• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 16. janvāra rīkojums Nr. 35 "Par Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānu 2009.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2009., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186862

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.36

Grozījums Ministru kabineta 1999.gada 5.maija rīkojumā Nr.220 "Par valsts dzīvojamo māju nodošanu privatizācijai"

Vēl šajā numurā

23.01.2009., Nr. 13

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 35

Pieņemts: 16.01.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.35

Rīgā 2009.gada 16.janvārī (prot. Nr.1 36 .§)

Par Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānu 2009.gadam

 

1. Apstiprināt Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānu 2009.gadam (turpmāk – plāns).

2. Ministrijām un citām atbildīgajām institūcijām (turpmāk – atbildīgās institūcijas) atbilstoši tām piešķirtajiem budžeta līdzekļiem nodrošināt plānā paredzēto uzdevumu izpildi noteiktajā termiņā.

3. Atbildīgajām institūcijām iesniegt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā informāciju par plānā paredzēto pasākumu izpildi:

3.1. līdz 2009.gada 15.jūlijam – par pasākumiem, kuru izpildes termiņš ir 2009.gada 1.jūlijs;

3.2. līdz 2010.gada 15.janvārim – par pasākumiem, kuru izpildes termiņš ir 2009.gada 31.decembris.

4. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai līdz 2009.gada 1.augustam un līdz 2010.gada 1.februārim apkopot atbildīgo institūciju iesniegto informāciju un iesniegt to izskatīšanai Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāna izpildes koordinēšanas vadības grupas (apstiprināta ar Ministru prezidenta rīkojumu) sēdē.

5. Ekonomikas ministrijai, ņemot vērā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras apkopoto informāciju un šā rīkojuma 4.punktā minētās vadības grupas viedokli, līdz 2010.gada 15.februārim iesniegt izsludināšanai Valsts sekretāru sanāksmē Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāna projektu 2010.gadam, iekļaujot tajā informāciju par Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāna 2009.gadam izpildi.

Ministru prezidents I.Godmanis

Ekonomikas ministrs K.Gerhards


 

(Ministru kabineta

2009.gada 16.janvāra rīkojums Nr.35 )

Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāna 2009.gadam
kopsavilkums

Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāns 2009.gadam (turpmāk – plāns) ir īstermiņa plānošanas dokuments, kurā ietverti pasākumi, piemēram, nodokļu sistēmas uzlabošanai, būvniecības procesa vienkāršošanai un teritorijas plānošanas ieviešanai, maksātnespējas procesa pilnveidošanai, nodokļu administrēšanas uzlabošanai, e-vides pakalpojumu attīstīšanai, tūrisma attīstības stimulēšanai, zemes resursu racionālai izmantošanai.

Plāns ir izstrādāts, pamatojoties uz priekšlikumiem, ko izteikusi Tautsaim­niecības padome, Latvijas mazo un vidējo komersantu un amatniecības konsultatīvā padome, kā arī Ārvalstu investoru padome Latvijā.

Plānā kopumā ietverti 46 pasākumi, par kuru izpildi ir noteiktas šādas atbildīgās institūcijas: Finanšu ministrija, Ekonomikas ministrija, Tieslietu ministrija, Zemkopības ministrija, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, Vides ministrija, Veselības ministrija, Satiksmes ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Iekšlietu ministrija, Labklājības ministrija un citas institūcijas.

Pasākumi sadalīti 10 sadaļās: būvniecība, nekustamais īpašums, maksātnespējas procesa pilnveide, nodarbinātība, nodokļu politika un administrēšana, elektroniskie sakari, mežsaimniecība, tūrisms, papildus identificētie pasākumi un pasākumi, kurus nepieciešams turpināt saskaņā ar uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānu 2008.gadam.

Plāna izpildei papildu finanšu līdzekļi no valsts budžeta nav nepieciešami.

Pasākumu īstenošana ir paredzēta atbilstoši atbildīgajām institūcijām piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Atbilstoši institūciju kompetencei veicamie pasākumi paredz sagatavot grozījumus normatīvajos aktos vai izstrādāt politikas plānošanas dokumentus, kuru projektos tiks iekļauts arī finansiālās ietekmes izvērtējums.

Ekonomikas ministrs K.Gerhards

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!