• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2009., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par jauna veida kredītgarantiju izsniegšanu

Vēl šajā numurā

03.02.2009., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu

 

27.janvārī Ministru kabineta sēdē tika apstiprināts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMP) nolikums, kas paredz vienota dienesta izveidi ar šā gada 1.februāri. Veselības ministrija norāda, ka ar februāri darbu sāks pārvaldes iestāde, kura nodarbosies ar tālāku vienotā dienesta izveidi, risinot sarunas ar pašvaldībām par NMP institūciju pārņemšanu. Tiek plānots, ka kopumā iestādes izveide tiks pabeigta 2010.gadā. Iedzīvotājiem, kuriem būs nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība, tās saņemšanā nekas nemainīsies.

NMP dienesta izveide tiks veikta pakāpeniski, attiecīgi izvērtējot katru konkrēto situāciju un pievienojot NMP pakalpojumu sniedzējus dažādās Latvijas teritorijās. Vienotā dienesta izveides procesā apvienos 39 līdzšinējos pašvaldību NMP dienestus, kuri pārsvarā šobrīd strādā kā lokālo un reģionālo daudzprofila slimnīcu struktūrvienības.

Jau ziņots, ka jaunā dienesta pamatstruktūru veidos vadības centrs un pieci reģionālie vadības un dispečercentri. Katrs reģionālais vadības un dispečercentrs vadīs lielāku NMP brigāžu skaitu ievērojami plašākā teritorijā. To darbība, salīdzinot ar pašreizējiem dispečerdienestiem, tiks organizēta pēc principa – pie pacienta brauc tuvākā brigāde. Tas ļaus paaugstināt neatliekamās palīdzības sniegšanas efektivitāti, jo brigāde notikuma vietā ieradīsies ātrāk.

Šādas izmaiņas nepieciešamas, lai valstī uz vienotiem principiem attīstītu neatliekamās palīdzības dienesta darbu, labāk plānotu tehniskā nodrošinājuma un cilvēkresursu attīstību, tai skaitā risinot darbinieku sociālā nodrošinājuma jautājumu. Jāatzīmē, ka līdzīgi kā centralizētas valsts iestādes jau strādā Valsts policija un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!