• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts zemes dienests: Par lauku zemes izpirkšanas termiņiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2009., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187081

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

29.01.2009., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts zemes dienests: Par lauku zemes izpirkšanas termiņiem

 

2009.gads ir pēdējais gads lauku zemes izpirkšanai, tādēļ, lai lauku zemes izpirkšanas process noritētu sekmīgi, zemes izpircējiem ir jāievēro daži svarīgi termiņi.

Pirmkārt, ir jāpārliecinās, vai Valsts zemes dienesta Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā ir reģistrēts zemes robežu plāns. Katrs lauku zemes izpircējs šo informāciju var pārbaudīt Valsts zemes dienesta mājaslapā, sadaļā “Publikācijas un statistika”.

Tāpat lauku zemes izpircēji var sazināties ar mērnieku, kurš izgatavo viņa zemes robežu plānu, un painteresēties par robežu plāna izstrādes norisi.

Otrkārt, līdz 2009.gada 31.augustam lauku zemes izpircējiem ir jāiesniedz Valsts zemes dienesta (VZD) reģionālās nodaļas birojā iesniegums lēmuma par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu pieņemšanai. Atkarībā no saņemto iesniegumu skaita VZD reģionālā nodaļa lēmumu par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu pieņems mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas, bet ne vēlāk kā līdz 2009.gada 30.oktobrim.

Treškārt, ja persona ir izpildījusi visas noteiktās prasības, tad pēc Valsts zemes dienesta lēmuma saņemšanas tā var doties uz Hipotēku un zemes banku, lai noslēgtu līgumu. Personai zemes izpirkuma (pirkuma) līgums ar Hipotēku un zemes banku ir jānoslēdz ne vēlāk kā līdz 2009.gada 30.decembrim.

Ja līdz 2009.gada 31.augustam VZD netiks iesniegts zemes robežu plāns, VZD nebūs saņēmis personas iesniegumu lēmuma pieņemšanai, kā arī ja līdz 2009.gada 30.decembrim līgums par zemes izpirkumu nebūs noslēgts, VZD reģionālās nodaļas lēmums par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu zaudēs spēku un lauku zemes potenciālais izpircējs zaudēs iespēju izpirkt zemi par tās kadastrālo vērtību, kā arī zaudēs jau ieguldīto priekšapmaksu, kas veikta privatizācijas sertifikātos, pirms zemes kadastrālās uzmērīšanas.

Taču tiem, kuri nebūs izpildījuši kādu nosacījumu, vēl saglabāsies tiesības gada laikā noslēgt nomas līgumu ar pašvaldību un pēc tam šo zemi iegādāties Atsavināšanas likumā noteiktajā kārtībā.

Tādēļ Valsts zemes dienests aicina zemes izpircējus nepieciešamās formalitātes veikt laikus un neatlikt tās uz pēdējo brīdi un visus, kuriem jau ir sagatavots zemes robežu plāns, laikus iesniegt Valsts zemes dienesta reģionālās nodaļas birojā iesniegumu lēmuma par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu pieņemšanai.

Valsts zemes dienesta Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!