• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par priekšvēlēšanu aģitāciju reglamentējošiem likumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2009., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186955

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzruna Latvijas Universitātes dibināšanas 90.gadadienai veltītajā plenārsēdē 2009.gada 26.janvārī

Vēl šajā numurā

27.01.2009., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par priekšvēlēšanu aģitāciju reglamentējošiem likumiem

 

Izvērtējot iespēju prasīt šā gada 15.janvārī Saeimā pieņemto likumu “Grozījumi likumā “Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms pašvaldību vēlēšanām”” un “Grozījumi likumā “Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām”” otrreizējo caurlūkošanu, kā arī personīgi uzklausot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka pienākumu izpildītāja Alvja Vilka viedokli par šo likumu tālāko virzību, Valsts prezidents Valdis Zatlers ir pieņēmis lēmumu izsludināt minētos likumus Satversmē noteiktajā kārtībā.

Valsts prezidents uzskata, ka norādītie likumi uzlabo un pilnveido priekšvēlēšanu aģitācijas procesa tiesisko regulējumu, kā arī tā uzraudzību un kontroli. KNAB A.Vilka personā ir apliecinājis minēto grozījumu spēkā stāšanās nepieciešamību, kas aizstātu līdz šim spēkā esošo priekšvēlēšanu aģitācijas procesa nepilnīgo reglamentējumu likumu līmenī.

Vienlaikus gan KNAB pārstāvis, gan eksperti ir norādījuši, ka ir jāturpina darbs pie likumu pilnveidošanas un uzlabošanas gan attiecībā uz tā saukto trešo personu (ar politiskajām organizācijām, to apvienībām un vēlētāju apvienībām nesaistīto personu) definējumu, gan politisko reklāmu ierobežošanu kopumā. Līdz ar to Valsts prezidents rosinās plašāku diskusiju par minētajiem jautājumiem jau tuvākajā laikā, ko organizēs Stratēģiskās analīzes komisija.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!