• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bangladešas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2009., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187053

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bērnu uzticības tālruņa darbību

Vēl šajā numurā

29.01.2009., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bangladešas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone otrdien, 20.janvārī, tikās ar Bangladešas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Mohamedu Midžarulu Kvaju (Mohamed Mijarul Quayes), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Apsveicot M.Kvaju ar stāšanos amatā, Saeimas priekšsēdētāja biedre izteica gandarījumu par 2008.gada nogalē notikušajām Bangladešas parlamenta vēlēšanām, kas iezīmē demokrātiskas valsts pārvaldes atjaunošanu. Latvija seko līdzi notikumiem Dienvidāzijas reģionā un ir ieinteresēta tā harmoniskā attīstībā, uzsvēra K.Pētersone.

K.Pētersone prognozēja, ka mūsu iedzīvotāju interese par Bangladešu kā par tūrisma galamērķi būtiski pieaugtu, ja tiktu atcelts vīzu režīms Latvijas pilsoņu ieceļošanai šajā valstī, nosakot līdzīgus ieceļošanas atvieglojumus kā citām Eiropas Savienības valstīm. Tāpat tūrisma attīstību veicinātu arī goda konsulu nozīmēšana darbam Latvijā un Bangladešā.

Tikšanās gaitā apspriestas iespējas attīstīt starpparlamentu saites un pilnveidot ekonomisko sadarbību. Abu valstu savstarpējās tirdzniecības apjoms nav liels, taču tam ir attīstības potenciāls, norādīja amatpersonas. Latvija uz Bangladešu patlaban eksportē ķīmiskās rūpniecības produktus, bet importē galvenokārt tekstilmateriālus un tekstilizstrādājumus.

Pārrunājot iespējamo sadarbību kultūrā, K.Pētersone atzīmēja, ka daudziem Latvijas iedzīvotājiem ir tuvi bengāļu dzejnieka Rabindranata Tagores darbi. Abu valstu tradicionālā kultūra un valoda, kas sakņojas sanskritā, ir labs pamats, lai veidotu sapratni un ciešāku valstu sadarbību visās jomās.

Bangladešas vēstnieks M.Kvajs rezidē Maskavā, Krievijā.

M.Kvajs ieguvis izglītību Dakas un Hārvarda universitātēs, Bangladešas ārlietu dienestā strādā kopš 1983.gada. Diplomāta karjeras laikā strādājis Bangladešas vēstniecībā Japānā, Singapūrā, kā arī vairākās starptautiskajās organizācijās.

Latvija patlaban nav nozīmējusi savu diplomātisko pārstāvi Bangladešā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!