• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par Lielvārdes koka jostu Eiropas Parlamentā Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2009., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187644

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par klimata pārmaiņu seku nopietnību

Vēl šajā numurā

11.02.2009., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par Lielvārdes koka jostu Eiropas Parlamentā Briselē

 

No 9. līdz 13.februārim projekta “Latvju raksti pasaulei’’ laikā veidotā Lielvārdes koka josta tiks izstādīta Eiropas Parlamentā Briselē. Projekts realizēts ar Eiropas Parlamenta ETP–ED grupas un deputāta Alda Kušķa atbalstu un līdzdalību.

10.februārī Parlamenta ēkā notika izstādes atklāšanas ceremonija. Tajā piedalījās projekta autors un iniciators, Rūjienas mākslas skolas direktors Jānis Galzons, kā arī Rūjienas mākslas skolas pasniedzēji un audzēkņi, kuri piedalījās jostas veidošanā.

‘’Latviešu nacionālās identitātes stiprināšana un tās radošā attīstība vienmēr bijis mana darba mērķis. Iekļaujoties Eiropas tautu dažādībā ar savu vēstījumu, ar savu pienesumu, mēs bagātinām Eiropas kultūru, jo esam stipri, radoši un mērķtiecīgi. Īpašs lepnums par to, ka tieši bērni un jaunieši ir meklējuši un atraduši savu unikālo veidu, kā latviešu zīmes radīt,” uzsver deputāts A.Kušķis.

“Cilvēks dzīvo zīmju pasaulē, ikdienā lasot citu atstātās zīmes, gan veidojot zīmes pats. Mēs esam senajām tautas mantotajām zīmēm iedevuši jaunu 21.gadsimta elpu un jaunu skatījumu par zināmām lietām. Paveras plašas un jaunas iespējas zīmju garīgajā un fiziskajā pielietojumā. Esmu gandarīts par šo iespēju izstādīt mūsu darbu Eiropas Parlamenta ēkā un pateicīgs Aldim Kušķim par sadarbību šajā projektā. Es ceru, ka mūsu unikālais darbs vēl ciešāk saistīs Latviju ar Eiropu. Nākotnē šis darbs varētu iekļauties citos projektos Latvijā, rosinot arī pārējos paraudzīties zināmajā no dažādiem skatupunktiem,’’ pastāstīja mākslinieks J.Galzons.

Lielvārdes koka josta ir unikāls trīsdimensiju mākslas darbs, kura kopējais garums pārsniedz 20 metrus. Tās izgatavošanā izmantoti 38 115 bērza kociņu. Kopumā projektā tika iesaistīti 34 mākslas skolas skolēni.

 

Rita Voine, Eiropas Parlamenta deputāta Alda Kušķa palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!