• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Turcijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2009., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187771

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.02.2009., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Turcijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Latvijā

 

TURKS.JPG (13677 bytes)
Vakar, 12.februārī, Turcijas Republikas ārlietu ministrs Ali Babadžans vizītes laikā, klātesot Latvijas Republikas ārlietu ministram Mārim Riekstiņam, parakstās Ārlietu ministrijas viesu Goda grāmatā
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Pie Valsts prezidenta:

12.februārī Rīgas pilī oficiālā vizītē pie Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera bija ieradies Turcijas ārlietu ministrs Ali Babadžans. Sarunā ar A.Babadžanu Valsts prezidents dalījās Latvijas pieredzē, gatavojoties dalībai ES, un apliecināja Latvijas atbalstu ES paplašināšanās procesam. Turcijas ārlietu ministrs no savas puses apliecināja līdzšinējo abu valstu sadarbību atbalsta sniegšanā Turcijas dalībai ES, kā arī izteica gandarījumu par Latvijas un Turcijas veiksmīgo darbu NATO ietvaros.

Abu valstu amatpersonas pārrunāja ārpolitiskās aktualitātes Tuvo Austrumu reģionā un Kaukāzā, kā arī gaidāmo Turcijas prezidenta vizīti Latvijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētāja:

Latvija atbalsta Turcijas vēlmi iestāties ES, vakar, 12.februārī, tiekoties ar Turcijas ārlietu ministru Ali Babadžanu, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka Latvija vienmēr atbalstījusi Turcijas kļūšanu par pilntiesīgu ES dalībvalsti un apliecina šo atbalstu arī šobrīd. Latvijas un Turcijas attiecības G.Daudze raksturoja kā ļoti labas, uzsverot sadarbības potenciālu.

Saeimas priekšsēdētājs arī paziņoja, ka šā gada laikā Latviju oficiālā vizītē plāno apmeklēt Turcijas parlamenta priekšsēdētājs. “Esmu pārliecināts, ka tas būs vēl viens pozitīvs solis Latvijas – Turcijas attiecību attīstībā,” teica G.Daudze.

 “Latvijas un Turcijas attiecības var raksturot ar vienu vārdu – tās ir lieliskas,” norādīja Turcijas ārlietu ministrs. Viņš atgādināja, ka arī Turcija vienmēr atbalstījusi Latviju un nekad nav atzinusi Latvijas inkorporāciju Padomju Savienībā.

Runājot par Turcijas ES iestāšanās sarunām, A.Babadžans atzina, ka tās ir nedaudz lēnākas, nekā vēlētos. Tomēr ārlietu ministrs apliecināja Turcijas gatavību risināt visus jautājumus, kuri kavē sarunu procesu, tai skaitā veicināt Kipras problēmas risinājumu.

Saeimas preses dienests

 

Pie ārlietu ministra:

12.februārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Turcijas Republikas ārlietu ministru Ali Babadžanu.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja divpusējās attiecības, tostarp arī abu valstu ekonomisko sadarbību. M.Riekstiņš akcentēja neizmantoto ekonomisko potenciālu starp abām valstīm, vienlaikus uzsverot, ka Turcija ir Latvijas tūristu iecienīts galamērķis.

Sarunā abi ministri apmainījās viedokļiem par Turcijas pievienošanās ES sarunu gaitu. M.Riekstiņš pauda atbalstu Turcijas integrācijai Eiropas Savienībā. “Latvija atbalsta Turcijas vēlmi kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti, lai arī pievienošanās sarunas nevirzās uz priekšu tik ātri, kā to vēlētos mūsu partneri,” norādīja M. Riekstiņš. Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka dalība ES saistās ar noteiktiem kritērijiem un katrai kandidātvalstij tie ir jāizpilda. A.Babadžans prognozēja, ka Turcija pilntiesīgai dalībai ES būtu gatava 2012.gadā, kad varētu tikt pabeigtas visas iekšējās reformas. Abi ministri apsprieda pašlaik notiekošās sarunas starp Kipras abu kopienu līderiem un izteica cerību, ka to ietvaros tiks panākts pusēm pieņemams risinājums.

Ministri apmainījās viedokļiem par aprīlī gaidāmo NATO samitu un situāciju Afganistānā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!