• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzņēmēju iespējām saņemt ES palīdzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2009., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187648

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

11.02.2009., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzņēmēju iespējām saņemt ES palīdzību

 

Papildus ES ekonomikas un finanšu lietu komisāra Hoakina Almunjas vēstulei Ministru prezidentam Ivaram Godmanim un finanšu ministram Atim Slakterim

Plašu rezonansi nule ir guvusi pirms nedēļas publiskotā ES ekonomikas un finanšu lietu komisāra Hoakina Almunjas vēstule Ministru prezidentam Ivaram Godmanim un finanšu ministram Atim Slakterim (skat. “LV” Nr.22, 10.02.2009.).

ES finansiālais atbalsts ir kredītlīnija maksājumu bilances stabilizēšanai un drošības rezerve finanšu sektoram. Stabilizējot budžetu un finanšu sistēmu, Latvijas valsts un kredītiestādes varēs sniegt uzņēmējiem nepieciešamo atbalstu, kas nebija iespējams bez ES aizdevuma. Tādējādi uzņēmēji atbalstu saņems ar stabila valsts budžeta starpniecību, nodrošinot nacionālo līdzfinansējumu struktūrfondiem.

Latvijas valsts rīcībā jau ir resursi ekonomikas atveseļošanai: ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda finansējums, kas domāts, lai līdzsvarotu attīstības atšķirības starp dalībvalstīm. 2007.–2013.gada finanšu periodā Latvijai konverģences mērķim ir pieejami 4,5 miljardi eiro. Līdz šim Latvijai jau pārskaitīts ES fondu priekšfinansējums 226 miljonu eiro apmērā, taču aktivitātes vairumā plānots uzsākt tikai tagad, stabilizācijas pasākumu ietvaros.

 

Iveta Šulca, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!