• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pareizu ostas valsts kontroles noteikumu izpildi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2009., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187559

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

10.02.2009., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pareizu ostas valsts kontroles noteikumu izpildi

 

Eiropas Komisija 29.janvārī nolēma nosūtīt argumentētu atzinumu Igaunijai, Francijai un Latvijai sakarā ar neatbilstībām, kas konstatētas ES direktīvas par ostas valsts kontroli piemērošanā. Argumentēts atzinums ir pēdējais solis pirms lietas iesniegšanas Eiropas Kopienu tiesā.

Igaunija, Francija un Latvija joprojām nav pareizi piemērojušas minēto 1995.gada direktīvu, kurā pēc kuģa “Erika” avārijas tika izdarīti grozījumi, lai samazinātu standartiem neatbilstošu kuģu ekspluatāciju Kopienas ūdeņos. Ar šo direktīvu tiek sekmēta atbilstība starptautiskajiem un Eiropas tiesību aktiem par jūras drošību, izveidoti kopīgi kritēriji kuģiem veiktajai ostas valsts kontrolei, kā arī saskaņotas inspicēšanas un aizturēšanas procedūras.

Komisija rīkojas, pamatojoties uz slēdzieniem, kurus Eiropas Jūras drošības aģentūras (EMSA) komandas izdarījušas dalībvalstu inspicēšanas apmeklējumu laikā. Šie apmeklējumi ir daļa monitoringa programmas, kas izstrādāta, lai izvērtētu, kā dalībvalstīs šī direktīva tiek piemērota.

Neatbilstības pārsvarā saistītas ar to, ka dalībvalstis nepiemēro sankcijas par nacionālo izpildes pasākumu pārkāpumiem, kā arī to nespēju pilnā apmērā iekasēt maksu no kuģu īpašniekiem, ekspluatantiem vai to pārstāvjiem par atkārtotām pārbaudēm.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!