• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Čehijas prezidentūru un Eiropas enerģētiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2009., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187002

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par piedāvājumiem lauksaimniecības stabilizēšanai

Vēl šajā numurā

28.01.2009., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Čehijas prezidentūru un Eiropas enerģētiku

 

26.janvārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes (VLĀAP) sanāksmē Briselē. Sanāksmes laikā ES prezidējošā valsts Čehija iepazīstināja ar prezidentūras prioritātēm, ES ārlietu ministri diskutēja par enerģētisko drošību un pārrunāja aktuālos jautājumus saistībā ar ES–Ukrainas un ES–Krievijas attiecībām, kā arī situāciju Gazas joslā. Čehija informēja, ka prezidentūras laikā uzsvars tiks likts uz ekonomikas stabilizācijas, enerģētikas drošības un ārējo attiecību jautājumiem. Ārējo attiecību jomā ir paredzēts aktīvs darbs un diskusijas par Austrumu partnerību, transatlantiskajām, kā arī ES–Krievijas attiecībām.

Saistībā ar nesen piedzīvotajām gāzes apgādes problēmām Eiropas Savienības ārlietu ministri diskutēja par enerģētiskās drošības jautājumiem.

Eiropas Savienības ārlietu ministri uzskata, ka ES enerģētiskās drošības uzlabošanai ir jāmeklē ilgtermiņa risinājumi – fiziski integrēta gāzes un elektroenerģijas tirgu izveide ES, alternatīvu energoresursu piegāžu ceļu izbūve. Diskusijā par enerģētisko drošību, M.Riekstiņš uzsvēra, ka ir jāturpina darbs pie Baltijas starpsavienojumu plāna izstrādes, lai Baltijas valstis tiktu integrētas Eiropas enerģētikas tīklā.

Ārējo attiecību sesijā ministri apsprieda aktuālo situāciju Gazas joslā pēc Izraēlas militārajām operācijām. Padome pauda gandarījumu par Izraēlas karaspēka izvešanu no Gazas joslas, kā arī aicināja uzturēt uguns pārtraukšanu un atsākt miera sarunas. ES ārlietu ministri uzsvēra nepieciešamību atvērt Gazas joslas šķērsošanas punktus humānajām un komerciālajām kravām, kā arī personu kustībai.

VLĀAP darba pusdienās ES dalībvalstis diskutēja par ES un Krievijas, kā arī ES un Ukrainas attiecībām.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!