• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 3. februāra noteikumi Nr. 99 "Noteikumi par automatizētās pirkstu nospiedumu identifikācijas sistēmā (AFIS) iekļaujamās informācijas apjomu un izmantošanas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2009., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.100

Noteikumi par izņēmumiem, kad nepiemēro Komisijas 2003.gada 24.septembra Regulu (EK) Nr.1702/2003, ar ko paredz īstenošanas noteikumus par sertifikāciju attiecībā uz gaisa kuģu un ar tiem saistīto ražojumu, daļu un ierīču lidojumderīgumu un atbilstību vides aizsardzības prasībām,...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

06.02.2009., Nr. 21

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 99

Pieņemts: 03.02.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.99

Rīgā 2009.gada 3.februārī (prot. Nr.9 23.§)
Noteikumi par automatizētās pirkstu nospiedumu identifikācijas sistēmā (AFIS) iekļaujamās informācijas apjomu un izmantošanas kārtību
Izdoti saskaņā ar Imigrācijas likuma 3.panta trešo daļu
1. Noteikumi nosaka Automatizētajā pirkstu nospiedumu identifikācijas sistēmā (AFIS) (turpmāk – sistēma) iekļaujamās informācijas apjomu un izmantošanas kārtību.
2. Sistēma ir valsts informācijas sistēma, kurā iekļauti dati par patvēruma meklētājiem Latvijas Republikā un Valsts robežsardzes aizturētajiem ārzem­niekiem (turpmāk – personas). Sistēmas datus izmanto personu identificēšanai, veicot pārbaudes, kas saistītas ar personu ieceļošanas, uzturēšanās, izceļošanas un tranzīta noteikumu ievērošanas kontroli.
3. Sistēma nodrošina informācijas apmaiņu ar pirkstu nospiedumu salīdzināšanas sistēmu “Eurodac” saskaņā ar nosacījumiem, kas minēti Padomes 2000.gada 11.decembra Regulā (EK) Nr.2725/2000 par pirkstu nospiedumu salīdzināšanas sistēmas Eurodac izveidi, lai efektīvi piemērotu Dublinas Konvenciju.
4. Valsts robežsardze ir sistēmas pārzinis.
5. Sistēmas uzturēšanu un tajā iekļauto datu izmantošanu nodrošina Valsts robežsardze.
6. Sistēmā datus ievada un aktualizē Valsts robežsardze.
7. Sistēmā iekļauj šādus datus:

7.1. par personu:

7.1.1. uzvārds oriģinālformas latīņalfabētiskajā transliterācijā;

7.1.2. vārds (vārdi) oriģinālformas latīņ­alfabētiskajā transliterācijā;

7.1.3. dzimums;

7.1.4. dzimšanas datums;

7.1.5. dzimšanas vieta;

7.1.6. valstiskā piederība un tās veids;

7.1.7. iepriekšējā valstiskā piederība un tās veids;

7.2. personas sejas digitālais attēls;

7.3. personas pirkstu nospiedumi;

7.4. par datu ievadi:

7.4.1. datums;

7.4.2. vieta.
8. Sistēmas datus Valsts robežsardze ir tiesīga izmantot, veicot pārbaudes, kas saistītas ar personu ieceļošanas, uzturēšanās, izceļošanas un tranzīta noteikumu ievērošanas kontroli.
9. Sistēmas datus var saņemt:

9.1. papīra formā – fiziskā persona par sevi un saviem bērniem, kas jaunāki par 18 gadiem, vai viņas pilnvarotā persona, kā arī likumiskais pārstāvis par personu, kas atrodas viņa aizbildnībā vai aizgādnībā;

9.2. izmantojot datu pārraides tiešsaistes režīmu, – Valsts policija, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, valsts drošības iestādes un prokuratūra, ja sistēmas dati ir nepieciešami attiecīgās iestādes darbību regulējošos normatī­vajos aktos paredzēto funkciju izpildei.
10. Sistēmas aktīvajā datubāzē informāciju glabā 10 gadus. Pēc glabāšanas termiņa beigām informāciju ievieto sistēmas arhīva datubāzē.
11. Sistēmas arhīva datubāzē informāciju glabā 10 gadus. Pēc glabāšanas termiņa beigām informāciju arhīvu darbību regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, sastādot attiecīgu aktu, nodod Valsts arhīvu ģenerāldirekcijai un izdzēš no reģistra.
Ministru prezidents I.Godmanis

Iekšlietu ministrs M.Segliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!