• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par lauksaimnieku problēmu neatliekamu risināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2009., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187774

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 10.februārī

Vēl šajā numurā

13.02.2009., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par lauksaimnieku problēmu neatliekamu risināšanu

 

“Lauksaimnieku problēmas ir jārisina ātri un šajā ziņā atbildība jāuzņemas arī finanšu ministram un Ministru prezidentam,” šādu nostāju ceturtdien, 12.februārī, pauda vides ministrs un zemkopības ministra pienākumu izpildītājs Raimonds Vējonis, tiekoties ar lauksaimnieku organizāciju pārstāvjiem.

Tikšanās laikā ar ministru tika pārrunātas lauksaimniecības nozares aktualitātes, kas nevar gaidīt ilgstošu risinājumu. Lauksaimnieki izteica bažas, ka vēl joprojām saskaras ar grūtībām saņemt atbalstu kredītsaistību atvieglošanai, pamatsummas atlikšanai uz gadu un esošo kredītu pārstrukturēšanai. Lai konceptuāli vienotos par konkrētiem nosacījumiem un termiņiem šo pasākumu izpildē, R.Vējonis jau tuvākajā laikā uz tikšanos aicinās finanšu ministru Ati Slakteri un banku vadītājus.

Lauksaimnieki arī kategoriski iebilda pret iespējamo Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras (VTUA) funkciju nodošanu Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD), par ko šobrīd tiek diskutēts saistībā ar valdības iecerēto valsts institūciju optimizēšanas plānu. Abu minēto institūciju sniegtie pakalpojumi, kā arī to sniegšanas specifika ir atšķirīga, savukārt VTUA sniegtie pakalpojumi ir ievērojami lētāki nekā CSDD.

 “Šo institūciju apvienošana šajā situācijā tiešām būtu nelietderīga un visvairāk no tā ciestu lauksaimnieki. Turklāt arī budžeta ietaupījums būtu niecīgs vai pat nekāds,” atzina R.Vējonis. Ar šiem un citiem argumentētiem Zemkopības ministrijas un lauksaimnieku organizāciju pārstāvju viedokļiem un secinājumiem par esošo situāciju R.Vējonis iepazīstinās arī Ministru prezidentu I.Godmani.

Tikšanās laikā R.Vējonis uzklausīja lauksaimnieku pārdomas un priekšlikumus par Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) darbību. Lauksaimnieki apņēmās divu nedēļu laikā iesniegt šos priekšlikums Zemkopības ministrijai, lai tiktu izvērtēta to lietderība un ieviešanas nepieciešamība.

 “Tikai ar jūsu palīdzību un sniegto informāciju mēs patiešām varēsim uzlabot šīs kontrolējošās iestādes darbību, tomēr pat šādā, lauksaimniekiem grūtā brīdī ir jāapzinās – pavisam bez kontroles iztikt nevarēs,” norādīja vides ministrs.

Uz tikšanos ar Raimondu Vējoni bija ieradušies Zemnieku saeimas, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes un Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas pārstāvji.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!