• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2009.gada 2.februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2009., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187219

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta un premjera biroja darbinieku algām

Vēl šajā numurā

03.02.2009., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2009.gada 2.februārī

 

MK: Par konceptuālu atbalstu 17 miljonu latu piešķiršanai piensaimniekiem

2.februārī pēc Ministru prezidenta Ivara Godmaņa priekšlikuma notika Ministru kabineta ārkārtas sēde, kuras darba kārtībā bija iekļauts jautājums par nepieciešamajiem pasākumiem piena nozares glābšanā. Sēdē tika uzklausīti Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes vadības, piena ražotāju un piena pārstrādātāju sniegtā informācija par situāciju piena nozarē.

Valdība konceptuāli atbalstīja Zemkopības ministrijas sagatavotos priekšlikumus piena nozares situācijas stabilizēšanai, kā arī uzdeva iesniegt nepieciešamo lēmuma projektu apstiprināšanai 3.februāra Ministru kabineta sēdē. Paredzēts, ka 10 000 000 latu tiks piešķirts no valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” līdzekļiem un 7 000 000 latu no privatizācijas procesā iegūtajiem līdzekļiem, kuri tiks novirzīti valsts akciju sabiedrībai “Lauku attīstības fonds” pamatkapitāla palielināšanai, lai nodrošinātu garantijas apjoma palielināšanu kredītu garantijām, investīciju un citu attīstību pasākumu ieviešanai piena lopkopības nozarē.

Tāpat plānots ieviest eksporta kredītu apdrošināšanas sistēmu piena pārstrādes uzņēmumiem.

Ministru prezidents norāda, ka tas ļaus vismaz īstermiņā pasargāt piensaimniecības nozari Latvijā. Valdībai piešķirtie 17 miljoni latu kredītu garantijām ļaus vismaz uz gadu atlikt kredītu pamatsummas atmaksu kopumā 85 miljonu latu apmērā tām zemnieku saimniecībām, kas ir ņēmušas kredītus.

“Šajos saspringtajos budžeta apstākļos, kad naudas trūkst daudzu nozaru atbalstam, mēs atrodam iespēju sniegt atbalstu piensaimniecībai, jo tā ir atšķirīga ar to, ka govis, kas dod pienu, nevar uz brīdi izslēgt, aizslēgt vai apturēt, gaidot, kad būs izdevīgāka tirgus konjunktūra,” valdības lēmumu pamato premjers.

“Pēc būtības valdības lēmums nozīmē, ka atņemam naudu citām nozarēm, lai atbalstītu piensaimniecības nozari. Tāpēc mani šokē bezatbildīgie un klaji melīgie apgalvojumi, ka valdības lēmums ir bijis pret zemniekiem noraidošs,” uzsver Ministru prezidents I.Godmanis.

Edgars Vaikulis, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!