• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zviedrijas ārlietu ministra darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2009., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187466

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.02.2009., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zviedrijas ārlietu ministra darba vizīti Latvijā

 

02.JPG (12733 bytes)
Vakar, 5.februārī, atsaucoties Latvijas ārlietu ministra Māra Riekstiņa ielūgumam, lai pārrunātu divpusējās attiecības, Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību, tostarp atbalstu ekonomikas stabilizācijā globālās finanšu krīzes apstākļos, kā arī Eiropas Savienības aktualitātes un gatavošanos Zviedrijas prezidentūrai Eiropas Savienībā 2009.gada otrajā pusgadā, Latvijā darba vizītē ieradās Zviedrijas Karalistes ārlietu ministrs Karls Bilts
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Vakar, 5.februārī, Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Zviedrijas Karalistes ārlietu ministru Karlu Biltu, kurš ieradies darba vizītē Latvijā.

Tikšanās laikā M.Riekstiņš un K.Bilts atzīmēja Latvijas un Zviedrijas sadarbību globālās finanšu krīzes un ekonomisko izaicinājumu apstākļos.

Pārrunājot Latvijas iekšpolitiskās norises, M.Riekstiņš atzīmēja arī Zviedrijas solidaritāti Latvijas ekonomiskās situācijas stabilizēšanā.

Sarunas laikā ministri apmainījās viedokļiem par Latvijas un Zviedrijas reģionālo sadarbību dažādos formātos, kā arī par topošo Eiropas Savienības stratēģiju Baltijas jūras reģionam, ko Zviedrija ir izvirzījusi kā vienu no savas prezidentūras Eiropas Savienībā šā gada otrajā pusgadā prioritātēm.

Latvijas un Zviedrijas ārlietu ministri pārrunāja enerģētikas politiku un enerģētiskās drošības jautājumus Eiropas Savienībā kontekstā ar vienota Baltijas enerģētikas tirgus izveidi kā priekšnosacījumu elektroenerģijas starpsavienojumu projektu attīstībai.

Abi ministri apsprieda ES Austrumu partnerības iniciatīvu, atzīmējot arī sadarbību ar katru no Austrumu partnerības valstīm individuāli, un šodien Prāgā notikušo ES trijotnes tikšanos ar Ukrainas pārstāvjiem.

Saistībā ar starptautiskās politikas aktualitātēm M.Riekstiņš un K.Bilts pārsprieda situāciju Tuvajos Austrumos. K.Bilts informēja par savu vizīti Tuvajos Austrumos, kur apmeklēja karā cietušos Gazas joslas objektus, slimnīcas, kā arī tikās ar ANO Palestīniešu bēgļu atbrīvošanas un darba aģentūras darbiniekiem un uzņēmējiem. M.Riekstiņš savukārt norādīja uz savu gaidāmo vizīti Ēģiptes Arābu Republikā no 9. līdz 11.februārim, kuras ietvaros viens no galvenajiem diskusiju tematiem ar Ēģiptes amatpersonām būs Tuvo Austrumu miera procesa turpmākā virzība.

Vizītes ietvaros Zviedrijas ārlietu ministrs tiksies arī ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru un Ministru prezidentu Ivaru Godmani.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!