• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gvantanamo ieslodzīto uzņemšanas problēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2009., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187335

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Par Rīgas koncertzāles būvprojekta izstrādes līgumu

Vēl šajā numurā

04.02.2009., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gvantanamo ieslodzīto uzņemšanas problēmu

 

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš ļoti skeptiski vērtē Gvantanamo nometnes bijušo ieslodzīto uzņemšanas iespējas Latvijas ieslodzījuma vietās.

Līdz šim tieslietu ministrs nav saņēmis sīkāku informāciju no Ārlietu ministrijas par Eiropas Savienības nostāju šajā jautājumā, taču kā ieslodzījuma vietas pārraugošais ministrs viņš neredz iespējas, kā to varētu īstenot.

“Viena lieta ir nacionālās likumdošanas izpēte attiecībā uz iespējām šādas personas uzņemt, pavisam cita – cik praktiski tas ir iespējams. Šobrīd ir skaidrs, ka mūsu ieslodzījuma vietu infrastruktūra ir tik novecojusi, ka mums problēmas sagādā mūsu pašu ieslodzīto izmitināšana, turklāt ekonomiskās krīzes iespaidā noziedzības līmenis turpina paaugstināties,” norāda ministrs.

2008.gada 12.decembrī jau tika slēgts Pārlielupes cietums Jelgavā, kurš bija katastrofālā stāvoklī un varēja apdraudēt sabiedrības drošību.

“Viena lieta ir labās gribas parādīšana starptautiskajai sabiedrībai un atbalsta sniegšana sabiedrotajiem, taču, ja to nav iespējams praktiski īstenot, tad, domāju, maz ticams, ka tālākas diskusijas ir iespējamas,” uzsver tieslietu ministrs.

Tieslietu ministrija ir izstrādājusi Ieslodzījuma vietu attīstības koncepciju, kas paredz cietumu skaita samazināšanu un to modernizēšanu, lai tie atbilstu drošības prasībām un cietumos būtu iespējams īstenot resocializācijas programmas, taču tas ir ilgtermiņa plāns, un tā īstenošana vēl nav sākta.

 

Inga Saleniece, tieslietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!