• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par 2008.gada nodokļu parādu atlikšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2009., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186799

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 20.janvārī

Vēl šajā numurā

22.01.2009., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par 2008.gada nodokļu parādu atlikšanu

Pērn Saeima pieņēma grozījumus likumā par nodokļiem un nodevām, paredzot Valsts ieņēmumu dienestam (VID) tiesības lemt par nokavēto nodokļu maksājumu termiņu pagarinājumu.

Finanšu ministrija (FM) uzņēmējiem atgādina, ka nokavētos nodokļu maksājumus, kas izveidojušies 2008.gadā, varēs atlikt līdz pat vienam gadam, sadalot parāda summu vairākos maksājumos. Iesniegums par 2008.gada nodokļu parādiem VID jāiesniedz līdz 2009.gada 1.februārim. Parāda nomaksas grafiks nodokļu maksātājam būs jāsaskaņo ar nodokļu administrāciju.

Jau iepriekš ziņojām, ka FM sagatavotie grozījumi paredz no 2009.gada 1.janvāra noteikt Valsts ieņēmumu dienestam tiesības piešķirt termiņa pagarinājumu ne tikai kārtējiem, bet arī nokavētiem nodokļu maksājumiem, sadalot to atmaksu līdz pat vienam gadam no iesnieguma iesniegšanas brīža. Iesniegums VID jāiesniedz mēneša laikā pēc nodokļu maksājuma maksāšanas termiņa iestāšanās.

Šādu iniciatīvu kopīgi izstrādāja FM un VID, lai palīdzētu uzņēmējiem pārvarēt ekonomisko lejupslīdi un pagarinātu tos nodokļu parādus, kuru atmaksas termiņš iestājās 2008.gadā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!