• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ķīnas vēstnieka vizīti Saeimas Ārlietu komisijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2009., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187975

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nodarbinātības veicināšanu Baltijas valstīs

Vēl šajā numurā

19.02.2009., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ķīnas vēstnieka vizīti Saeimas Ārlietu komisijā

 

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš 13.februārī tikās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čenu Vendzju.

Amatpersonas sprieda par ekonomisko situāciju abās valstīs, pārrunājot globālās krīzes ietekmi uz tautsaimniecības procesiem. A.Bērziņš norādīja, ka Latvijai šis ir grūts laiks, taču valdība veic vairākus stabilizācijas pasākumus, lai atjaunotu ekonomikas izaugsmi. Ķīnas vēstnieks informēja, ka pieprasījuma krituma dēļ daudzas ražotnes Ķīnā ir spiestas pārtraukt darbu un valstī pieaug bezdarbs. Arī Ķīnas valdība veic pasākumus tautsaimniecības stabilizācijai, un tiem vajadzētu dot rezultātus šā gada beigās.

Pārrunājot septembrī notikušo Ķīnas parlamenta Ārlietu komisijas delegācijas vizīti Latvijā, Č.Vendzju atgādināja, ka joprojām ir spēkā uzaicinājums Saeimas delegācijai apmeklēt Ķīnu, kas būtu laba iespēja stiprināt abu valstu ekonomiskās un parlamentārās saites.

Viens no sarunas tematiem bija arī 2010.gadā gaidāmā “World Expo” izstāde Šanhajā. Vēstnieks apliecināja, ka būtu pagodināts par Latvijas dalību šajā izstādē. Pat ekonomisku grūtību diktēta pieticīga mēroga līdzdalība šajā notikumā ir labs veids, kā Latvijas uzņēmēji var rast jaunas biznesa perspektīvas, viņš piebilda. A.Bērziņš informēja, ka galīgais lēmums par mūsu valsts dalību izstādē vēl nav pieņemts, taču premjerministrs ir lūdzis nozaru ministrus uzrunāt uzņēmējus, lai meklētu iespēju mūsu valsts līdzdalību finansēt, piesaistot arī privāto kapitālu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!