• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 27. janvāra noteikumi Nr. 80 "Noteikumi par ātrās reaģēšanas sistēmas darbību dzīvnieku barības apritē". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2009., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.81

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 27.jūlija noteikumos Nr.635 "Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība šķiedras linu un kaņepju pirmapstrādātājiem un personām, kuras uzskata par apstrādātājiem"

Vēl šajā numurā

30.01.2009., Nr. 17

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 80

Pieņemts: 27.01.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.80

Rīgā 2009.gada 27.janvārī (prot. Nr.7 65.§)
Noteikumi par ātrās reaģēšanas sistēmas darbību dzīvnieku barības apritē
Izdoti saskaņā ar Dzīvnieku barības aprites likuma 21.panta otro daļu
1. Noteikumi nosaka ātrās reaģēšanas sistēmas darbību dzīvnieku barības apritē.
2. Ātrās reaģēšanas sistēmas kontaktpunkts ir Pārtikas un veterinārais dienests, kas pilda tam paredzētos uzdevumus saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2002.gada 28.janvāra Regulas (EK) Nr.178/2002, ar ko paredz pārtikas aprites tiesību aktu vispārīgus principus un prasības, izveido Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādi un paredz procedūras saistībā ar pārtikas nekaitīgumu, IV nodaļas 1.iedaļu un Eiropas Parlamenta un Padomes 2005.gada 12.janvāra Regulas (EK) Nr.183/2005, ar ko paredz barības higiēnas prasības, 29.pantu.
3. Dzīvnieku barības apritē iesaistītā persona:

3.1. nekavējoties ziņo Pārtikas un veterinārajam dienestam, ja dzīvnieku barība rada vai var radīt tiešu vai netiešu apdraudējumu cilvēku vai dzīvnieku dzīvībai, veselībai vai videi, arī gadījumā, ja konkrētā dzīvnieku barības partija (vai partijas) vairs neatrodas dzīvnieku barības apritē iesaistītās personas tiešā kontrolē vai tās kontrolē ir tikai dzīvnieku barības partijas daļa, jo konkrētā partija ir izplatīta arī citur;

3.2. nekavējoties veic pasākumus atbilstoši normatīvajiem aktiem par dzīvnieku barības apriti, lai novērstu vai mazinātu dzīvnieku barības radīto apdraudējumu cilvēku un dzīvnieku dzīvībai, veselībai vai videi, un par veiktajiem pasākumiem informē Pārtikas un veterināro dienestu.
Ministru prezidents I.Godmanis

Zemkopības ministrs M.Roze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!