• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Civilprocesa likuma grozījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2009., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187217

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības fondu apgūšanu

Vēl šajā numurā

03.02.2009., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Civilprocesa likuma grozījumiem

 

Saeimas Juridiskā komisija 28.janvārī beidza darbu pie apjomīgiem grozījumiem Civilprocesa likumā, kas optimizē un saīsina civilprocesu, tādējādi paātrinot lietu izskatīšanu tiesās.

Komisijas 3.lasījumam sagatavotā likuma redakcija paredz skaidrāku un precīzāku regulējumu pārrobežu dokumentu izsniegšanā un pierādījumu iegūšanā citās valstīs. Tas atvieglos strīdu izšķiršanu tiem uzņēmējiem un privātpersonām gadījumos, kad tiesvedības procesā tiesas pavēste, prasības pieteikums un citi dokumenti jāiesniedz personai, kura atrodas citā valstī, vai arī citā valstī jāiegūst tiesvedībai nepieciešamie pierādījumi.

Grozījumi paredz, ka laulības šķiršanas lietas, kurās ir arī strīds par nekustamo īpašumu, turpmāk skatīs rajona tiesas. Tādējādi uzlabosies šādu lietu skatīšanas ātrums un tiks atslogotas apgabaltiesas. Patlaban vairumā gadījumu šādu lietu izskatīšana ilgst sešus līdz divpadsmit mēnešus, bet atsevišķas lietas tiek skatītas vēl ilgāk, norāda likumprojekta autori.

Savukārt, lai palīdzētu finanšu grūtībās nonākušiem uzņēmējiem, tiek pagarināts termiņš, ko tiesa nosaka tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna saskaņošanai ar kreditoriem. Tiesa tam varēs atvēlēt 30 dienas līdzšinējo 20 dienu vietā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!