• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kad ar alu ir tāpat kā ar maizi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.1999., Nr. 274 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18732

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai lauki var strādāt un dzīvot

Vēl šajā numurā

26.08.1999., Nr. 274

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Kad ar alu  ir tāpat kā ar maizi Vakar, 25. augustā, Vecrīgas vasaras dārzā "Alus arsenāls"   alus cienītāju sabiedrībai tika nodots jaunā žurnāla  "Alus Brālība" pirmais numurs

Jaunā žurnāla izdevējs ir individuālais uzņēmums preses firma "Mans Īpašums", kuras galvenais redaktors ir pazīstamais izdevējs un žurnālists Jānis Mozulis. Savukārt žurnāla galvenais BRALIBA.JPG (62479 BYTES) redaktors ir pazīstamais alus cildinātājs sabiedrībā, televīzijā, radio un presē Imants Austriņš, kurš, savu garabērnu pasaulē laižot, raksta: Ar alu ir tāpat kā ar maizi. Tikai ar to — paēdis nebūsi, bez tā — dzīve būs par vienmuļu.

Man ir pārliecība — alus uz brīdi kā saistviela savieno līmeņus, kas ikdienas dzīvē ir tālāk viens no otra. Es šos brīžus gribētu uzkrāt. Atzīsim! Dažkārt kaut kas notiek tādēļ, ka blakus ir alus. Un ir reizes, kad nekas nenotiek, jo alus nav bijis.

Piemēram, trokšņainākie un foršākie vasaras tusiņi Vecrīgā šovasar sanāca filharmonijas skvērā, kad tur karaokes meldiņus spēlēja "vēja brālis" Frīdis, kad tur alus dārzā dziedāja "Brīze & Co". Vienā no tādiem ceturtdienas vakariem pirms koncertiem tur bija iemaldījušies daži no operas svētku viesiem. Pasaules roka klasika operdziedātāju nostādītajās balsīs vasaras krodziņā. Publika kaifo. Tas ir iespējams, jo blakus ir alus.

Tā pati vieta. Cits vakars. Pēc kārtējo "Hameleonu" ierunāšanas ar vēsu alu veldzējas Harijs Spanovskis. Garām pēc kādas prezentācijas Vecrīgā iet Vitālijs Gavrilovs. Protams, kā veci draugi viņi sirsnīgi sasveicinās. Publika pieprasa dziedāt abus duetā. Viņi nolemj nodziedāt "Trīs lietas". Visus vārdus zina abi. "...Dzīve ir rūgta, alus ir salds..." Vecrīgas mūros izskan fantastiski. Tas nebūtu noticis, ja blakus nebūtu bijis alus.

Cits vakars. Jaunpiebalgas estrādē svin "Piebalgas" alus darītavas desmit gadu jubileju. Viesu vidū ir Valdis Birkavs. Viens no "Piebalgas" cilvēkiem, ko ministrs sameklē īpaši, ir vecais aldaris Gunārs Barviķis. Par ko abi runā? Kad tad realizēsies tā ideja par alus šampanieti? Ar tā paraugu Valdi Birkavu cienāja pirms trim gadiem. Birkavs atstāsta, Beļģijā esot ieteikuši noprovēt ko līdzīgu. Tik labi kā "Piebalgā" nav garšojis! Birkavs ir bijis tas, kas divdesmit ārzemju diplomātiem, kas akdreditēti Latvijā, piedāvājis pa slapju, dubļainu ceļu oktobrī braukt uz Jaunpiebalgu garšot Latvijas alu 150 km no Rīgas. Viņi brauca un slavēja alu.

Ir izdomāts arī neliels pateicības veids žurnāla lasītājiem, kas varētu ieinteresēt tos, kuri dažkārt iegriežas kādā Vecrīgas vai Talsu bārā. Žurnālā "Alus Brālība" būs piecu alus bāru taloni, kas jāizgriež, lai piedalītos loterijā, kurai katrā izlozē būs 10 laimīgie, kas saņems katrs pa litram alu. Aprēķins bija vienkāršs — par viena alus cenu, ko jāizdod par žurnālu, var laimēt vairākus litrus. Tikai īstā brīdī jābūt īstajā vietā.

Tiksimies septiņos vakarā pie kausa! Priekā!

 

Jaunā alus drauga saturā šoreiz šādas tēmas: - Ķirsonam ir sava alus darītava - Užavas brūzis kļūst par šauru - Gavrilovs par Šķēli: "Kopējā mums ir vairāk" - Alus skaitļos un internetā - "Piebalgas alus" 10 gadu jubileja - Talsu vasaras pieredze - Igauņu alus ar uzrakstu "Cēsis"! "Alus Brālība" saka — cinisms - 11.§ Students — vienmēr dzerošs. Jau vismaz gadsimtu - Kāpēc čehi izdzer tik daudz? - Ulmanis pieņem čehu spēles noteikumus - Valdis — aldaris no "Aldara" - Kutināšana zem jostas vietas! Erotiskais alus - Mājas alus — lēti un garšīgi - Kā rodas tumšais alus? - Ciemos "Vēja ligzdā" Ropažos - Norvēģi cīnās par lētāku alu - "Runā" izvēlas latviešu alu - Alus kausi — bāra rota

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!