• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta tikšanos ar Armēnijas prezidentu un Zviedrijas valdības amatpersonām ekonomikas forumā Davosā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2009., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187276

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par situāciju izglītībā un zinātnē, par izglītības budžetu

Vēl šajā numurā

03.02.2009., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta tikšanos ar Armēnijas prezidentu un Zviedrijas valdības amatpersonām ekonomikas forumā Davosā

 

30.janvārī, tiekoties ar Armēnijas prezidentu Seržu Sarkisjanu, Valsts prezidents Valdis Zatlers no kolēģa saņēma atkārtotu uzaicinājumu apmeklēt Armēniju. Turklāt Kaukāza valsts vadītājs izrādīja lielu interesi par Latvijas uzņēmumu aktivitāšu intensificēšanos Armēnijā.

Sarunas laikā abu valstu prezidenti apsprieda ekonomisko situāciju abās valstīs un tās ietekmi uz darbaspēka tirgu. Tāpat valstu vadītāji pārrunāja situāciju Kaukāzā. V.Zatlers uzsvēra Latvijas atbalstu Eiropas Savienības Austrumu partnerības iniciatīvai, kā arī to, ka Latvijas puse ir gatava dalīties savā pieredzē ar Armēniju.

Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīte Armēnijā tiek plānota šajā gadā.

 

30.janvāra vakarā Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Zviedrijas premjerministru Frederiku Reinfeldtu, ārlietu ministru Karlu Biltu un finanšu ministru Andresu Borgu. Sarunas laikā Latvijas un Zviedrijas amatpersonas apsprieda ekonomisko situāciju abās valstīs, it īpaši fokusējoties uz Latvijas situāciju. V.Zatlers uzsvēra, ka nozīmīgākā prioritāte Latvijas ekonomikas stabilizēšanā ir stabilizācijas plāna īstenošana, lai veiktu paredzētās reformas un nodrošinātu valsts ekonomikas atveseļošanos. Valsts prezidents apliecināja, ka Latvija pildīs savas starptautiskās finanšu saistības. V.Zatlers atzinīgi novērtēja Zviedrijas lēmumu nepiesaistīt zviedru banku likviditātes veicināšanas pasākumus tikai vietējam tirgum, bet arī veicināt banku likviditāti Latvijas tirgū.

Valsts prezidents ar Zviedrijas amatpersonām pārrunāja darbu Eiropas Savienībā Austrumu partnerības iniciatīvas un Baltijas jūras valstu stratēģijas veicināšanā nākamajā pusgadā gaidāmās Eiropas Savienības prezidentūras ietvaros.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!