• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vadot pirmo Mazākumtautību konsultatīvās padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2009., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186922

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.01.2009., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vadot pirmo Mazākumtautību konsultatīvās padomes sanāksmi

 

23.janvārī Rīgas pilī Valsts prezidenta Valda Zatlera vadībā notika pirmā atjaunotās Mazākumtautību konsultatīvās padomes sanāksme.

Uzrunājot sanāksmes dalībniekus, Valsts prezidents pateicās Romualdam Ražukam par uzņemšanos pildīt padomes vadītāja pienākumu, kā arī padomes locekļiem – par dalību padomē. Viņš atgādināja, ka Latvijā ir iespējams gan brīvi runāt dažādās valodās, gan arī piederēt pie dažādām reliģiskajām kopienām. Uzsverot kopīgu vērtību nozīmi, V.Zatlers atzīmēja nepieciešamību apzināties gan savu valstisko piederību, gan savu etnisko izcelsmi.

Padomes priekšsēdētājs R.Ražuks bija gandarīts, ka, atjaunojot Mazākumtautību konsultatīvās padomes darbību, kopienām tiek dota iespēja veicināt diskusiju. Viņš pateicās Valsts prezidentam par izrādīto godu uzticēt padomes vadību un apliecināja, ka padome ir atvērta visām mazākumtautību organizāciju idejām sabiedrības integrācijas jautājumos.

Sanāksmes dalībnieki diskusijas laikā vienojās, ka ir būtiski, lai katrs Latvijas iedzīvotājs neatkarīgi no nacionalitātes sajustu piederību valstij. Mazākumtautību pārstāvji iepazīstināja ar savu redzējumu par situāciju pārstāvētajā kopienā un valstī.

Viens no pirmajiem darba uzdevumiem Mazākumtautību konsultatīvās padomes sanāksmē bija domu apmaiņa par padomes steidzamākajiem darba uzdevumiem un nolikuma projekta izskatīšana.

Padome dibināta, lai veicinātu dialogu par mazākumtautību etniskās, kultūras, valodas un reliģiskās identitātes jautājumiem un sniegtu atbalstu mazākumtautību sociāli politiskās līdzdalības veicināšanai.

 

Padomes funkcijas:

• veicināt dialogu mazākumtautību interešu jomā starp politikas veidotājiem, īstenotājiem un sabiedrību;

• informēt Valsts prezidentu par mazākumtautību, to nevalstisko organizāciju un izglītības iestāžu darbības aktualitātēm un problēmām;

• pēc Valsts prezidenta lūguma sniegt atzinumus par aktuāliem mazākumtautību jautājumiem;

• vērtēt un izteikt viedokli par mazākumtautību kultūrnacionālās autonomijas pamatprincipiem normatīvajos aktos;

• izskatīt indivīdu, nevalstisko organizāciju un valsts institūciju priekšlikumus mazākumtautību jomā;

• izstrādāt priekšlikumus mazākumtautību kultūrautonomijas attīstībai un mazākumtautību integrācijai Latvijas sabiedrībā;

• nodrošināt publisko saikni ar sabiedrību, medijiem un citām procesā iesaistītajām pusēm.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!