• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par teritoriālo reformu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1999., Nr. 275/278 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18763

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par teritoriālo reformu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

27.08.1999., Nr. 275/278

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par teritoriālo reformu

Pašvaldību izpilddirektoru sanāksmē Saldū

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) struktūrās par vienu no rosīgākajām uzskatāma izpilddirektoru asociācija (LPIA). Jau kopš darbības sākuma tradicionāli iedibinājušās ikmēneša pārrunu reizes, turklāt reizi ceturksnī — kādā rajonā. Pēc pavasara tikšanās Krāslavā vasaras sanāksme bija iecerēta Kurzemes pusē — Saldū un Brocēnos. Der atgādināt, ka tieši šovasar LPIA kodols realizēja arī senlolotu ieceri — braucienu uz Čehijas Republiku, lielu un mazāku pašvaldību apmeklējumu, un čehu zemē gūto iespaidu apkopojumam Saldus rajona padomes izpilddirektors Zigurds Zabludovskis nule notikušās tikšanās dalībniekiem piedāvāja dienas izskaņu pavadīt atpūtas bāzē pie Cieceres ezera.

Jo diena bija patiesi noslogota. To rajona padomē ievadīja Saldus rajona padomes priekšsēdētāja, Brocēnu pilsētas domes vadītāja, LPS priekšsēža vietnieka Zigmunda Fīrera uzruna līdz ar laba vēlējumiem un aicinājumu piepildīt šo dienu ar raženām stundām.

LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis rosināja pašvaldību izpilddirektorus vēlreiz rūpīgi ieskatīties "Latvijas Vēstneša" 18.augusta numurā publicētajos grozījumos likumā "Par valsts budžetu 1999.gadam", jo daudzas sadaļas tieši vai netieši skar arī pašvaldības. Jaunais Ministru kabinets ir iepazīstinājis sabiedrību ar šo grozījumu pamatnostādnēm, kas vedina uz stingru taupības politiku, tomēr jau tagad aktuāli arī nākamā gada budžeta meti. Kā rādās, pašvaldībām vēl vairāk būs jārūpējas par pašfinansējuma iespēju paplašināšanu, tomēr tas pašreizējā ekonomiskajā situācijā ir sarežģīts uzdevums, it īpaši pagastiem, kas atrodas desmitiem kilometru no lielajām pilsētām.

A.Jaunsleinis atgādināja, ka vairs nav aiz kalniem 2001.gada martā paredzētās pašvaldību vēlēšanas, tomēr nupat notikusī Latvijas kārtējās tautskaites komisijas sēde likusi pie sirds jau nākamā gada 31.martā plānotās tautskaites notikumus. Arī tiem laikus jāsagatavojas. Turklāt nākamā gada pirmajā pusē noslēgsies administratīvi teritoriālās reformas pirmais posms — atlikušo deviņu rajonu izpēte.

Par saspringto vispārējo situāciju runāja arī LPS žurnāla "Logs" redaktors Dr. oec. Andris Bērziņš. Viņš rosināja nepalaist garām iespēju krāt un sistematizēt pašvaldībām visvairāk vajadzīgo informāciju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!