• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iedziļinoties Latvijas būvindustrijas problēmās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2009., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187885

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Sveicot Lietuvu valsts atjaunošanas deviņdesmit pirmajā gadadienā

Vēl šajā numurā

17.02.2009., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iedziļinoties Latvijas būvindustrijas problēmās

 

13.februārī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Būvindustrijas sabiedrisko un profesionālo organizāciju koordinācijas centra pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālākos jautājumus būvniecības nozarē.

Tikšanās laikā pārrunāta būvniecību reglamentējošā likumdošanas bāze. Nozares pārstāvji norādīja uz nepieciešamību veikt grozījumus Publisko iepirkumu likumā, informējot, ka tiks iesniegti priekšlikumi, lai sakārtotu tiesisko regulējumu.

Tikšanās dalībnieki informēja Ministru prezidentu par būvniecības apjomiem un būvniecībā nodarbināto skaitu, uzsverot nepieciešamību pašreizējā ekonomiskajā situācijā censties saglabāt un sekmēt profesionālākos nozarē darbojošos uzņēmumus.

Kā uzsvēra Ministru prezidents I.Godmanis, ir būtiski saglabāt pietiekami lielu skaitu būvniecībā nodarbināto, taču vienlaikus jādomā, kādi būs prioritārie celtniecības pasūtījumi.

Premjers un būvindustrijas pārstāvji bija vienisprātis, ka pašlaik nozarei nozīmīga ir dalība ēku siltināšanas programmā, izmantojot ES fondu līdzekļus. Vienlaikus tika uzsvērts, ka būtu jāpalielina finanšu resursi šā jautājuma risināšanā, jo tādējādi būtu iespēja izmantot ne tikai celtniecības uzņēmumu resursus, bet arī plašāk iesaistīt vietējos būvniecības materiālu ražotājus, paplašināt šo uzņēmumu darbību vai pat radīt apstākļus jaunu uzņēmumu veidošanai.

 

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!