• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izziņu elektronisku pieprasīšanu no Iedzīvotāju reģistra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2009., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187278

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par prasībām svaigpiena ieguvei un tā tiešajai tirdzniecībai

Vēl šajā numurā

03.02.2009., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izziņu elektronisku pieprasīšanu no Iedzīvotāju reģistra

 

E-lietu sekretariāts sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi (PMLP) ir ieviesis divus jaunus e-pakalpojumus – “Pieprasījums izziņas saņemšanai no Iedzīvotāju reģistra par sevi vai pārstāvēto personu” un “Pieprasījums izziņas saņemšanai no Iedzīvotāju reģistra par trešo personu”.

Lai elektroniski pieprasītu minētās izziņas, nepieciešams VAS “Latvijas pasts” izsniegtais drošs elektroniskais paraksts. Pakalpojumi ir pieejami E-lietu sekretariāta pārraudzībā esošajā portālā www.latvija.lv sadaļā “E-pakalpojumi portālā” – “Tiesību aizsardzība, personas statuss, patērētāju tiesības, valsts iepirkumi”.

Pirmais pakalpojums nodrošina iespēju iedzīvotājiem elektroniski pieprasīt un saņemt izziņas par savām vai sava nepilngadīgā bērna Iedzīvotāju reģistrā iekļautajām ziņām: informāciju par dzīvesvietu, personu apliecinošu dokumentu, ģimenes stāvokli, valstisko piederību un tās veidu, kā arī citu Iedzīvotāju reģistrā esošu informāciju.

Otrs pakalpojums dod iespēju saņemt izziņu no Iedzīvotāju reģistra par trešo personu. Pieprasījumā ir jānorāda šīs personas vārds, uzvārds un personas kods un jāpievieno ar drošu elektronisko parakstu parakstīti dokumenti, kas apliecina personu saistību un tiesības pieprasīt izziņu. Ja nepieciešamie dokumenti ir pieejami tikai papīra formā, lai saņemtu izziņu, šie dokumenti (oriģināli vai to normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā apliecinātas kopijas) jānosūta pa pastu vai jāiesniedz klātienē PMLP.

Pakalpojuma mērķauditorija ir gan fiziskas, gan juridiskas personas, kurām nepieciešama izziņa savu tiesisko interešu aizstāvībai (piemēram, izziņas iesniegšanai tiesā).

Valsts nodeva par izziņas sagatavošanu elektroniskā formā ir mazāka nekā par izziņu papīra formā. Ja izziņa tiek sagatavota trīs darba dienu laikā elektroniskā formā un parakstīta ar drošu elektronisko parakstu, valsts nodeva ir 1,50 lati. Turklāt apmaksu var veikt portālā www.latvija.lv – pagaidām ar SEB bankas un “Swedbank” internetbankas starpniecību, bet plānots nodrošināt samaksas iespēju arī citu internetbanku lietotājiem.

Savukārt, ja izziņa tiek sagatavota papīra formā piecu darba dienu laikā, valsts nodeva ir 3 lati, ja vienas dienas laikā – 6 lati.

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts koordinē un veicina e-pakalpojumu ieviešanu valsts sektorā. Sekretariāts ir izveidojis centralizētu integrācijas platformu, kas valsts un pašvaldību iestādēm sniedz iespēju izvietot e-pakalpojumus, tādējādi nodrošinot iedzīvotājiem un uzņēmumiem ātrāku un ērtāku to saņemšanu.

 

Evita Naglinska, e-lietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!