• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrs: Par atkritumu apsaimniekošanas sakārtošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2009., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186932

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atbildot uz jautājumiem pēc tikšanās ar Saeimā pārstāvēto partiju pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

27.01.2009., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrs: Par atkritumu apsaimniekošanas sakārtošanu

 

23.janvārī vides ministrs Raimonds Vējonis tikās ar Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas vadību un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem.

Tikšanās laikā pārrunāta pašreizējā ekonomiskā situācija valstī un tas, kā tā ietekmē atkritumu apsaimniekošanu, kā un vai esošā otrreizējo materiālu apsaimniekošanas sistēma spēj darboties Latvijā, un iespējamās izmaiņas likumdošanas aktu sakārtošanai.

Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas pārstāvji norādīja uz galvenajām problēmām izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas sistēmā, kā, piemēram, faktu, ka atkārtoti izmantojamā iepakojuma materiāla tirgus cenas gada laikā ir samazinājušās vidēji par 75–85%, savukārt sistēmas uzturēšana prasa lielus kapitālieguldījumus. Reāli neuzlabojot situāciju, netiks izpildīti izlietotā iepakojuma savākšanas apjomi atbilstoši Latvijas un ES parakstītajam protokolam, kā rezultātā Latvijai var nākties maksāt lielas soda naudas.

Tikšanās rezultātā pēc R.Vējoņa rīkojuma tiks izveidota darba grupa, kas izstrādās priekšlikumus izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas sistēmas un ar to saistītās likumdošanas pilnveidošanai.

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!