• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par trīs novadu vēlēšanu komisiju iecelšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2009., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par daudzvalodīgu neatliekamās palīdzības numuru 112

Vēl šajā numurā

12.02.2009., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par trīs novadu vēlēšanu komisiju iecelšanu

 

Gatavojoties 6.jūnija Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanām, nav ievēlētas trīs novadu – Ogres, Vecpiebalgas un Ventspils – vēlēšanu komisijas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija. Šo novadu vēlēšanu komisijas saskaņā ar likumu tagad būs jāieceļ CVK.

Kā pastāstīja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, šobrīd ir panākta vienošanās, ka Vecpiebalgas novada vēlēšanu komisija tiks veidota no pieciem rajona vēlēšanu komisijas locekļiem un pieciem novadā ietilpstošo pašvaldību vēlēšanu komisiju pārstāvjiem. Savukārt par to, kā CVK izvēlēsies pārstāvjus Ogres un Ventspils novadu vēlēšanu komisijām, vēl tiks spriests. Likums nenosaka, līdz kuram laikam CVK jāieceļ novadu vēlēšanu komisijas tur, kur tās noteiktajā termiņā nav izveidotas. Tomēr, lai sekmīgi sagatavotos vēlēšanām, visām novadu vēlēšanu komisijām vajadzētu būt izveidotām, vēlākais, līdz marta vidum.

Pirmais nozīmīgākais novadu vēlēšanu komisiju pienākums būs deputātu kandidātu sarakstu pieņemšana pašvaldību vēlēšanām. Saskaņā ar likumu deputātu kandidātu sarakstus 6.jūnija pašvaldību vēlēšanām varēs iesniegt no 17. līdz 27.aprīlim.

Līdz 31.janvārim bija jāievēl 88 jauno novadu vēlēšanu komisijas, bet 21 novadā vēlēšanu komisijas nebija jāveido, jo tur vēlēšanu komisijas jau bija izveidotas iepriekš.

 

CVK Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!