• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 3. februāra rīkojums Nr. 80 "Par atteikumu nodot privatizācijai neapbūvētu zemesgabalu "Pie pienotavas" Cēsu rajona Straupes pagastā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2009., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187352

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.81

Par nekustamā īpašuma Rīgā, Birzes ielā 3, nodošanu privatizācijai

Vēl šajā numurā

05.02.2009., Nr. 20

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 80

Pieņemts: 03.02.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.80

Rīgā 2009.gada 3.februārī (prot. Nr.7 28.§)

Par atteikumu nodot privatizācijai neapbūvētu zemesgabalu “Pie pienotavas” Cēsu rajona Straupes pagastā

 

1. Ministru kabinets (Rīgā, Brīvības bulvārī 36, LV-1520) ir izskatījis Aigara Laizāna (adrese – Rīga, Kalnciema iela 1a–11, LV-1048) iesniegto privatizācijas ierosinājumu (reģistrēts Privatizācijas aģentūras privatizācijas ierosinājumu reģistrā 2006.gada 31.augustā ar Nr.2.2763).

2. Aigars Laizāns ierosina privatizēt neapbūvētu zemesgabalu (zemes vienības kadastra apzīmējums 4282 005 0122) “Pie pienotavas” Cēsu rajona Straupes pagastā.

3. Pēc privatizācijas ierosinājuma izskatīšanas Ministru kabinets konstatē:

3.1. saskaņā ar Valsts zemes dienesta Vidzemes reģionālās nodaļas 2008.gada 1.decembra kadastra izziņu Nr.11-26-v2/2292 neapbūvētais zemesgabals “Pie pienotavas” Cēsu rajona Straupes pagastā sastāv no zemes vienības (zemes vienības kadastra apzīmējums 4282 005 0122) 0,8 ha platībā (turpmāk – neapbūvētais zemesgabals);

3.2. neapbūvētais zemesgabals zemesgrāmatā nav ierakstīts;

3.3. saskaņā ar Straupes pagasta padomes 2008.gada 17.septembra lēmumu Nr.11 neapbūvētais zemesgabals turpmāk izmantojams zemes reformas pabeigšanai, jo neapbūvētā zemesgabala īpašnieks vai likumīgie mantinieki īpašuma tiesību atjaunošanai nav pieteikušies un neapbūvētā zemesgabala piederība uz 1940.gada 21.jūliju nav zināma;

3.4. saskaņā ar Valsts zemes dienesta pārskatu par Lauku zemes izpirkšanas reģistrā no 2005.gada 1.septembra līdz 2008.gada 1.augustam iekļautajiem pieprasījumiem neapbūvētā zemesgabala izpirkšanas pieprasījumi Lauku zemes izpirkšanas reģistrā nav reģistrēti;

3.5. likuma “Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās” 4.panta trešā daļa nosaka, ka zeme, kuras piederība uz 1940.gada 21.jūliju nav konstatēta, izņemot zemi, kas saskaņā ar 4.panta pirmo un otro daļu ierakstāma zemesgrāmatā uz valsts vai pašvaldības vārda, turpmāk izmantojama zemes reformas pabeigšanai;

3.6. ņemot vērā šā rīkojuma 3.3. un 3.5.apakšpunktu, saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 62.panta otrās daļas 3.punktu privatizācijas ierosinātāja Aigara Laizāna viedokļa noskaidrošana nav nepieciešama, jo likuma “Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās” 4.panta trešā daļa nosaka, ka zeme, kuras piederība uz 1940.gada 21.jūliju nav konstatēta, izņemot zemi, kas saskaņā ar 4.panta pirmo un otro daļu ierakstāma zemesgrāmatā uz valsts vai pašvaldības vārda, turpmāk izmantojama zemes reformas pabeigšanai.

4. Saskaņā ar Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 6.panta trešo daļu tikai Ministru kabinets vai pašvaldības dome (padome), lemjot par valsts vai pašvaldības īpašuma objekta, kā arī apbūvēta un neapbūvēta zemesgabala nodošanu privatizācijai, izvērtē, vai attiecīgais objekts vai zemesgabals ir nepieciešams valsts pārvaldes funkciju vai valsts vai pašvaldības komercdarbības veikšanai saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu.

Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 6.panta piektajā daļā noteikts, ka tikai Ministru kabinets var pieņemt lēmumu par atteikumu nodot privatizācijai valsts īpašuma objektu, likuma 5.panta otrās daļas 2.punktā minēto apbūvētu zemesgabalu, kā arī neapbūvētu zemesgabalu. Ministrijas vai citas institūcijas iebildumi pret konkrētā valsts īpašuma nodošanu privatizācijai nevar būt par pamatu tam, lai šā valsts īpašuma privatizācijas ierosinājumu Ministru kabinets neizskatītu pēc būtības. Lēmumā par atteikumu nodot privatizācijai valsts īpašuma objektu, likuma 5.panta otrās daļas 2.punktā minēto apbūvētu zemesgabalu, kā arī neapbūvētu zemesgabalu norādāms, kuras valsts pārvaldes funkcijas veikšanai vai kādas komercdarbības veikšanai attiecīgais objekts vai zemesgabals nepieciešams.

5. Ņemot vērā šā rīkojuma 3.3., 3.4. un 3.5.apakšpunktā konstatēto, saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 65.panta pirmo daļu Ministru kabinetam nav jāvērtē, vai neapbūvētais zemesgabals ir nepieciešams valsts pārvaldes funkciju vai valsts vai pašvaldības komercdarbības veikšanai, jo iestādei nav rīcības brīvības.

6. Ievērojot minētos apsvērumus un pamatojoties uz Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 6.panta trešo un piekto daļu un likuma “Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās” 4.1 panta trešo daļu, Ministru kabinets nolemj atteikt nodot privatizācijai neapbūvēto zemesgabalu.

7. Šo rīkojumu saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 76.panta otro daļu un 188.panta pirmo daļu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā (Rīgā, Antonijas ielā 6, LV-1010) mēneša laikā no šā rīkojuma publicēšanas dienas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Ministru prezidents I.Godmanis

Ekonomikas ministrs K.Gerhards

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!