deputāta Buzajeva priekšlikumus.

1.priekšlikums – ierosinājums izslēgt 25.panta otro daļu – ir vērsts uz to, lai pašvaldībām dotu plašākas tiesības noteikt, kurām iedzīvotāju kategorijām ir tiesības saņemt dzīvokļa pabalstu.

Šis priekšlikums ir saistīts arī ar 2. – deputāta Buzajeva priekšlikumu. Komisija rūpīgi divās sēdēs izvērtēja šo ideju, kura nav jauna. Tomēr, uzklausot Latvijas Pašvaldību savienības un Rīgas domes pārstāvju viedokli, komisijas locekļu vairākums uzskatīja, ka minētais priekšlikums nav atbalstāms pašreizējā situācijā.

Sēdes vadītājs.

Sākam debates.

Vārds debatēs deputātam Vladimiram Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Cienījamās dāmas un kungi! Manu divu pirmo un ar Denacionalizēto namu iedzīvotāju asociāciju saskaņoto priekšlikumu būtība ir ļoti vienkārša: atraisīt rokas pašvaldībām.

Patlaban likums liedz pašvaldībām patstāvīgi izlemt, sākot ar kādu ienākuma līmeni tās var sniegt palīdzību denacionalizēto namu iedzīvotājiem. Nepieciešams, lai šis maksimālais ienākumu līmenis būtu tikpat zems, kāds tas ir personām, kurām ir tiesības uz sociālo dzīvokli.

Bet, dāmas un kungi, tās ir pavisam citas cilvēku kategorijas! Kaut gan pirms 18 gadiem mēs tikām ieviesuši šo privātīpašumu, tomēr lielākajai daļai privātīpašnieku, kuri dzīvo pilsētās, joprojām vienīgais īpašums ir dzīvoklis, kurā viņi bija mitinājušies padomju laikos. Daudzi no viņiem pat nebija spējīgi saglabāt kaut vai to un tagad ar izstieptu roku stāv pie pašvaldības durvīm.

Denacionalizēto namu iemītniekiem šāda starta kapitāla nebija vispār, tāpēc attieksmei pret viņiem jābūt īpašai.

Ņemiet vērā, ka namīpašnieki tikai apsveiks mana priekšlikuma pieņemšanu, priecādamies kopā ar saviem īrniekiem. Arī no valsts budžeta nav nepieciešami finanšu līdzekļi, lai to īstenotu. Jāpiebilst, ka mans priekšlikums ir ārkārtīgi liberāls, un, ja tas tiks pieņemts, nevienam nebūs nekādu pienākumu un saistību. Tā pieņemšanas gadījumā pašvaldības var pārskatīt savus saistošos noteikumus, bet var arī nepārskatīt.

Dāmas un kungi! Atsauciet atmiņā savas priekšvēlēšanu programmas, droši vien daudzi no jums bija solījuši paplašināt pašvaldību tiesības. Nu, lūk, ir pienācis kārtējais patiesības moments.

Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Debates beidzam.

Vai komisijas vārdā ir kaut kas piebilstams? Nav nekas piebilstams. Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. – deputāta Buzajeva priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 21, pret – 21, atturas – 32. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Lagzdiņš.

Līdz ar to nav atbalstāms arī 2. – deputāta Buzajeva priekšlikums. (No zāles: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 2. – deputāta Buzajeva priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 18, pret – 22, atturas – 34. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Lagzdiņš.

Nākamais. 3. – deputāta Buzajeva priekšlikums – ir tāds, kas uzliek par pienākumu valstij finansēt tādu palīdzības veidu kā pabalstu dzīvojamās telpas iegādei vai būvniecībai. Šis jautājums, godātie kolēģi, tiek risināts arī šajā likumā ar īpašu normu, kas nosaka, kādos gadījumos valsts piešķir līdzfinansējumu dzīvojamo māju renovācijai un remontam. Tāpēc komisija uzskatīja, ka šis priekšlikums ir lieks un nav atbalstāms. (No zāles: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 3. – deputāta Buzajeva priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 19, pret – 53, atturas – 6. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Lagzdiņš.

Analoga iemesla dēļ tika noraidīts arī 4. – deputāta Buzajeva ierosinājums, kurš arī nevar tikt pieņemts tāpēc, ka skar valsts budžetu. Es aicinu arī to neatbalstīt. (No zāles: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 4. – deputāta Buzajeva priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 23, pret – 53, atturas – 1. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Lagzdiņš.

Aicinu noteikt par priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam, galīgajam, lasījumam 19.februāri.

Sēdes vadītājs.

Mēs vēl par otro lasījumu neesam nobalsojuši.

J.Lagzdiņš.

Jā, es atvainojos! Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”” otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Lagzdiņš.

Ja kolēģiem nav iebildumu – 19.februāris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā”, pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Komisija saņēma izskatīšanai pirmajā lasījumā likumprojektu “Grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā”. Šā likuma pārejas noteikumu 8.punkts nosaka uzdevumu Ministru kabinetam izstrādāt un iesniegt Saeimai likumprojektu par grozījumiem šajā likumā, lai reglamentētu nekustamā īpašuma nodošanu bez atlīdzības valsts augstskolu – atvasinātu publisku personu – īpašumā, kā arī lai regulētu šāda īpašuma turpmākās izmantošanas nosacījumus un rīcību ar šo īpašumu.

Komisijā bija diezgan plašas debates par šo jautājumu, taču beigās lēmām, ka daudz mēs varam iestrādāt arī turpmākajā šā likumprojekta virzībā. Tāpēc komisija lūdz parlamentu akceptēt pirmajā lasījumā šos grozījumus.

Sēdes vadītājs.

Paldies. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 70, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Ierosinu noteikt par priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam šā gada 5.martu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījums likumā “Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu””, pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Arī šis grozījums likumā saistās ar reglamentētu nekustamā īpašuma nodošanu bez atlīdzības valsts augstskolām kā atvasinātām publiskām personām šo augstskolu īpašumā, kā arī reglamentē un regulē šā īpašuma turpmākās izmantošanas kārtību un rīcību ar šo nodoto īpašumu.

Komisija arī lūdz parlamentu šos grozījumus akceptēt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Sākam debates.

Vārds debatēs deputātam Kārlim Šadurskim.

K.Šadurskis (partijas “Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie kolēģi! Šī nebūs uzstāšanās debatēs. Šie būs kvēli pateicības vārdi Izglītības un zinātnes ministrijai un visai mūsu valsts pārvaldei, kas, piecus gadus ārkārtīgi saspringti un efektīvi strādājot, ir spējusi izstrādāt divu likumu grozījumus kopumā uz pusotras lappuses un beidzot atrisinājusi šo jautājumu. Turklāt tik ārkārtīgi ģeniāli un kvalitatīvi, ka, kā jūs redzējāt iepriekšējā likumprojekta balsojumā, ir nodrošinājusi simtprocentīgu deputātu vienprātību.

Es esmu lepns par mūsu efektīvo, kvalitatīvo un ārkārtīgi operatīvi strādājošo valsts pārvaldi.

Paldies! (Aplausi.)

Sēdes vadītājs.

Debates beidzam.

Vai komisijas vārdā ir vēl kas piebilstams?

O.Spurdziņš.

Atbalstīsim pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījums likumā “Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Aicinu noteikt par priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam šā gada 5.martu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām””, pirmais lasījums.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vārdā – deputāts Oskars Kastēns.

O.Kastēns (LPP/LC frakcija).

Paldies.

Cienījamais priekšsēdētāj! Cienījamie deputāti! Izskatāmā dokumenta numurs ir 3651. Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šā gada 27.janvārī izskatīja “Saskaņas Centra” deputātu iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”” un nolēma to noraidīt.

Sēdes vadītājs.

Sākam debates.

Vārds debatēs deputātam Visvaldim Lācim. Lāča kungs, līdz pārtraukumam ir 12 minūtes. Jūs iekļausieties 12 minūtēs? Nu, tādā gadījumā mums acīmredzot ir jāiet pārtraukumā un debates ir jāsāk pēc pārtraukuma.

Lūdzu zvanu reģistrācijai! Reģistrēsimies ar balsošanas kartēm!

Kamēr tiek gatavoti reģistrācijas rezultāti, gribu mūsu visu vārdā sveikt kolēģi Gunāru Upenieku, kuram šodien ir dzimšanas diena! (Aplausi.)

Vārds paziņojumam deputātam Guntim Blumbergam.

G.Blumbergs (ZZS frakcija).

Godātie Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas locekļi! Lūdzu uz mūsu telpām. Komisijas sēde pēc 5 minūtēm.

Sēdes vadītājs.

Vārds paziņojumam deputātam Andrim Bērziņam no Zaļo un Zemnieku savienības.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde pēc 5 minūtēm 106.telpā.

Sēdes vadītājs.

Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāram Dzintaram Rasnačam.

Dz.Rasnačs (Saeimas sekretārs).

Godātie kolēģi! Nav reģistrējušies: Andrejs Klementjevs, Māris Kučinskis, Sarmīte Ķikuste, Vitālijs Orlovs, Jānis Reirs – ir, Dagnija Staķe… Dagnija Staķe un Gunārs Upenieks ir.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Pārtraukums līdz pulksten 11.00.

Pārtraukums

Stenogrammas nobeigums — Saeimas materiālu nākamajā, 11.laidienā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!