• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienošanos ar sociālās aprūpes darbiniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2009., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.01.2009., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienošanos ar sociālās aprūpes darbiniekiem

 

Ņemot vērā situāciju valsts pārvaldē, labklājības ministre Iveta Purne ar nozares arodbiedrību pārstāvjiem 28.janvārī parakstīja vienošanos par labvēlīgu apstākļu nodrošināšanu un darba vietu saglabāšanu sociālās aprūpes un rehabilitācijas institūciju darbiniekiem.

Parakstītā vienošanās ir pērn februārī noslēgtās ģenerālvienošanās daļa, kas paredzēs arī šogad saglabāt vairākus šā dokumenta nosacījumus 

“Diskutējot ar sociālajiem partneriem, pieņēmām lēmumu, ka arī šajos krīzes apstākļos ir jānodrošina labvēlīgi apstākļi un jāsaglabā darba vietas sociālo aprūpes centru un rehabilitācijas institūciju darbiniekiem. Īpaši jāņem vērā, ka šie centri galvenokārt atrodas rajonos, kur atrast citu darba vietu ir sarežģīti,” norāda I.Purne.

Parakstītā vienošanās paredz, ka viszemāk apmaksātajiem darbiniekiem, proti, sociālajiem aprūpētājiem, tiek noteikta mēnešalga ne zemāka kā 200 latu. Līdz šim noteiktā zemākā mēnešalga bija 180 latu.

Tāpat sociālajiem darbiniekiem, sociālajiem rehabilitētājiem, aprūpētājiem un audzinātājiem būs jāpiešķir ne mazāk kā 3 papildu atvaļinājuma dienas. Savukārt darbiniekiem, kuru darba stāžs institūcijās ir lielāks par 20 gadiem, papildatvaļinājums būs ne mazāks par 5 darba dienām.

Labklājības ministre ar nozares arodbiedrību pārstāvjiem arī vienojās, ka piemaksas par darbu īpašos apstākļos būs ne mazāka kā 5% no darbiniekam noteiktās mēnešalgas apmēra.

Tomēr, ņemot vērā valdības lēmumu par strādājošo skaita samazināšanu valsts pārvaldē, situācijā, kad jānodrošina valsts apmaksāto pakalpojumu sniegšana klientiem, puses vienojās finanšu ekonomiju panākt, 2009.gadā apturot uz vienu gadu saīsinātā darba laika noteikšanu 38,5 stundu apmērā.

Ģenerālvienošanās mērķis – ar sociālā dialoga palīdzību uzlabot valsts sociālās aprūpes un rehabilitācijas institūciju personāla un finanšu resursu vadību, valsts sociālās aprūpes un rehabilitācijas uzdevumu izpildi, kā arī darba attiecības, pārvaldes, saziņas un līdzdalības formas.

Vienošanos parakstīja labklājības ministre un Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrības un Latvijas Ārstniecības un aprūpes darbinieku arodsavienības vadītāji, ņemot vērā likumus “Par valsts budžetu 2009.gadam” un “Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā”.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!