• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par ES turpmāko stratēģiju attiecībās ar Baltkrieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2009., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments: Par Ukrainas un Krievijas gāzes strīdu

Vēl šajā numurā

16.01.2009., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par ES turpmāko stratēģiju attiecībās ar Baltkrieviju

 

15.janvārī Eiropas Parlamenta pieņemtajā rezolūcijā par ES turpmāko stratēģiju attiecībās ar Baltkrieviju deputāti uzsver: lai valsts varētu ievērojami uzlabot attiecības ar ES, tai jāizpilda pieci nosacījumi. Starp tiem ir prasība nodrošināt, ka valstī nav politisko ieslodzīto un valda vārda un politiskās piederības brīvība. Ar 551 balsīm par, 15 pret un 31 atturoties pieņemtajā rezolūcijā Parlaments atzinīgi vērtē vairākus Baltkrievijas veiktos soļus demokrātijas virzienā: politisko ieslodzīto atbrīvošanu, lēmumu reģistrēt Aleksandra Miļinkēviča vadīto kustību “Par brīvību”, apspriesties ar Baltkrievijas Žurnālistu apvienību par interneta medijiem. Tomēr Baltkrievijai jāsper tālāki soļi, lai ES varētu atjaunot sešu mēnešu pārtraukumu ceļošanas ierobežojumos, kas bija noteikti atsevišķām amatpersonām.

Lai ievērojami uzlabotu attiecības ar ES, Baltkrievijai joprojām jābūt valstij, kurā nav politisko ieslodzīto, jānodrošina plašsaziņas līdzekļu vārda brīvība, jāturpina sadarbība ar EDSO par vēlēšanu likuma reformu, jāuzlabo nevalstisko organizāciju darba apstākļi, kā arī jānodrošina pulcēšanās un politiskās piederības brīvība, teikts rezolūcijā. Parlaments arī uzsver: “Demokrātiskajai opozīcijai jābūt daļai no pakāpeniskā attiecību atjaunošanas procesa ar Baltkrieviju.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!