• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - tiekoties ar Kanādas pilnvaroto lietvedi - sarunā ar Amerikas Savienoto Valstu Kongresa padomniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1999., Nr. 275/278 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18761

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs - sarunās ar lauku pašpārvaldes pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

27.08.1999., Nr. 275/278

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— tiekoties ar Kanādas pilnvaroto lietvedi

V3.JPG (11602 BYTES) Pie Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vakar, 26. augustā, atvadu vizītē ieradās Kanādas pilnvarotais lietvedis Džeralds Skinners.

Tika runāts par Latvijas un Kanādas attiecībām, kā arī Kanādas nozīmīgo palīdzību Latvijai dažādās jomās. Valsts prezidente pateicās par Kanādas ieguldījumu bijušo militāro objektu attīrīšanā un sakārtošanā. Dž.Skinners uzsvēra informācijas lielo nozīmi, kas tiek sniegta pasaulei par Latviju, tās ekonomiku un attīstību. Lietvedis teica, ka par Latviju Kanādā ir liela interese, aicināja uzturēt ciešus kontaktus ar Kanādas sabiedrību un tās latviešu kopienu.

Valsts prezidente atzīmēja Latvijas panākumus integrācijas problēmu risināšanā un valsts valodas mācīšanā ar starptautiskās sabiedrības atbalstu.

Dž.Skinners informēja Valsts prezidenti par gaidāmo Kanādas ārlietu ministra vizīti Latvijā un izteica Kanādas ieinteresētību sadarboties ar Latviju Ziemeļu dimensijas un Baltijas jūras valstu organizācijas ietvaros. Lietvedi interesēja arī Latvijas institūta darbība un tā attīstība.

Sarunas noslēgumā Valsts prezidente pateicās lietvedim par viņa pilnvaru laikā paveikto abu valstu attiecību stiprināšanā.

— sarunā ar Amerikas Savienoto Valstu Kongresa padomniekiem

V1.JPG (16600 BYTES) Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 26. augustā, tikās ar ASV Kongresa padomniekiem.

Viņi uzteica lielās pārmaiņas, kas notikušas Latvijā pēc neatkarības atgūšanas un interesējās par valsts attīstības tendencēm. Tika runāts par Latvijas gatavību dalībai NATO, konkrētiem pasākumiem šajā virzienā un sabiedrības attieksmi.

Valsts prezidente raksturoja Latvijas pašreizējo situāciju un vēsturisko situāciju Eiropas kontekstā un informēja Kongresa padomniekus par aizsardzības budžetu, par mūsu karavīru piedalīšanos miera uzturēšanas operācijās un NBS personālsastāva mācībām.

Sarunas laikā ASV Kongresa pārstāvji stāstīja par NATO jauno stratēģisko koncepciju un interesējās par jautājumiem, kas saistīti ar valodas likumu. Valsts prezidente uzsvēra, ka jaunais un kvalitatīvais likums nostiprinās valsts valodas pozīcijas, un piebilda, ka ļoti nozīmīga būs ārvalstu finansiālā palīdzība valodas mācīšanas uzlabošanā. Sarunas laikā tika atzīts, ka Latvijas un ASV attiecības attīstās dinamiski un tām ir labas perspektīvas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!