• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 27. janvāra noteikumi Nr. 86 "Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta atalgojuma sistēmu un amatiem atbilstošajām augstākajām speciālajām dienesta pakāpēm". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2009., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187527-noteikumi-par-iekslietu-ministrijas-sistemas-iestazu-un-ieslodzijuma-vietu-parvaldes-amatpersonu-ar-specialajam-dienesta-pakape...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.90

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 16.decembra noteikumos Nr.704 "Noteikumi par valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrību padomes un valdes locekļu skaitu, padomes un valdes locekļa atlīdzību, valsts vai pašvaldību kapitāla daļu turētāja pārstāvja un atbildīgā darbinieka atlīdzību"

Vēl šajā numurā

10.02.2009., Nr. 22

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 86

Pieņemts: 27.01.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.86

Rīgā 2009.gada 27.janvārī (prot. Nr.7 17.§)

Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta atalgojuma sistēmu un amatiem atbilstošajām augstākajām speciālajām dienesta pakāpēm

Izdoti saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likuma 22.panta trešo daļu un 32.panta otro daļu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm (turpmāk – amatpersona) dienesta atalgojuma (mēneša amatalga, piemaksas un prēmijas) sistēmu un amatiem atbilstošās augstākās speciālās dienesta pakāpes.

2. Iestādes vadītāja dienesta atalgojumu nosaka nozares ministrs. Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu padotībā esošās koledžas direktora dienesta atalgojumu nosaka tās iestādes vadītājs, kuras padotībā ir attiecīgā koledža. Pārējo amatpersonu dienesta atalgojumu nosaka iestādes vadītājs vai viņa pilnvarota amatpersona.

3. Amatpersona nesaņem dienesta atalgojumu par laiku, kurā tā bez attaisnojoša iemesla nepilda savus amata pienākumus.

4. Ja amatpersonai ir noteikts summētais dienesta pienākumu izpildes laiks, tā dienesta atalgojumu saņem saskaņā ar noteikto mēneša amatalgu vai stundas amatalgas likmi arī par dienesta pienākumu izpildi nedēļas atpūtas laikā vai svētku dienās.

5. Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes apvienības “Apsardze” amatpersonu dienesta atalgojumu finansē no ieņēmumiem par sniegtajiem maksas pakalpojumiem un citiem pašu ieņēmumiem.

6. Latvijas Policijas akadēmijas amatpersonu dienesta atalgojumu atļauts daļēji finansēt no līdzekļiem, kas iegūti no studējošo mācību maksas.

7. Personas, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe un kuras ieņem amatu Iekšlietu ministrijā un turpina dienestu amatpersonas statusā līdz atvaļināšanai no dienesta, saņem:

7.1. mēnešalgu, piemaksas un prēmijas saskaņā ar normatīvajiem aktiem par tiešās pārvaldes iestāžu ierēdņu, darbinieku un amatpersonu darba samaksas sistēmu;

7.2. piemaksu par speciālo dienesta pakāpi saskaņā ar šo noteikumu 1.pielikumu.

8. Šo noteikumu 18.2.apakšpunktā minētās piemaksas apmēra noteikšanai un samaksai par 29.punktā minēto dienesta pienākumu izpildi virs noteiktā dienesta pienākumu izpildes laika piemērojamo stundas amatalgas likmi aprēķina, dalot attiecīgajai amatpersonai noteikto mēneša amatalgas apmēru ar attiecīgā kalendāra gada vidējo darba stundu skaitu mēnesī.

II. Mēneša amatalgas noteikšanas kārtība un amatiem atbilstošās augstākās speciālās dienesta pakāpes

9. Amatpersonas mēneša amatalgu (izņemot amatpersonu, kas iecelta kadeta amatā) nosaka saskaņā ar šo noteikumu 2.pielikumu, ņemot vērā:

9.1. amatam noteikto amata kategoriju un amata līmeni;

9.2. amatpersonas izdienu.

10. Amatpersonu amatus atbilstoši amatam noteiktajai augstākajai speciālajai dienesta pakāpei iedala 12 amatu kategorijās. Amatu kategorijas ir sadalītas amatu līmeņos (A, B, C un D) atbilstoši konkrētā amata pienākumu specifikai un atbildības līmenim.

11. Amatpersonas (izņemot amatpersonu, kas iecelta kadeta amatā) mēneša amat­algas noteikšanai piemērojamo amata kategoriju un amata līmeni, kā arī amatam noteikto augstāko speciālo dienesta pakāpi (izņemot kadeta amatu) nosaka saskaņā ar šo noteikumu 3.pielikumu.

12. Konkrētu mēneša amatalgas apmēru sadalījumā pa amatu kategorijām un amatu līmeņiem katram kalendāra gadam ar rīkojumu nosaka iestādes vadītājs, ņemot vērā arī attiecīgā amata pienākumu sarežģītību, noslogojumu un atbildības līmeni.

13. Amatpersona, kas mācās Iekšlietu ministrijas sistēmas izglītības iestādē un apgūst II, III vai IV profesionālās kvalifikācijas līmeņa izglītības programmu, ieņem kadeta amatu.

14. Ja kadeta amatā iecelta amatpersona, kas pirms mācību uzsākšanas Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu vai Ieslodzījuma vietu pārvaldes padotībā esošā izglītības iestādē nav ieņēmusi citu amatpersonas amatu Iekšlietu ministrijas padotībā esošā iestādē vai Ieslodzījuma vietu pārvaldē un kura apgūst II, III vai IV profesionālās kvalifikācijas līmeņa izglītības programmu:

14.1. mēneša amatalgu amatpersonai nosaka atbilstoši valstī noteiktajai minimālajai mēneša darba algai;

14.2. amatam nosaka ierindnieka speciālo dienesta pakāpi;

14.3. amatam nosaka 1.amata kategoriju.

15. Ja kadeta amatu ieņem amatpersona, kas pārcelta šajā amatā un apgūst II, III vai IV profesionālās kvalifikācijas līmeņa izglītības programmu, šim amatam augstākā speciālā dienesta pakāpe ir virsniekvietnieks.

16. Amatpersona, kura saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumu pārcelta uz Latvijas Policijas akadēmiju pilna laika studijām V profesionālās kvalifikācijas līmeņa izglītības studiju programmas, maģistra vai doktora studiju programmas apguvei, ieņem klausītāja amatu.

17. Augstākā speciālā dienesta pakāpe klausītāja amatam ir kapteinis.

III. Piemaksas un prēmijas

18. Amatpersona saņem šādas piemaksas:

18.1. par speciālo dienesta pakāpi – saskaņā ar šo noteikumu 1.pielikumu;

18.2. par dienesta pienākumu izpildi nakts laikā (ilgāk par divām stundām laikposmā no pulksten 22.00 līdz 06.00) – 50 % no attiecīgajai amatpersonai aprēķinātās stundas amatalgas likmes;

18.3. piemaksu līdz 20 % no amatpersonai noteiktās mēneša amatalgas par prombūtnē esošas amatpersonas vai vakanta amata pienākumu pildīšanu papildus tiešajiem amata pienākumiem;

18.4. par amata pienākumu pildīšanu kopā ar dienesta suni – līdz 20 latiem mēnesī;

18.5. speciālās piemaksas – saskaņā ar šo noteikumu 4.pielikumu;

18.6. par papildu pedagoģisko darbu tajā izglītības iestādē, kurā attiecīgā amatpersona ieņem amatu, ja amatpersonas amata pienākumos neietilpst pedagoģiskā darba veikšana, – līdz 50 % no attiecīgajam pedagoga amatam noteiktās mēneša amat­algas (algas likmes);

18.7. šo noteikumu 29.punktā minēto piemaksu.

19. Šo noteikumu 18.3.apakšpunktā minēto piemaksu amatpersona nesaņem, ja pilda prombūtnē esošas padotas amatpersonas vai padotībā esoša vakanta amata pienākumus.

20. Piemaksu par prombūtnē esošas amatpersonas pienākumu pildīšanu var noteikt uz laiku līdz četriem mēnešiem. Šis nosacījums nav attiecināms, ja prombūtnē esošā amatpersona ir pirmsdzemdību un dzemdību atvaļinājumā, bērna kopšanas atvaļinājumā vai ilgstošā mācību komandējumā.

21. Piemaksu par vakanta amata pienākumu pildīšanu var noteikt uz laiku līdz diviem mēnešiem.

22. Ja amatpersonai ir noteiktas vairākas piemaksas par prombūtnē esošu amatpersonu vai vakantu amatu pienākumu pildīšanu papildus tiešajiem amata pienākumiem, piemaksu kopsumma nedrīkst pārsniegt 20 % no tai noteiktās mēneša amatalgas. Ja prombūtnē esošas amatpersonas vai vakanta amata pienākumus pilda vairākas amatpersonas, piemaksu kopsumma nedrīkst pārsniegt prombūtnē esošās amatpersonas vai vakantā amata mēneša amatalgu.

23. Amatpersonai var piešķirt tikai vienu no šo noteikumu 4.pielikumā minētajām piemaksām.

24. Šo noteikumu 4.pielikuma 16.punktā minēto piemaksu piešķir tikai tām amatpersonām, kuras ieguvušas augstāko izglītību informācijas tehnoloģiju, sakaru, elektronikas vai atbilstošā inženierzinātņu nozarē un pilda pienākumus informācijas tehnoloģiju vai sakaru jomā.

25. Izglītības iestādes amatpersonai, kuras amata pienākumos neietilpst pedagoģiskā darba veikšana, atļauts veikt papildu pedagoģisko darbu tajā izglī­tības iestādē, kurā tā ieņem amatu, ne vairāk kā 50 % apmērā no normatīvajos aktos par pedagogu darba samaksu noteiktās vienai darba likmei atbilstošās darba slodzes (stundās).

26. Šo noteikumu 18.3., 18.4. un 18.5.apakš­punktā minēto piemaksu piešķiršanas nosacījumus nosaka iestādes vadītājs.

27. Amatpersonu var prēmēt. Kalendāra gada laikā prēmijām var izmantot ne vairāk kā vienu divpadsmito daļu no iestādei gadam plānotās mēneša amatalgu kopsummas. Maksimālais izmaksājamās prēmijas apmērs nedrīkst pārsniegt amatpersonas mēneša amatalgas apmēru, kam piemērots koeficients 1,2. Konkrētu prēmijas apmēru amatpersonai, izvērtējot tās dienesta pienākumu izpildes rezultātus un ieguldījumu, saskaņā ar iestādes vadītāja noteiktu prēmēšanas kārtību un kritērijiem nosaka iestādes vadītājs vai viņa pilnvarota amatpersona, iestādes vadītājam – nozares ministrs.

IV. Samaksa par dienesta pienākumu izpildi virs noteiktā dienesta pienākumu izpildes laika

28. Par dienesta pienākumu izpildi virs noteiktā dienesta pienākumu izpildes laika nosaka samaksu, ja amatpersonu iesaista pienākumu izpildē virs noteiktā dienesta pienākumu izpildes laika, lai nodrošinātu nacionāli īpaši nozīmīgus pasākumus, novērstu katastrofu un dabas stihiju izraisītās sekas, nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību vai pildītu citus ārkārtas uzdevumus, un šim mērķim ir piešķirti valsts budžeta līdzekļi saskaņā ar īpašu Ministru kabineta lēmumu.

29. Par dienesta pienākumu izpildi virs noteiktā dienesta pienākumu izpildes laika nosaka samaksu (ņemot vērā virsstundu skaitu) atbilstoši amatpersonai noteiktajai stundas amatalgas likmei, kā arī nosaka piemaksu 100 % apmērā no tai noteiktās stundas amatalgas likmes.

V. Noslēguma jautājumi

30. Atzīt par spēku zaudējušiem:

30.1. Ministru kabineta 2006.gada 26.septembra noteikumus Nr.803 “Noteikumi par virsstundu darba apmaksas kārtību un apmēru Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālo dienesta pakāpi” (Latvijas Vēstnesis, 2006, 156.nr.);

30.2. Ministru kabineta 2006.gada 31.oktobra noteikumus Nr.904 “Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm darba samaksas sistēmu un amatiem atbilstošajām augstākajām speciālajām dienesta pakāpēm” (Latvijas Vēstnesis, 2006, 179., 204.nr.; 2007, 153., 200.nr.; 2008, 167., 186.nr.).

31. Personas, kam piešķirta speciālā dienesta pakāpe un kuras ieņem klausītāja amatu Latvijas Policijas akadēmijā un turpina dienestu amatpersonas statusā, saņem mēneša amatalgu saskaņā ar šo noteikumu 2.pielikumā minēto 8.amata kategorijas B amata līmenim noteikto minimālo mēneša amatalgu un piemaksu par speciālo dienesta pakāpi saskaņā ar šo noteikumu 1.pielikumu.

32. Amatpersonas, kas līdz 2006.gada 30.septembrim tika imatrikulētas un apgūst pilna laika V profesionālās kvalifikācijas līmeņa studiju programmas, ieņem klausītāja amatu.

33. Amatpersonu mēneša amatalgu 2009.gadā nosaka saskaņā ar šo noteikumu 5.pielikumu.

34. Šo noteikumu 20. un 27.punkts stājas spēkā ar īpašu Ministru kabineta lēmumu.

Ministru prezidents I.Godmanis

Iekšlietu ministrs M.Segliņš

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2009.gada 11.februāri.


 

1.pielikums

Ministru kabineta

2009.gada 27.janvāra noteikumiem Nr.86

Piemaksas par speciālo dienesta pakāpi

Nr.
p.k.

Speciālā dienesta pakāpe

Piemaksas apmērs (latos)

 1.

 Ģenerālis

 100

 2.

 Pulkvedis

 75

 3.

 Pulkvežleitnants

 70

 4.

 Majors

 65

 5.

 Kapteinis

 40

 6.

 Virsleitnants

 35

 7.

 Leitnants

 31

 8.

 Virsniekvietnieks

 14

 9.

 Virsseržants

 11

 10.

 Seržants

 8

 11.

 Kaprālis

 5

 12.

 Ierindnieks

 2

Iekšlietu ministrs M.Segliņš


 

2.pielikums

Ministru kabineta

2009.gada 27.janvāra noteikumiem Nr.86

Amatpersonu mēneša amatalga (latos)

Nr.
p.k.

Amata kategorija

Amata līmenis

Izdiena

līdz 2 gadiem

2–5 gadi

5–8 gadi

8–12 gadi

12–16 gadi

16–20 gadi

20–25 gadi

vairāk par
25 gadiem

min.

maks.

min.

maks.

min.

maks.

min.

maks.

min.

maks.

min.

maks.

min.

maks.

min.

maks.

1.

2.

A

265

320

268

323

271

326

274

329

277

332

280

335

283

338

290

345

2.

3.

A

270

375

273

378

276

381

279

384

282

387

285

390

288

393

295

400

3.

4.

A

285

390

288

393

291

396

294

399

297

402

300

405

303

408

310

415

B

280

385

283

388

286

391

289

394

292

397

295

400

298

403

305

410

C

275

380

278

383

281

386

284

389

287

392

290

395

293

398

300

405

4.

5.

A

305

440

308

443

311

446

314

449

317

452

320

455

323

458

330

465

B

295

430

298

433

301

436

304

439

307

442

310

445

313

448

320

455

C

290

425

293

428

296

431

299

434

302

437

305

440

308

443

315

450

5.

6.

A

345

470

348

473

351

476

355

480

358

483

361

486

364

489

372

497

6.

7.

A

365

510

368

513

371

516

375

520

378

523

381

526

384

529

392

537

B

355

490

358

493

361

496

365

500

368

503

371

506

374

509

382

517

C

350

475

353

478

356

481

360

485

363

488

366

491

369

494

377

502

7.

8.

A

390

540

393

543

398

548

401

551

405

555

408

558

412

562

419

569

B

380

530

383

533

388

538

391

541

395

545

398

548

402

552

409

559

C

375

520

378

523

383

528

386

531

390

535

393

538

397

542

404

549

8.

9.

A

420

675

424

679

428

683

432

687

436

691

441

696

444

699

452

707

B

410

665

414

669

418

673

422

677

426

681

431

686

434

689

442

697

C

405

655

409

659

413

663

417

667

421

671

426

676

429

679

437

687

D

400

645

404

649

408

653

412

657

416

661

421

666

424

669

432

677

9.

10.

A

540

705

544

709

548

713

552

717

556

721

561

726

564

729

572

737

B

490

695

494

699

498

703

502

707

506

711

511

716

514

719

522

727

C

470

685

474

689

478

693

482

697

486

701

491

706

494

709

502

717

10.

11.

A

600

975

604

979

609

984

613

988

617

992

622

997

627

1 002

636

1 011

B

570

925

574

929

579

934

583

938

587

942

592

947

597

952

606

961

C

560

875

564

879

569

884

573

888

577

892

582

897

587

902

596

911

11.

12.

A

1 300

2 100

1 304

2 104

1 309

2 109

1 313

2 113

1 317

2 117

1 322

2 122

1 327

2 127

1 336

2 136

B

800

1 600

804

1 604

809

1 609

813

1 613

817

1 617

822

1 622

827

1 627

836

1 636

Iekšlietu ministrs M.Segliņš


 

3.pielikums

Ministru kabineta

2009.gada 27.janvāra noteikumiem Nr.86

Amatiem atbilstošās augstākās speciālās dienesta pakāpes

Nr.
p.k.

Amata nosaukums

Augstākā speciālā dienesta pakāpe

Amata kategorija

Amata līmenis

1. Valsts policija

1.1. Centrālais aparāts

1.1.1.

 Valsts policijas priekšnieks

 ģenerālis

 12.

 A

1.1.2.

 Valsts policijas priekšnieka  vietnieks

 ģenerālis

 12.

 A

1.1.3.

 Galvenās policijas pārvaldes  priekšnieks

 pulkvedis

 11.

 A

1.1.4.

 Pārvaldes priekšnieks

 pulkvedis

 11.

 A

1.1.5.

 Galvenās policijas pārvaldes  priekšnieka vietnieks

 pulkvedis

 11.

 A

1.1.6.

 Sakaru virsnieks

 pulkvedis

 11.

 A

1.1.7.

 Valsts policijas priekšnieka  padomnieks

 pulkvedis

 11.

 A

1.1.8.

 Valsts policijas priekšnieka  palīgs

 pulkvežleitnants

 10.

 A

1.1.9.

 Biroja priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 A

1.1.10.

 Pārvaldes priekšnieka vietnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 A

1.1.11.

 Biroja priekšnieka vietnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

1.1.12.

 Nodaļas priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

1.1.13.

 Nodaļas priekšnieka vietnieks

 majors

 9.

 A

1.1.14.

 Priekšnieka palīgs

 majors

 9.

 A

1.1.15.

 Vecākais eksperts

 majors

 9.

 A

1.1.16.

 Vecākais inspektors

 majors

 9.

 A

1.1.17.

 Rotas komandieris

 majors

 9.

 A

1.1.18.

 Eksperts

 kapteinis

 8.

 A

1.1.19.

 Inspektors

 kapteinis

 8.

 A

1.1.20.

 Rotas komandiera vietnieks

 kapteinis

 8.

 A

1.1.21.

 Vada komandieris

 virsleitnants

 7.

 A

1.1.22.

 Vada komandiera vietnieks

 leitnants

 6.

 A

1.1.23.

 Eksperta palīgs

 virsniekvietnieks

 5.

 A

1.1.24.

 Jaunākais inspektors

 virsniekvietnieks

 5.

 A

1.1.25.

 Nodaļas komandieris

 virsseržants

 4.

 A

1.1.26.

 Kārtībnieks

 seržants

 3.

 A

1.2. Rīgas reģiona pārvalde

1.2.1.

 Reģiona pārvaldes priekšnieks

 ģenerālis

 12.

 A

1.2.2.

 Reģiona pārvaldes priekšnieka  vietnieks

 pulkvedis

 11.

 A

1.2.3.

 Pārvaldes priekšnieks

 pulkvedis

 11.

 B

1.2.4.

 Reģiona pārvaldes priekšnieka  palīgs

pulkvežleitnants

 10.

 A

1.2.5.

 Biroja priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

1.2.6.

 Pārvaldes priekšnieka vietnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

1.2.7.

 I kategorijas  iecirkņa priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

1.2.8.

 Bataljona komandieris

 pulkvežleitnants

 10.

 B

1.2.9.

 Biroja priekšnieka vietnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 C

1.2.10.

 Nodaļas priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 C

1.2.11.

 Priekšnieka palīgs

 majors

 9.

 A

1.2.12.

 II kategorijas iecirkņa  priekšnieks

 majors

 9.

 A

1.2.13.

 I kategorijas iecirkņa priekšnieka  vietnieks

 majors

 9.

 A

1.2.14.

 Galvenais inspektors

 majors

 9.

 B

1.2.15.

 Nodaļas priekšnieka vietnieks

 majors

 9.

 B

1.2.16.

 Vecākais inspektors

 majors

 9.

 B

1.2.17.

 Rotas komandieris

 majors

 9.

 B

1.2.18.

 Bataljona komandiera vietnieks

 majors

 9.

 B

1.2.19.

 Inspektors

 kapteinis

 8.

 B

1.2.20.

 Rotas komandiera vietnieks

kapteinis

 8.

B

1.2.21.

 Vada komandieris

 virsleitnants

 7.

 A

1.2.22.

 Vada komandiera vietnieks

 leitnants

 6.

 A

1.2.23.

 Jaunākais inspektors

 virsniekvietnieks

 5.

 A

1.2.24.

 Nodaļas komandieris

 virsseržants

 5.

 A

1.2.25.

 Kārtībnieks

 seržants

 3.

 A

1.2.26.

 Jaunākais kārtībnieks

 ierindnieks

 2.

 A

1.3. Pilsētu un rajonu policijas pārvaldes, Dzelzceļa policijas pārvalde,
Galvenās kārtības policijas pārvaldes apvienības “Apsardze”
Rīgas un teritoriālo nodaļu pārvalde

1.3.1.

 Pārvaldes priekšnieks

 pulkvedis

 11.

 B

1.3.2.

 Pārvaldes priekšnieka vietnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

1.3.3.

 Biroja priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

1.3.4.

 Biroja priekšnieka vietnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 C

1.3.5.

 I kategorijas iecirkņa priekšnieks 

 pulkvežleitnants

 10.

 C

1.3.6.

 Nodaļas priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 C

1.3.7.

 Bataljona komandieris

 pulkvežleitnants

 10.

 C

1.3.8.

 Priekšnieka palīgs

 majors

 9.

 B

1.3.9.

 I kategorijas iecirkņa priekšnieka  vietnieks

 majors

 9.

 B

1.3.10.

 II kategorijas iecirkņa  priekšnieks 

 majors

 9.

 B

1.3.11.

 Nodaļas priekšnieka vietnieks

 majors

 9.

 C

1.3.12.

 Vecākais inspektors

 majors

 9.

 C

1.3.13.

 Rotas komandieris

 majors

 9.

 C

1.3.14.

 Bataljona komandiera vietnieks

 majors

 9.

 C

1.3.15.

 II  kategorijas iecirkņa  priekšnieka vietnieks

 kapteinis

 8.

 C

1.3.16.

 Inspektors

 kapteinis

 8.

 C

1.3.17.

 Rotas komandiera vietnieks

 kapteinis

 8.

 C

1.3.18.

 Vada komandieris

 virsleitnants

 7.

 A

1.3.19.

 Vada komandiera vietnieks

 leitnants

 6.

 A

1.3.20.

 Jaunākais inspektors

 virsniekvietnieks

 5.

 A

1.3.21.

 Nodaļas komandieris

 virsseržants

 4.

 A

1.3.22.

 Kārtībnieks

 seržants

 3.

 A

1.4. Valsts policijas koledža

1.4.1.

 Direktors

 ģenerālis

 12.

 B

1.4.2.

 Direktora vietnieks

 pulkvedis

 11.

 B

1.4.3.

 Policijas skolas priekšnieks

 pulkvedis

 11.

 B

1.4.4.

 Nodaļas vadītājs

 pulkvežleitnants

 10.

 A

1.4.5.

 Katedras vadītājs

 pulkvedis

 11.

 B

1.4.6.

 Docents

 pulkvežleitnants

 10.

 B

1.4.7.

 Lektors

 pulkvežleitnants

 10.

 C

1.4.8.

 Vecākais pasniedzējs

 majors

 9.

 A

1.4.9.

 Vecākais inspektors

 majors

 9.

 A

1.4.10.

 Direktora palīgs

 majors

 9.

 A

1.4.11.

 Asistents

 majors

 9.

 B

1.4.12.

 Pasniedzējs

 kapteinis

 8.

 A

1.4.13.

 Inspektors

 kapteinis

 8.

 A

1.4.14.

 Metodiķis

 kapteinis

 8.

 A

1.4.15.

 Jaunākais inspektors

 virsniekvietnieks

 5.

 A

1.4.16.

 Kārtībnieks

 seržants

 3.

 A

2. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests

2.1. Centrālais aparāts, patstāvīgās struktūrvienības

2.1.1.

 Valsts ugunsdzēsības un  glābšanas dienesta priekšnieks

 ģenerālis

 12.

 A

2.1.2.

 Valsts ugunsdzēsības un  glābšanas dienesta priekšnieka  vietnieks

 ģenerālis

 12.

 A

2.1.3.

 Galvenās pārvaldes priekšnieks

 pulkvedis

 11.

 A

2.1.4.

 Pārvaldes priekšnieks

 pulkvedis

 11.

 A

2.1.5.

 Galvenās pārvaldes priekšnieka  vietnieks

 pulkvedis

 11.

 A

2.1.6.

 Valsts ugunsdzēsības un  glābšanas dienesta priekšnieka  padomnieks

 pulkvedis

 11.

 A

2.1.7.

 Pārvaldes priekšnieka vietnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 A

2.1.8.

 Nodaļas priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

2.1.9.

 Operatīvais dežurants

 pulkvežleitnants

 10.

 B

2.1.10.

 Nodaļas priekšnieka vietnieks

 majors

 9.

 A

2.1.11.

 Sektora priekšnieks

 majors

 9.

 A

2.1.12.

Valsts ugunsdzēsības un glābša­nas dienesta priekšnieka palīgs

 majors

 9.

 A

2.1.13.

 Vecākais inspektors

 majors

 9.

 A

2.1.14.

 Sakaru punkta priekšnieks

 majors

 9.

 B

2.1.15.

 Inspektors dežurants

 kapteinis

 8.

 A

2.1.16.

 Inspektors

 kapteinis

 8.

 A

2.1.17.

 Jaunākais inspektors

 virsniekvietnieks

 5.

 A

2.1.18.

 Tehniķis

 virsseržants

 4.

 A

2.2. Rīgas reģiona pārvalde

2.2.1.

 Pārvaldes priekšnieks

 pulkvedis

 11.

 A

2.2.2.

 Pārvaldes priekšnieka vietnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 A

2.2.3.

 Nodaļas priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 C

2.2.4.

 Brigādes komandieris

 pulkvežleitnants

 10.

 B

2.2.5.

 Operatīvais dežurants

 pulkvežleitnants

 10.

 C

2.2.6.

 Nodaļas priekšnieka vietnieks

 majors

 9.

 B

2.2.7.

 Sektora priekšnieks

 majors

 9.

 B

2.2.8.

 Brigādes komandiera vietnieks

 majors

 9.

 B

2.2.9.

 Daļas komandieris

 majors

 9.

 C

2.2.10.

 Operatīvā dežuranta vietnieks

 majors

 9.

 C

2.2.11.

 Vecākais inspektors

 majors

 9.

 C

2.2.12.

 Vecākais inspektors (posteņa  komandieris)

 majors

 9.

 C

2.2.13.

 Operatīvā dežuranta palīgs

 kapteinis

 8.

 B

2.2.14.

 Inspektors dežurants

 kapteinis

 8.

 B

2.2.15.

 Posteņa komandieris

 kapteinis

 8.

 B

2.2.16.

 Inspektors

 kapteinis

 8.

 B

2.2.17.

 Inspektors dežurants (vada  komandieris)

 kapteinis

 8.

 B

2.2.18.

 Vada komandieris

 virsleitnants

 7.

 A

2.2.19.

 Jaunākais inspektors

 virsniekvietnieks

 5.

 A

2.2.20.

 Brigādes komandiera palīgs

 virsniekvietnieks

 5.

 A

2.2.21.

 Daļas komandiera palīgs

 virsniekvietnieks

 5.

 A

2.2.22.

 Vada komandiera vietnieks

 virsniekvietnieks

 5.

 A

2.2.23.

 Nodaļas komandieris

 virsseržants

 4.

 A

2.2.24.

 Nodaļas komandieris  (autovadītājs)

 virsseržants

 4.

 A

2.2.25.

 Instruktors

 virsseržants

 4.

 B

2.2.26.

 Instruktors (autovadītājs)

 virsseržants

 4.

 B

2.2.27.

 Tehniķis

 virsseržants

 4.

 A

2.2.28.

 Dispečers

seržants

 3.

 A

2.2.29.

 Ugunsdzēsējs glābējs

 kaprālis

 2.

 A

2.2.30.

 Ugunsdzēsējs glābējs  (autovadītājs)

 kaprālis

 2.

 A

2.3. Teritoriālās struktūrvienības, Tehniskā dienesta brigāde

2.3.1.

 Brigādes komandieris

 pulkvežleitnants

 10.

 B

2.3.2.

 Sektora priekšnieks

 majors

 9.

 C

2.3.3.

 Brigādes komandiera vietnieks

 majors

 9.

 B

2.3.4.

 Daļas komandieris

 majors

 9.

 C

2.3.5.

 Vecākais inspektors

 majors

 9.

 C

2.3.6.

 Vecākais inspektors (posteņa  komandieris)

 majors

 9.

 C

2.3.7.

 Inspektors dežurants (vada  komandieris)

 kapteinis

 8.

 C

2.3.8.

 Posteņa komandieris

 kapteinis

 8.

 C

2.3.9.

 Inspektors

 kapteinis

 8.

 C

2.3.10.

 Vada komandieris

 virsleitnants

 7.

 B

2.3.11.

 Jaunākais inspektors

 virsniekvietnieks

 5.

 C

2.3.12.

 Brigādes komandiera palīgs

 virsniekvietnieks

 5.

 B

2.3.13.

 Daļas komandiera palīgs

 virsniekvietnieks

 5.

 B

2.3.14.

 Vada komandiera vietnieks

 virsniekvietnieks

 5.

 B

2.3.15.

 Nodaļas komandieris

 virsseržants

 4.

 B

2.3.16.

 Nodaļas komandieris  (autovadītājs)

 virsseržants

 4.

 B

2.3.17.

 Instruktors

 virsseržants

 4.

 C

2.3.18.

 Instruktors (autovadītājs)

 virsseržants

 4.

 C

2.3.19.

 Tehniķis

 virsseržants

 4.

 C

2.3.20.

 Dispečers

 seržants

 3.

 A

2.3.21.

 Ugunsdzēsējs glābējs

 kaprālis

 2.

 A

2.3.22.

 Ugunsdzēsējs glābējs  (autovadītājs)

 kaprālis

 2.

 A

2.4. Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža

2.4.1.

 Direktors

 ģenerālis

 12.

 A

2.4.2.

 Koledžas direktora vietnieks

 pulkvedis

 11.

 B

2.4.3.

 Katedras vadītājs

 pulkvedis

 11.

 B

2.4.4.

 Nodaļas priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

2.4.5.

 Docents

 pulkvežleitnants

 10.

 B

2.4.6.

 Lektors

 pulkvežleitnants

 10.

 C

2.4.7.

 Koledžas direktora palīgs

 majors

 9.

 C

2.4.8.

 Vecākais inspektors

 majors

 9.

 C

2.4.9.

 Pedagogs

 majors

 9.

 C

2.4.10.

 Asistents

 majors

 9.

 C

2.4.11.

 Sektora priekšnieks

 majors

 9.

 B

2.4.12.

 Vecākais instruktors

 virsniekvietnieks

 5.

 C

2.4.13.

 Vecākais instruktors  (autovadītājs)

 virsniekvietnieks

 5.

 C

2.4.14.

 Instruktors

 virsseržants

 4.

 B

2.4.15.

 Instruktors (autovadītājs)

 virsseržants

 4.

 B

2.4.16.

 Instruktors (dispečers)

 virsseržants

 4.

 B

3. Valsts robežsardze

3.1. Centrālais aparāts

3.1.1.

 Valsts robežsardzes priekšnieks

 ģenerālis

 12.

 A

3.1.2.

 Galvenās pārvaldes priekšnieks

 ģenerālis

 12.

 A

3.1.3.

 Valsts robežsardzes priekšnieka  vietnieks

 pulkvedis

 11.

 A

3.1.4.

 Sakaru virsnieks

 pulkvedis

 11.

 A

3.1.5.

 Pārvaldes priekšnieks

 pulkvedis

 11.

 A

3.1.6.

 Galvenās pārvaldes priekšnieka  vietnieks

 pulkvedis

 11.

 A

3.1.7.

 Valsts robežas pilnvarotais

 pulkvedis

 11.

 A

3.1.8.

 Pārvaldes priekšnieka vietnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 A

3.1.9.

 Dienesta priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 A

3.1.10.

 Dienesta priekšnieka vietnieks

 majors

 9.

 A

3.1.11.

 Nodaļas priekšnieks

 majors

 9.

 A

3.1.12.

 Galvenais inspektors

 majors

 9.

 A

3.1.13.

 Valsts robežsardzes priekšnieka  palīgs

 majors

 9.

 A

3.1.14.

 Vecākais inspektors

 kapteinis

 8.

 A

3.1.15.

 Sakaru virsnieks (eksperts)

 kapteinis

 8.

 A

3.1.16.

 Inspektors

 virsniekvietnieks

 5.

 A

3.2. Rīgas pārvalde

3.2.1.

 Pārvaldes priekšnieks

 pulkvedis

 11.

 A

3.2.2.

 Pārvaldes priekšnieka vietnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

3.2.3.

 Dienesta priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

3.2.4.

 Centra priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

3.2.5.

 I kategorijas robežkontroles  punkta priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

3.2.6.

 Dienesta priekšnieka vietnieks

 majors

 9.

 B

3.2.7.

 Robežapsardzības nodaļas  priekšnieks

 majors

 9.

 B

3.2.8.

 Personāla vadības nodaļas  priekšnieks

 majors

 9.

 B

3.2.9.

 Imigrācijas nodaļas priekšnieks

 majors

 9.

 B

3.2.10.

 Robežapsardzības nodaļas  priekšnieka vietnieks

 kapteinis

 8.

 B

3.2.11.

 I kategorijas robežkontroles  punkta priekšnieka vietnieks

 majors

 9.

 B

3.2.12.

 Nodaļas priekšnieks

 kapteinis

 8.

 B

3.2.13.

 Galvenais inspektors

 kapteinis

 8.

 B

3.2.14.

 Eksperts

 kapteinis

 8.

 B

3.2.15.

 Vecākais inspektors

 virsleitnants

 7.

 B

3.2.16.

 Inspektors

 virsniekvietnieks

 5.

 B

3.2.17.

 Jaunākais inspektors

 virsseržants

 4.

 B

3.3. Teritoriālās pārvaldes

3.3.1.

 Pārvaldes priekšnieks

 pulkvedis

 11.

 B

3.3.2.

 Pārvaldes priekšnieka vietnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 C

3.3.3.

 Dienesta priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 C

3.3.4.

 Centra priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 C

3.3.5.

 I kategorijas robežkontroles  punkta priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 C

3.3.6.

 Helikopteru posma komandieris

 majors

 9.

 A

3.3.7.

 Helikopteru pilots

 majors

 9.

 A

3.3.8.

 Gaisa kuģa tehniskās apkopes  inženieris (avioniķis)

 majors

 9.

 A

3.3.9.

 Gaisa kuģa tehniskās apkopes  inženieris (mehāniķis)

 majors

 9.

 A

3.3.10.

 Lidojumu inženieris

 majors

 9.

 A

3.3.11.

 Kuģa kapteinis

 majors

 9.

 A

3.3.12.

 Apskates un kontroles nodaļas  priekšnieks

 majors

 9.

 A

3.3.13.

 Robežapsardzības nodaļas  priekšnieks

 majors

 9.

 C

3.3.14.

 Personāla vadības nodaļas  priekšnieks

 majors

 9.

 C

3.3.15.

 Dienesta priekšnieka vietnieks

 majors

 9.

 C

3.3.16.

 Kontaktpunkta priekšnieks

 majors

 9.

 C

3.3.17.

 I kategorijas robežkontroles  punkta priekšnieka vietnieks

majors

 9.

 C

3.3.18.

 II kategorijas robežkontroles  punkta priekšnieks

 majors

 9.

 C

3.3.19.

 Imigrācijas nodaļas priekšnieks

 majors

 9.

 C

3.3.20.

 Robežapsardzības nodaļas  priekšnieka vietnieks

 kapteinis

 8.

 C

3.3.21.

 II kategorijas robežkontroles  punkta priekšnieka vietnieks

 kapteinis

 8.

 C

3.3.22.

 Kuģa galvenais elektromehāniķis

 kapteinis

 8.

 A

3.3.23.

 Kuģa stūrmanis

 kapteinis

 8.

 A

3.3.24.

 Gaisa kuģa tehniskās apkopes  mehāniķis

 kapteinis

 8.

 A

3.3.25.

 Helikopteru jaunākais pilots

 kapteinis

 8.

 A

3.3.26.

 Nodaļas priekšnieks

 kapteinis

 8.

 C

3.3.27.

 Galvenais inspektors

 kapteinis

 8.

 C

3.3.28.

 Eksperts

 kapteinis

 8.

 C

3.3.29.

 Kuģa klāja virsnieks

 virsleitnants

 7.

 A

3.3.30.

 Apskates un kontroles nodaļas  vecākais inspektors

 virsleitnants

 7.

 A

3.3.31.

 Vecākais inspektors

 virsleitnants

 7.

 C

3.3.32.

 Kutera kapteinis

 virsniekvietnieks

 5.

 A

3.3.33.

 Apskates un kontroles nodaļas  inspektors

 virsniekvietnieks

 5.

 A

3.3.34.

 Inspektors

 virsniekvietnieks

 5.

 C

3.3.35.

 Deltaplāna lidotājs

 virsniekvietnieks

 5.

 A

3.3.36.

 Kuģa elektromehāniķis

 virsniekvietnieks

 5.

 A

3.3.37.

 Jaunākais inspektors

 virsseržants

 4.

 C

3.3.38.

 Kutera elektromehāniķis

 virsseržants

 4.

 A

3.3.39.

 Kuģa bocmanis

 virsseržants

 4.

 A

3.3.40.

 Kuģa signalizētājs

 seržants

 3.

 A

3.3.41.

 Kuģa stūresvīrs

 seržants

 3.

 A

3.4. Valsts robežsardzes koledža

3.4.1.

 Direktors

 ģenerālis

 12.

 B

3.4.2.

 Direktora vietnieks

 pulkvedis

 11.

 B

3.4.3.

 Skolas priekšnieks

 pulkvedis

 11.

 B

3.4.4.

 Katedras vadītājs

 pulkvedis

 11.

 B

3.4.5.

 Nodaļas vadītājs

 pulkvežleitnants

 10.

 B

3.4.6.

 Dienesta priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

3.4.7.

 Docents

 pulkvežleitnants

 10.

 B

3.4.8.

 Lektors

 pulkvežleitnants

 10.

 B

3.4.9.

 Nodaļas priekšnieks

 majors

 9.

 B

3.4.10.

 Pedagogs

 majors

 9.

 B

3.4.11.

 Centra priekšnieks

 majors

 9.

 B

3.4.12.

 Galvenais inspektors

 majors

 9.

 B

3.4.13.

 Rotas komandieris

 majors

 9.

 B

3.4.14.

 Asistents

 majors

 9.

 B

3.4.15.

 Vecākais inspektors

 kapteinis

 8.

 B

3.4.16.

 Direktora palīgs

 kapteinis

 8.

 B

3.4.17.

 Inspektors

 virsniekvietnieks

 5.

 B

3.4.18.

 Vecākais instruktors

 virsniekvietnieks

 5.

 B

3.4.19.

 Instruktors

 virsseržants

 4.

 B

3.4.20.

 Jaunākais inspektors

 virsseržants

 4.

 B

4. Iekšlietu ministrijas Sakaru centrs,

Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs

4.1.

 Iestādes priekšnieks

 pulkvedis

 12.

 B

4.2.

 Iestādes priekšnieka vietnieks

 pulkvežleitnants

 11.

 B

4.3.

 Nodaļas priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

4.4.

 Nodaļas priekšnieka vietnieks

 majors

 9.

 A

4.5.

 Sektora priekšnieks

 majors

 9.

 B

4.6.

 Vecākais inspektors

 majors

 9.

 B

4.7.

 Galvenais inženieris

 majors

 9.

 B

4.8.

 Inspektors

 kapteinis

 8.

 A

4.9.

 Inženieris

 kapteinis

 8.

 A

4.10.

 Inspektora palīgs

 virsseržants

 4.

 A

5. Ieslodzījuma vietu pārvalde

5.1. Centrālais aparāts

5.1.1.

 Pārvaldes priekšnieks

 ģenerālis

 12.

 A

5.1.2.

 Pārvaldes priekšnieka vietnieks

 ģenerālis

 12.

 A

5.1.3.

 Pārvaldes priekšnieka palīgs

 pulkvežleitnants

 10.

 B

5.1.4.

 Dienesta priekšnieks

 pulkvedis

 11.

 A

5.1.5.

 Daļas priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 A

5.1.6.

 Daļas priekšnieka vietnieks

 majors

 9.

 A

5.1.7.

 Virskapelāns

 majors

 9.

 A

5.1.8.

 Vecākais inspektors

 majors

 9.

 B

5.1.9.

 Inspektors

 kapteinis

 8.

 A

5.1.10.

 Jaunākais inspektors

 virsniekvietnieks

 5.

 A

5.2. Mācību centrs

5.2.1.

 Mācību centra priekšnieks

 pulkvedis

 11.

 B

5.2.2.

 Mācību centra priekšnieka  vietnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

5.2.3.

 Daļas priekšnieks

 majors

 9.

 C

5.2.4.

 Vecākais pasniedzējs

 majors

 9.

 C

5.2.5.

 Pasniedzējs

 kapteinis

 8.

 B

5.2.6.

 Inspektors

 virsleitnants

 7.

 B

5.3. Ieslodzījuma vietas

5.3.1.

 Ieslodzījuma vietas priekšnieks:

  

  

  

5.3.1.1.

 atklātos cietumos

 pulkvedis

 11.

 B

5.3.1.2.

 pārējos cietumos

 pulkvedis

 11.

 A

5.3.2.

 Ieslodzījuma vietas priekšnieka  vietnieks:

  

  

  

5.3.2.1.

 atklātos cietumos

 pulkvežleitnants

 10.

 B

5.3.2.2.

 pārējos cietumos

 pulkvežleitnants

 10.

 A

5.3.3.

 Cietuma slimnīcas priekšnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 A

5.3.4.

 Cietuma slimnīcas priekšnieka  vietnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 B

5.3.5.

 Ieslodzījuma vietas priekšnieka dežurējošais palīgs:

  

  

  

5.3.5.1.

 atklātos cietumos

 majors

 9.

 D

5.3.5.2.

 pārējos cietumos

 majors

 9.

 C

5.3.6.

 Daļas priekšnieks:

  

  

  

5.3.6.1.

 atklātos cietumos

 majors

 9.

 C

5.3.6.2.

 pārējos cietumos

 majors

 9.

 B

5.3.7.

 Daļas priekšnieka vietnieks:

  

  

  

5.3.7.1.

 atklātos cietumos

 majors

 9.

 D

5.3.7.2.

 pārējos cietumos

 majors

 9.

 C

5.3.8.

 Vecākais inspektors:

  

  

  

5.3.8.1.

 atklātos cietumos

 kapteinis

 8.

 B

5.3.8.2.

 pārējos cietumos

 kapteinis

 8.

 A

5.3.9.

 Vienības priekšnieks:

  

  

  

5.3.9.1.

 atklātos cietumos

 kapteinis

 8.

 B

5.3.9.2.

 pārējos cietumos

 kapteinis

 8.

 A

5.3.10.

 Inspektors:

  

  

  

5.3.10.1.

 atklātos cietumos

 virsleitnants

 7.

 B

5.3.10.2.

 pārējos cietumos

 virsleitnants

 7.

 A

5.3.11.

 Jaunākais inspektors

 virsniekvietnieks

 5.

 A

5.3.12.

 Vecākais apsargs

 virsseržants

 4.

 A

5.3.13.

 Vecākais uzraugs

 virsseržants

 4.

 A

5.3.14.

 Apsargs

 seržants

 3.

 A

5.3.15.

 Uzraugs

 seržants

 3.

 A

6. Latvijas Policijas akadēmija

6.1.

 Rektors

 ģenerālis

 12.

 A

6.2.

 Prorektors

 ģenerālis

 12.

 B

6.3.

 Profesors

 pulkvedis

 11.

 A

6.4.

 Katedras vadītājs

 pulkvedis

 11.

 A

6.5.

 Direktors

 pulkvedis

 11.

 A

6.6.

 Asociētais profesors

 pulkvedis

 11.

 B

6.7.

 Dekāns

 pulkvedis

 11.

 A

6.8.

 Centra vadītājs

 pulkvedis

 11.

 A

6.9.

 Nodaļas vadītājs

 pulkvežleitnants

 10.

 A

6.10.

 Rektora palīgs

 pulkvežleitnants

 10.

 A

6.11.

 Vadošais pētnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 A

6.12.

 Docents

 pulkvežleitnants

 10.

 A

6.13.

 Direktora vietnieks

 pulkvežleitnants

 10.

 A

6.14.

 Lektors

 pulkvežleitnants

 10.

 B

6.15.

 Vadošais inženieris

 majors

 9.

 A

6.16.

 Inspektors metodiķis

 majors

 9.

 A

6.17.

 Zinātniskais sekretārs

 majors

 9.

 A

6.18.

 Sektora vadītājs

 majors

 9.

 A

6.19.

 Asistents

 majors

 9.

 A

6.20.

 Pētnieks

 majors

 9.

 A

6.21.

 Inspektors

 kapteinis

 8.

 A

6.22.

 Inženieris

 kapteinis

 8.

 A

6.23.

 Instruktors

 virsniekvietnieks

 5.

 A

6.24.

 Kārtībnieks

 kaprālis

 2.

 A

Iekšlietu ministrs M.Segliņš


 

4.pielikums

Ministru kabineta

2009.gada 27.janvāra noteikumiem Nr.86

Speciālās piemaksas

Nr.
p.k.

Nosaukums

Apmērs (latos)

 1.

 Par tiešu organizētās noziedzības apkarošanu un  apkarošanas vadību (atbilstoši amata kategorijai):

 1.1.

 3.

līdz 250

 1.2.

 4., 5., 6., 7.

līdz 300

 1.3.

 8., 9.

līdz 350

 1.4.

 10., 11.

līdz 400

 1.5.

 12.

līdz 450

 2.

 Par tiešu smago noziegumu apkarošanu un  apkarošanas vadību (atbilstoši amata kategorijai):

 2.1.

 3.

līdz 70

 2.2.

 4., 5., 6., 7.

līdz 75

 2.3.

 8., 9.

līdz 80

 2.4.

 10., 11.

līdz 90

 2.5.

 12.

līdz 100

 3.

 Par tiešu piedalīšanos ugunsgrēku dzēšanā un avāriju  seku likvidēšanā, kā arī šo darbu vadību (atbilstoši  amata kategorijai):

 3.1.

 2.

līdz 50

 3.2.

 3.

līdz 55

 3.3.

 4., 5., 6., 7., 8.

līdz 60

 3.4.

 9.

līdz 65

 3.5.

 10., 11.

līdz 75

 3.6.

 12.

līdz 80

 4.

 Par tiešu robežkontroli un tās vadību (atbilstoši  amata kategorijai):

 4.1.

 2., 3., 4., 5.

līdz 45

 4.2.

 6., 7., 8.

līdz 50

 4.3.

 9.

līdz 60

 4.4.

 10.

līdz 65

 4.5.

 11., 12.

līdz 90

 5.

 Valsts policijas un Valsts robežsardzes  amatpersonām, kuras apsargā un pavada apsardzes  uzraudzībā aizturētos, notiesātos vai apcietinātos

līdz 20

 6.

 Amatpersonām, kuras veic pirmstiesas izmeklēšanu

līdz 100

 7.

 Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonām, kas operatīvi  veic speciālus uzdevumus sabiedriskās kārtības  nodrošināšanā

līdz 20

 8.

 Valsts policijas amatpersonām, kuras apsargā  vēstniecības un speciālos objektus

līdz 20

 9.

 Valsts policijas amatpersonām, kuras tieši veic,  organizē vai vada speciālus pasākumus  tiesībpārkāpumu novēršanā un atklāšanā

līdz 20

 10.

 Valsts policijas amatpersonām, kuras pilda dienesta  pienākumus speciālo uzdevumu bataljonā “ALFA”

līdz 100

 11.

 Par dienesta pienākumu pildīšanu uz kuģa

līdz 150

 12.

 Par dienesta pienākumu pildīšanu uz gaisa kuģa

līdz 300

 13.

 Par darbu ar ieslodzītajiem atklātās tuberkulozes  ārstēšanas nodaļās un Latvijas Cietumu slimnīcā

līdz 60

 14.

 Par darbu ar ieslodzītajiem, kuri notiesāti ar brīvības  atņemšanu uz mūžu

līdz 60

 15.

 Par tiešu apcietinājuma kā drošības līdzekļa vai  brīvības atņemšanas kā kriminālsoda izpildes  nodrošināšanu

līdz 25

 16.

 Par apcietinājuma kā drošības līdzekļa vai brīvības  atņemšanas kā kriminālsoda izpildes nodrošināšanu

līdz 50

 17.

 Par amata pienākumu pildīšanu informācijas  tehnoloģiju un sakaru jomā

līdz 20 % no mēneša amatalgas

Iekšlietu ministrs M.Segliņš


 

5.pielikums

Ministru kabineta

2009.gada 27.janvāra noteikumiem Nr.86

Amatpersonu mēneša amatalga latos 2009.gadā

Nr.
p.k.

Amata
kategorija

Amata
līmenis

Izdiena

līdz 2 gadiem

2–5 gadi

5–8 gadi

8–12 gadi

12–16 gadi

16–20 gadi

20–25 gadi

vairāk nekā
25 gadi

min.

maks.

min.

maks.

min.

maks.

min.

maks.

min.

maks.

min.

maks.

min.

maks.

min.

maks.

1.

2.

A

265

320

268

323

271

326

274

329

277

332

280

335

283

338

290

345

2.

3.

A

270

375

273

378

276

381

279

384

282

387

285

390

288

393

295

400

3.

4.

A

285

390

288

393

291

396

294

399

297

402

300

405

303

408

310

415

B

280

385

283

388

286

391

289

394

292

397

295

400

298

403

305

410

C

275

380

278

383

281

386

284

389

287

392

290

395

293

398

300

405

4.

5.

A

305

440

308

443

311

446

314

449

317

452

320

455

323

458

330

465

B

295

430

298

433

301

436

304

439

307

442

310

445

313

448

320

455

C

290

425

293

428

296

431

299

434

302

437

305

440

308

443

315

450

5.

6.

A

345

470

348

473

351

476

355

480

358

483

361

486

364

489

372

497

6.

7.

A

365

510

368

513

371

516

375

520

378

523

381

526

384

529

392

537

B

355

490

358

493

361

496

365

500

368

503

371

506

374

509

382

517

C

350

475

353

478

356

481

360

485

363

488

366

491

369

494

377

502

7.

8.

A

380

540

383

543

388

548

391

551

395

555

398

558

402

562

409

569

B

375

530

378

533

383

538

386

541

390

545

393

548

397

552

404

559

C

370

520

373

523

378

528

381

531

385

535

388

538

392

542

399

549

8.

9.

A

400

675

404

679

408

683

412

687

416

691

421

696

424

699

432

707

B

395

665

399

669

403

673

407

677

411

681

416

686

419

689

427

697

C

390

655

394

659

398

663

402

667

406

671

411

676

414

679

422

687

D

385

645

389

649

393

653

397

657

401

661

406

666

409

669

417

677

9.

10.

A

490

705

494

709

498

713

502

717

506

721

511

726

514

729

522

737

B

440

695

444

699

448

703

452

707

456

711

461

716

464

719

472

727

C

430

685

434

689

438

693

442

697

446

701

451

706

454

709

462

717

10.

11.

A

540

975

544

979

549

984

553

988

557

992

562

997

567

1 002

576

1 011

B

515

925

519

929

524

934

528

938

532

942

537

947

542

952

551

961

C

510

875

514

879

519

884

523

888

527

892

532

897

537

902

546

911

11.

12.

A

1 170

2 100

1 174

2 104

1 179

2 109

1 183

2 113

1 187

2 117

1 192

2 122

1 197

2 127

1 206

2 136

B

720

1 600

724

1 604

729

1 609

733

1 613

737

1 617

742

1 622

747

1 627

756

1 636

Iekšlietu ministrs M.Segliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!