• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par štatu samazinājumu valsts tiešās pārvaldes iestādēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2009., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186731

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju valstī un valdības tuvākā laika uzdevumiem

Vēl šajā numurā

21.01.2009., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par štatu samazinājumu valsts tiešās pārvaldes iestādēs

 

Finanšu ministrija ir apkopojusi ministriju, īpašu uzdevumu ministru sekretariātu, kā arī citu valsts tiešās pārvaldes iestāžu iesniegto informāciju par iestādēs kopējā amatu vietu skaita samazināšanu 2008.–2009.gadā.

Informācija ir iesniegta par 211 iestādēm ar 64,54 tūkstošiem amatu. Kopā valsts tiešajā pārvaldē 2008.–2009.gadā likvidēti (ieskaitot amata vietas, kuras plānots likvidēt līdz 30.jūnijam) 5905 amati (9,1% no kopējā skaita).

No tiem 3320 ir amati, kuros likvidācijas brīdī ir nodarbināti ierēdņi vai darbinieki. Tai skaitā ministriju centrālajos aparātos tiek likvidēti 458 amati (11,9%), no kuriem 265 ir amati, kuros ir nodarbināti ierēdņi vai darbinieki.

Kopā plānotais aptuvenais ietaupījums 2009.gadā no valsts pārvaldē likvidējamo amatu skaita samazināšanas ir 19,36 miljoni latu. Lai aprēķinātu reālo ietaupījumu valsts budžetā no likvidētajiem amatiem, jāņem vērā vairāki faktori. Aptuvenās izmaksas bezdarbnieku pabalstiem prognozētas 2,3 miljoni latu. Neieņemot nodokļus no ietaupītās darba samaksas daļas, kas radīsies, samazinot amatu skaitu, 2009.gada budžetā plānots iekasēt par 8,43 miljoniem latu mazāk, tai skaitā valsts budžetā par 5,7 miljoniem latu mazāk, savukārt pašvaldību budžetā par 2,7 miljoniem latu mazāk. Kopā reālais ietaupījums valsts budžetā varētu būt ap 11,36 miljoniem latu.

Analizējot iesniegtos datus, secināts, ka ne visos resoros ir nodrošināts 10% samazinājums. Zemkopības ministrijas resors samazinās 4% amata vietu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs – 8%, Iekšlietu ministrijas resors – 9%, Labklājības ministrijas resors – 9%; Finanšu ministrijas resors – 8%. Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta sniegto jaunāko informāciju ir sākts darbs pie optimizācijas pasākumiem, kuru rezultātā tiks lemts par amatu vietu skaita samazināšanu papildu jau likvidētajiem amatiem, kā rezultātā 10% samazinājums Finanšu ministrijas resorā tiks nodrošināts.

Ja skata iesniegtos datus par ministriju centrālajiem aparātiem, arī šeit ne visos ministriju centrālajos aparātos ir nodrošināts 10% samazinājums. Zemkopības ministrija samazinās 5%, Aizsardzības ministrija – 9% amata vietu.

Pērn valdība lēma visu ministriju resoros līdz 2008.gada 31.decembrim samazināt amata vietu skaitu vismaz par 5%, savukārt līdz 2009.gada 30.jūnijam kopsummā ne mazāk par 10%.

Informāciju par amatu vietu skaita samazināšanu valsts tiešās pārvaldes iestādēs ministrijas iesniedza par situāciju 2008.gada 1.decembrī.

Par 2008.gada izpildi apkopot datus plānots līdz 15.aprīlim.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!